Lenovo L220X

Lenovo L220X
22" / 1920x1200 / 16:10 / 6ms
Valmistaja: Lenovo | Kategoria: Litteät näytöt
Koko? 22"
Resoluutio? 1920x1200
Kuvasuhde? 16:10
Kontrasti? 1200:1
Kirkkaus? 325 cd/m²
Vasteaika (GtG)? 6ms
Paneelin tyyppi? S-PVA
VGA-sisääntuloja? 1
DVI-D -sisääntuloja? 1
DVI-I -sisääntuloja 0
HDMI-sisääntuloja 0
HDCP? Kyllä
USB-hubi? Kyllä
Kaiuttimet Ei
Pivot? Kyllä
Virrankulutus 90 W
Paino 8kg
Valmistajan tuotekoodi(t) PST6-T33HNEU / T33HBEU / T33HNEU
Tuotteen EAN-koodi(t) 883609296964

 
  • Koko (Tuumakoko)

    Näytön halkaisija tuumina.

  • Kontrasti (Kontrastisuhde)

    Kontrasti (englanniksi contrast) tarkoittaa kuvan tummimman ja vaaleimman kohdan valoisuuden eroa. Kontrasti ilmoitetaan suhdelukuna, esim. 800:1. Mitä suurempi suhdeluku on, sitä parempi kontrasti. Lue lisää täältä.

  • Kuvasuhde (Kuvasuhde)

    Kuvasuhde ilmaisee näytön leveyden suhteen sen korkeuteen. Esimerkiksi 16:10 tarkoittaa, että mikäli näyttö olisi 10cm korkea, olisi kuva 16cm leveä. Lue lisää täältä.

  • Resoluutio (Näytön ominaistarkkuus)

    Näytön tarkkuus eli kuvapisteiden määrä ilmoitettuna muodossa pisteiden lkm vaakasuunnassa x pisteiden lkm pystysuunnassa. Litteät näytöt on suunniteltu toimimaan ainoastaan käyttäen kyseistä resoluutiota, joten mikäli monitorilla käytetään muuta tarkkuutta, täytyy monitorin muuntaa tarkkuus vastaamaan sen omaa resoluutiota.

  • Kirkkaus (Näytön kirkkaus)

    Näytön kirkkaus mitataan paneelin pinnan tietystä pisteestä lähtevän valon määrällä. Mittayksikkönä käytetään kandelaa (yhden kynttilän kirkkaus) per neliömetri (cd/m2). Yleensä monitoria pidetään sitä parempana mitä kirkkaamman kuvan se kykenee tuottamaan. Kirkkaus on tarpeen esimerkiksi valoisissa tiloissa tai ulkona sekä esimerkiksi elokuvia katsottaessa.

  • Vasteaika (GtG) (Vasteaika)

    Vasteajalla tarkoitetaan aikaa, joka yksittäisellä pikselillä kestää vaihtaa toiseen väriin ja sitten takaisin samaan väriin. Vasteaikojen mittaukseen on monta tapaa, laitevertailun tiedoissa on ilmoitettu ns. harmaa-harmaa (Gray-To-Gray, GtG) -muutoksen nopeus. Vasteaika ilmoitetaan millisekunteina, mitä pienempi arvo sen parempi. Liian suuri vasteaika aiheuttaa häntimistä, eli kuva ei päivity tarpeeksi nopeasti, jolloin edellinen kuva näkyy nykyisen kuvan taustalla haamukuvana. Lue lisää täältä.

  • VGA-sisääntuloja (VGA-sisääntulojen (D-sub) määrä)

    VGA-liitin (toiselta nimeltään D-sub 15) on analoginen liitäntäportti, joka löytyy käytännössä kaikista tietokoneista. Liittimessä on 15 pinniä kolmessa rivissä.

  • DVI-D -sisääntuloja (DVI-D -sisääntulojen määrä)

    DVI-D on DVI:n malli, jossa voi siirtää vain digitaalista videota. DVI-D voi olla joko yhden kanavan versio, joka pystyy siirtämään 1920x1080-resoluution kuvaa, tai kahden kanavan versio, joka kykenee siirtämään 2048x1536-resoluution kuvaa. Mikäli ostat monitorin, jossa on ainoastaan DVI-D-liitin, varmista, että grafiikkakorttisi tukee joko DVI-D:tä tai DVI-I:tä. Lisätietoa DVI:stä täällä.

  • USB-hubi (Onko laitteessa sisäänrakennettua USB-hubia)

    Joissain näytöissä on integroituna USB-hubi, joka mahdollistaa USB-lisälaitteiden kytkemisen esimerkiksi näytön kylkeen tai alustaan.

  • Pivot (Onko laitteessa mahdollisuus kääntää näyttö 90 astetta (ns. pivot-toiminto))

    Pivot -mahdollisuus tarkoittaa sitä, että näyttö voidaan, jalustan pysyessä paikoillaan, kääntää 90 astetta, eli kääntää normaalista vaakatasosta pystyyn.

  • HDCP (Tuki HDCP:lle)

    HDCP (High-Bandwith Digital Content Protection) on DRM-menetelmä, jota käytetään HDMI- ja digitaalisten DVI-näyttölaitteiden kanssa. Jotta HDCP:tä käyttävän kuvalähteen (esim. blu-ray-elokuvan) katselu onnistuisi monitorilla, täytyy sen tukea HDCP:tä. Mikäli näyttölaite ei tue HDCP:tä, voi toistolaite olla näyttämättä videota, näyttää sen huonommalla kuvan- ja äänenlaadulla tai näyttää videon normaalisti. Lue lisää täältä.

  • Paneelin tyyppi (Näyttöpaneelin tyyppi)

    Paneelin tyyppi kertoo, mitä tekniikkaa käyttäen LCD-monitorin varsinainen näyttöosa on rakennettu. Tarjolla on useita eri paneelityyppejä, jotka ovat tekniseltä toteutustavaltaan ja ennen kaikkea ominaisuuksiltaan sekä laadultaan erilaisia. Paneelin tyyppi kannattaa selvittää, sillä se vaikuttaa monitorin soveltuvuuteen haluttuun käyttötarkoitukseen, eikä käytettyä paneelia voi aina päätellä hinnasta. Eri tyyppiset paneelit soveltuvat toisiaan paremmin eri käyttötarkoituksiin. Paneelien kolme päätyyppiä ovat (karkeasti parhaasta huonoimpaan) S-IPS, SPVA/MVA ja TN.

  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Oli pakko kirjoittaa kokemuksesta kun olen niin pirun tyytyväinen näyttöön.

Näyttöähän ei enää uutena saa valitettavasti, mutta jos jostain käytettynä löydätte, ostakaa se! Itse maksoin käytetystä (missä takuu vielä muutaman kuukauden voimassa) 250€ + postikulut. Ostoksen tein vähän yli puoli vuotta sitten. Eli näytön hinnaksi tuli saman verran kun uudelle asialliselle perusnäytölle. Vastine rahoille siis erinomainen. Uutena tästä Lenovo:sta sai pulittaa n. 450€.

En ole ammattikäyttäjä, mutta ymmärrän tekniikan päälle aika paljon. Lisäksi olen nähnyt lukuisia eri näyttöjä normaaleilla halvemmilla paneeleilla ja ero niiden ja tämän Lenovo L220X:n välillä on kuin yöllä ja päivällä. Kun näytön säätää oikein, on kuvanlaatu aivan omaa luokkaansa.

Tämä kaikkien himoitsema kontrasti on hyvä esimerkki. Musta on musta, ihan sen kummemmin selittämättä. Valovoima valkoisilla alueilla on myös suorastaan häikäisevä. Lähinnä tästä tekee ällistyttävää se, että kyseessä on LCD-paneli.

Värintoisto on myös sitä luokkaa, että ei varmasti jätä ketään kylmäksi. Jouduin ensinnäkin pienentämään näytön värisäädöistä kaikki värit alle puolen välin, ennenkuin näyttöä pysty katselemaan normaalisti. Aivan kipeetä. Lisäksi nvidian ohjauspaneelista piti vähentää digitaalinen värikylläisyys 50% -> 0% Tällöin vasta näytön värintoisto rupesi vastaamaan perusnäyttöjä, mutta siltikin huomattavasti elävämmät värisävyt. Puhumattakaan siitä kontrastista.

Huom. Älkää menkö lankaan sen fyysisen ja dynaamisen kontrastin kanssa. Se on yksi lysti vaikka valmistaja lupaa dynaamiseksi kontrastiksi "ällistyttävät!" ziljoona:1, mikäli tämän peruspanelin fyysinen kontrasti on se 1000:1. Itseasiassa näiden numeroiden tuijottaminen on aika pitkälti turhaa joka tapauksessa, koska panelin tyyppi ratkaisee lähes kaiken. Tämä vain näin omana mielipiteenäni ja lisätietona. (Perustuu täysin omaan kokemukseen)

Tästä tuli mieleeni vielä katselukulmat mitä vihaan yli kaiken, esim. läppäreiden näytöillä, joissa kuva useimmiten ei näy oikein vaikka katsoisit sitä suoraan keskeltä ruutua ja auta armias jos siirrät päätäsi. Tälle lenovolle naurettiin kavereiden kanssa koska tätä voi katsoa melkeinpä "nollakulmasta" eikä kuva muutu oikeastaan miksikään. Aika siistiä, eikö?

Anywho, loistava näyttö mitä en tule vaihtamaan ennen kuin menee rikki tai työpöydältä loppuu tila. Olen todennut hyvin riittäväksi tuon 1920 x 1200 resoluution, mikä tosiaan on suurempi kuin tämä 1080p Full HD-resoluutio. Kuvasuhde näytöllä siis 16:10.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.