Viewsonic VX2235wm

Viewsonic VX2235wm
22" / 1680x1050 / 16:10 / 5ms
Valmistaja: Viewsonic | Kategoria: Litteät näytöt
Tuotetta myydään myös nimillä: Viewsonic VX2235
Koko? 22"
Resoluutio? 1680x1050
Kuvasuhde? 16:10
Kontrasti? 1000:1
Kirkkaus? 280 cd/m²
Vasteaika (GtG)? 5ms
Paneelin tyyppi? TN + Film
VGA-sisääntuloja? 1
DVI-D -sisääntuloja? 1
DVI-I -sisääntuloja 0
HDMI-sisääntuloja 0
HDCP? Kyllä
USB-hubi? Ei
Kaiuttimet Kyllä
Pivot? Ei
Virrankulutus 48 W
Paino 6kg
Valmistajan tuotekoodi(t) VX2235WM
Tuotteen EAN-koodi(t) 00766907220612 / 0766907220612 / 0766907220612 / 766907220612

 
 • Koko (Tuumakoko)

  Näytön halkaisija tuumina.

 • Kontrasti (Kontrastisuhde)

  Kontrasti (englanniksi contrast) tarkoittaa kuvan tummimman ja vaaleimman kohdan valoisuuden eroa. Kontrasti ilmoitetaan suhdelukuna, esim. 800:1. Mitä suurempi suhdeluku on, sitä parempi kontrasti. Lue lisää täältä.

 • Kuvasuhde (Kuvasuhde)

  Kuvasuhde ilmaisee näytön leveyden suhteen sen korkeuteen. Esimerkiksi 16:10 tarkoittaa, että mikäli näyttö olisi 10cm korkea, olisi kuva 16cm leveä. Lue lisää täältä.

 • Resoluutio (Näytön ominaistarkkuus)

  Näytön tarkkuus eli kuvapisteiden määrä ilmoitettuna muodossa pisteiden lkm vaakasuunnassa x pisteiden lkm pystysuunnassa. Litteät näytöt on suunniteltu toimimaan ainoastaan käyttäen kyseistä resoluutiota, joten mikäli monitorilla käytetään muuta tarkkuutta, täytyy monitorin muuntaa tarkkuus vastaamaan sen omaa resoluutiota.

 • Kirkkaus (Näytön kirkkaus)

  Näytön kirkkaus mitataan paneelin pinnan tietystä pisteestä lähtevän valon määrällä. Mittayksikkönä käytetään kandelaa (yhden kynttilän kirkkaus) per neliömetri (cd/m2). Yleensä monitoria pidetään sitä parempana mitä kirkkaamman kuvan se kykenee tuottamaan. Kirkkaus on tarpeen esimerkiksi valoisissa tiloissa tai ulkona sekä esimerkiksi elokuvia katsottaessa.

 • Vasteaika (GtG) (Vasteaika)

  Vasteajalla tarkoitetaan aikaa, joka yksittäisellä pikselillä kestää vaihtaa toiseen väriin ja sitten takaisin samaan väriin. Vasteaikojen mittaukseen on monta tapaa, laitevertailun tiedoissa on ilmoitettu ns. harmaa-harmaa (Gray-To-Gray, GtG) -muutoksen nopeus. Vasteaika ilmoitetaan millisekunteina, mitä pienempi arvo sen parempi. Liian suuri vasteaika aiheuttaa häntimistä, eli kuva ei päivity tarpeeksi nopeasti, jolloin edellinen kuva näkyy nykyisen kuvan taustalla haamukuvana. Lue lisää täältä.

 • VGA-sisääntuloja (VGA-sisääntulojen (D-sub) määrä)

  VGA-liitin (toiselta nimeltään D-sub 15) on analoginen liitäntäportti, joka löytyy käytännössä kaikista tietokoneista. Liittimessä on 15 pinniä kolmessa rivissä.

 • DVI-D -sisääntuloja (DVI-D -sisääntulojen määrä)

  DVI-D on DVI:n malli, jossa voi siirtää vain digitaalista videota. DVI-D voi olla joko yhden kanavan versio, joka pystyy siirtämään 1920x1080-resoluution kuvaa, tai kahden kanavan versio, joka kykenee siirtämään 2048x1536-resoluution kuvaa. Mikäli ostat monitorin, jossa on ainoastaan DVI-D-liitin, varmista, että grafiikkakorttisi tukee joko DVI-D:tä tai DVI-I:tä. Lisätietoa DVI:stä täällä.

 • USB-hubi (Onko laitteessa sisäänrakennettua USB-hubia)

  Joissain näytöissä on integroituna USB-hubi, joka mahdollistaa USB-lisälaitteiden kytkemisen esimerkiksi näytön kylkeen tai alustaan.

 • Pivot (Onko laitteessa mahdollisuus kääntää näyttö 90 astetta (ns. pivot-toiminto))

  Pivot -mahdollisuus tarkoittaa sitä, että näyttö voidaan, jalustan pysyessä paikoillaan, kääntää 90 astetta, eli kääntää normaalista vaakatasosta pystyyn.

 • HDCP (Tuki HDCP:lle)

  HDCP (High-Bandwith Digital Content Protection) on DRM-menetelmä, jota käytetään HDMI- ja digitaalisten DVI-näyttölaitteiden kanssa. Jotta HDCP:tä käyttävän kuvalähteen (esim. blu-ray-elokuvan) katselu onnistuisi monitorilla, täytyy sen tukea HDCP:tä. Mikäli näyttölaite ei tue HDCP:tä, voi toistolaite olla näyttämättä videota, näyttää sen huonommalla kuvan- ja äänenlaadulla tai näyttää videon normaalisti. Lue lisää täältä.

 • Paneelin tyyppi (Näyttöpaneelin tyyppi)

  Paneelin tyyppi kertoo, mitä tekniikkaa käyttäen LCD-monitorin varsinainen näyttöosa on rakennettu. Tarjolla on useita eri paneelityyppejä, jotka ovat tekniseltä toteutustavaltaan ja ennen kaikkea ominaisuuksiltaan sekä laadultaan erilaisia. Paneelin tyyppi kannattaa selvittää, sillä se vaikuttaa monitorin soveltuvuuteen haluttuun käyttötarkoitukseen, eikä käytettyä paneelia voi aina päätellä hinnasta. Eri tyyppiset paneelit soveltuvat toisiaan paremmin eri käyttötarkoituksiin. Paneelien kolme päätyyppiä ovat (karkeasti parhaasta huonoimpaan) S-IPS, SPVA/MVA ja TN.

  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Hyvin toimii, vaikka en käytä kaiuttimia. Ainoa miinus HDMI:n puuttuminen.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Hyvä näyttö kaikkeen, mitä nyt tietokoneella voi tehdä. Vuosia sitten kaverilta ostettu ja hyvin toimii vieläkin. Olisi vaan nykypäivänä se Full HD aika jees

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
50%
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Ihan kelpo näyttö pelaamiseen/elokuvan katseluun. Itselläni niin ensimmäisessä oli 1 pikseli rikki mutta kävin vaihtamassa . ei ole juuri valittamista mutta valo paistaa vähän läpi ja joskus pientä häntimistä mutta ei häiritse kun en ole ammattilais pelaaja (ainakaan vielä :D)

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Eilen kävin hakemassa verkkokauppa.comista 319€, todella tyytyväinen olen. Hinta/laatu mielestäni erinomainen. Hieman valovuotoa ylä- ja alareunasta. Jalustassa olemattomat säädöt. En ole havainnut mitään häntimistä.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Hei tästähän puuttuu korkeuden säätö. Onko kaikilla tietokonepöytä?

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
50%
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Laite on Gigantissa hintaa 399€.
Kuvan laatu on todella hyvä ja kirkas. Soveltuu hyvin mm. Autocadin käyttöön. En käytä näyttöä peleihin joten niiden kanssa en tiedä. Käytössä nyt noin 3kk. Ei vielä mitään ongelmia ole ollut.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

En suosittele ko. näyttö peleihin. Esim: fps: peli > Americas Army 2.8.

vein näytön 3vko:n jälkeen takaisin Giganttiin ja sain rahani pois. (30pvn:n) tyytyväisyystakuu :) ...syy miksi vein näytön takaisin, oli häntiminen peleissä. Kuva näytössä oli kirkas ja ihan ok. Ei pahemmin muuta vikaa, mut tuo "häntiminen" ja ikkunoita siirrettäessä tuleva "nypytys" sai minut viemään näytön takaisin.

Voi olla et yli 20 tuumaiset kohtuuhintaiset (alle 1000 euroa) LCD näytöt eivät taida olla vielä oikein pelikunnossa.

Itse odottelen vielä n.1 vuoden tulevaa LCD pelinäyttöä.
Tosin teen myös paljon graffaakin koneella, et homman tulee olla kasassa.


Tosin Samsung toi uuden 22" näytön kauppoihin (verkkokauppa.com).
Samsung SyncMaster 226BW. 2ms vasteaika.

http://www.samsung.com/Products/Monitor/LCD_Digital/LS22MEWSFVXAA.asp

Olis kiva tietää miten tämä Samsung pellittäisi.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

muuten aivan loistava näyttö, mutta aluksi oli pieniä ongelmia säätää omalle silmälle sopivat väriasetukset. Näytön napit ovat myös aivan liian hankalat. Mutta kun oikeat asetuksen on löytynyt, ei nappeihin tarvitse enään koskea... Kuva terävä ja jokapuolelta tasalaatuinen. Suosittelen

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Näyttöominaisuudet ovat hyvät, itselläni yksi kuollut piste jota ei löydä ilman suurennuslasia. Plussaa suomenkielisistä valikoista, helposta ja nopeasta näytön väriasetusten säädöstä sekä yksinkertaisuudessaan tyylikkäästä jalustasta.

Miinusta korkea hinta, joka kuitenkin on kohtuullisen realistinen tehoihin nähden. Pieni miinus myös yleensä laajakuvalitteille näytöille 16:10 kuvasuhdevalinnasta. TV kuva tulee usein 16:9 joten kuva ei ole täysin oikeassa suhteessa tällöin.

Stereokaijuttimet ovat parempitasoiset kuin normaalisti näytön sisäiset kaijuttimet, mutta ei niillä musiikkia huvita kuunnella.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Ihan hyvä laite hintaan nähden. Ainoa "vika" mikä joskus jotakin voi häiritä: ylä- ja alareunasta paistaa valo vähän läpi. Ja kaiuttimet on kyl turhaan vaan tilaa viemässä (en oo kyl kokeillutkaan miltä kuulostaa)

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.