Viewsonic VX922

Viewsonic VX922
19" / 1280x1024 / 5:4 / 2ms
Valmistaja: Viewsonic | Kategoria: Litteät näytöt
Koko? 19"
Resoluutio? 1280x1024
Kuvasuhde? 5:4
Kontrasti? 650:1
Kirkkaus? 270 cd/m²
Vasteaika (GtG)? 2ms
Paneelin tyyppi? TN + Film
VGA-sisääntuloja? 1
DVI-D -sisääntuloja? 1
DVI-I -sisääntuloja 0
HDMI-sisääntuloja 0
HDCP? Ei
USB-hubi? Ei
Kaiuttimet Ei
Pivot? Ei
Virrankulutus 35 W
Paino 7kg
Valmistajan tuotekoodi(t) VX922
Tuotteen EAN-koodi(t) 766907168914

 
 • Koko (Tuumakoko)

  Näytön halkaisija tuumina.

 • Kontrasti (Kontrastisuhde)

  Kontrasti (englanniksi contrast) tarkoittaa kuvan tummimman ja vaaleimman kohdan valoisuuden eroa. Kontrasti ilmoitetaan suhdelukuna, esim. 800:1. Mitä suurempi suhdeluku on, sitä parempi kontrasti. Lue lisää täältä.

 • Kuvasuhde (Kuvasuhde)

  Kuvasuhde ilmaisee näytön leveyden suhteen sen korkeuteen. Esimerkiksi 16:10 tarkoittaa, että mikäli näyttö olisi 10cm korkea, olisi kuva 16cm leveä. Lue lisää täältä.

 • Resoluutio (Näytön ominaistarkkuus)

  Näytön tarkkuus eli kuvapisteiden määrä ilmoitettuna muodossa pisteiden lkm vaakasuunnassa x pisteiden lkm pystysuunnassa. Litteät näytöt on suunniteltu toimimaan ainoastaan käyttäen kyseistä resoluutiota, joten mikäli monitorilla käytetään muuta tarkkuutta, täytyy monitorin muuntaa tarkkuus vastaamaan sen omaa resoluutiota.

 • Kirkkaus (Näytön kirkkaus)

  Näytön kirkkaus mitataan paneelin pinnan tietystä pisteestä lähtevän valon määrällä. Mittayksikkönä käytetään kandelaa (yhden kynttilän kirkkaus) per neliömetri (cd/m2). Yleensä monitoria pidetään sitä parempana mitä kirkkaamman kuvan se kykenee tuottamaan. Kirkkaus on tarpeen esimerkiksi valoisissa tiloissa tai ulkona sekä esimerkiksi elokuvia katsottaessa.

 • Vasteaika (GtG) (Vasteaika)

  Vasteajalla tarkoitetaan aikaa, joka yksittäisellä pikselillä kestää vaihtaa toiseen väriin ja sitten takaisin samaan väriin. Vasteaikojen mittaukseen on monta tapaa, laitevertailun tiedoissa on ilmoitettu ns. harmaa-harmaa (Gray-To-Gray, GtG) -muutoksen nopeus. Vasteaika ilmoitetaan millisekunteina, mitä pienempi arvo sen parempi. Liian suuri vasteaika aiheuttaa häntimistä, eli kuva ei päivity tarpeeksi nopeasti, jolloin edellinen kuva näkyy nykyisen kuvan taustalla haamukuvana. Lue lisää täältä.

 • VGA-sisääntuloja (VGA-sisääntulojen (D-sub) määrä)

  VGA-liitin (toiselta nimeltään D-sub 15) on analoginen liitäntäportti, joka löytyy käytännössä kaikista tietokoneista. Liittimessä on 15 pinniä kolmessa rivissä.

 • DVI-D -sisääntuloja (DVI-D -sisääntulojen määrä)

  DVI-D on DVI:n malli, jossa voi siirtää vain digitaalista videota. DVI-D voi olla joko yhden kanavan versio, joka pystyy siirtämään 1920x1080-resoluution kuvaa, tai kahden kanavan versio, joka kykenee siirtämään 2048x1536-resoluution kuvaa. Mikäli ostat monitorin, jossa on ainoastaan DVI-D-liitin, varmista, että grafiikkakorttisi tukee joko DVI-D:tä tai DVI-I:tä. Lisätietoa DVI:stä täällä.

 • USB-hubi (Onko laitteessa sisäänrakennettua USB-hubia)

  Joissain näytöissä on integroituna USB-hubi, joka mahdollistaa USB-lisälaitteiden kytkemisen esimerkiksi näytön kylkeen tai alustaan.

 • Pivot (Onko laitteessa mahdollisuus kääntää näyttö 90 astetta (ns. pivot-toiminto))

  Pivot -mahdollisuus tarkoittaa sitä, että näyttö voidaan, jalustan pysyessä paikoillaan, kääntää 90 astetta, eli kääntää normaalista vaakatasosta pystyyn.

 • HDCP (Tuki HDCP:lle)

  HDCP (High-Bandwith Digital Content Protection) on DRM-menetelmä, jota käytetään HDMI- ja digitaalisten DVI-näyttölaitteiden kanssa. Jotta HDCP:tä käyttävän kuvalähteen (esim. blu-ray-elokuvan) katselu onnistuisi monitorilla, täytyy sen tukea HDCP:tä. Mikäli näyttölaite ei tue HDCP:tä, voi toistolaite olla näyttämättä videota, näyttää sen huonommalla kuvan- ja äänenlaadulla tai näyttää videon normaalisti. Lue lisää täältä.

 • Paneelin tyyppi (Näyttöpaneelin tyyppi)

  Paneelin tyyppi kertoo, mitä tekniikkaa käyttäen LCD-monitorin varsinainen näyttöosa on rakennettu. Tarjolla on useita eri paneelityyppejä, jotka ovat tekniseltä toteutustavaltaan ja ennen kaikkea ominaisuuksiltaan sekä laadultaan erilaisia. Paneelin tyyppi kannattaa selvittää, sillä se vaikuttaa monitorin soveltuvuuteen haluttuun käyttötarkoitukseen, eikä käytettyä paneelia voi aina päätellä hinnasta. Eri tyyppiset paneelit soveltuvat toisiaan paremmin eri käyttötarkoituksiin. Paneelien kolme päätyyppiä ovat (karkeasti parhaasta huonoimpaan) S-IPS, SPVA/MVA ja TN.

  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Ensimmäinen litteä näyttöni ja olin siihen 2,5 vuotta erittäin tyytyväinen. Mutta nyt viime aikoina näyttöä on alkanut vaivaamaan pimeäksi meneminen resoluution muuttueassa. Ongelma on erittäin ärsyttävä kun näyttö pimenee Windowsin käynnistyessä. Pimeneminen johtuu lukemani mukaan viouttuneesta kondensaattorista, joka on mielestäni varsin outoa tämän hintaluokan näytölle. Maksoi näyttö sentään ostettaessa 250 €. Viewsonicin tuotteisiin meni luottamus, ainakin joksikin ajaksi.

Itse näyttö toimiessaan on erittäin laadukas sekä olemukseltaan että kuvanlaadultaan. Näyttö tuntuu tukevalta ja ei ole ulkonäöllisesti häiritsevän näköinen. Häntimistä tai haamukuvaa en ole nähnyt pelatessani. Musta on kiitettävän mustaa vaikka pystysuorasivuilta on nähtävissä pientä valovuotoa, joka ei ole niin voimakkaan häiritsevä, että tekisi mustasta harmaata. HD-DVD-elokuvia katsellessani kuva on erittäin terävä ja värikäs.

Vielä toimintakunnossa antaisin viisi tähteä, mutta kun näyttö on alkanut oikuttelemaan niin annan vain kolme tähteä.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Mahtava näyttö. Pelaamiseen ihan omaa luokkaansa hyvä kuva ja väritkin kohdillaan kunnes leviää käsiin 1,5-3,5 vuoden sisään. Omani otti ja alkoi vilkuttaa valoaan takuun päätyttyä. Tämähän yleensä meinaa sitä, että Kondensaattorit ovat pullistumassa puhki. Takuu aikaa laskivat kuulemma ainakin Amerikoissa ihan tämän vian takia mikä kertoo yrityksestä Itsestään jotain.
Ilmeisesti "Smokesonic" tykkää kiinalaisten halppis kondensaattorien hinnoista. Ja siitä ettei niiden poksahtelua tarvitse korvata Asiakkaille.

Joo säätöjä uupuu jalasta.. Tämä olisi Ehdottomasti Paras 19" ikinä, mutta kondensaattorit paistuvat resoa vaihtaessa ja pelinäyttöhän sitä ei monasti joudu tekemään? :D

Päätelmä: Aikanaan jokapojan unelma joka leviää käsiin.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Erinomainen näyttö ensimmäiset 2 vuotta. Kuvanlaatu loistava yms, ei mtn ongelmia alkuun.

Vaan ajanmyötä sitten alkoi ilmetä ongelmia: 2v käytön jälkeen reunoissa värivirheitä, näytöstä alkoi häviämään kuva, joskus se tuli takaisin X ajan päästä itsestään ja aluksi koneen uudelleenkäynnistys palautti monitoriin kuvan joka kerta. Tämä sai epäilemään, että näytönohjaimessa olisi vikaa, mutta vika olikin sitten monitorissa kun tuli se päivä, jolloin monitori meni kokonaan mykäksi ja kokeilin sitä parin muun tietokoneen kanssa.

No minun onneni oli, että monitori oli ostettu ennen 1.10.2006 ja takuu sitämyöten 3v. Takuuasiat hoituivat myyjäliikkeen kanssa todella helposti ja uusi monitori tilalle.

(jokatapauksessa kieltämättä jäi sellainen maku, että nämä taitavat hajota siinä 2v paikkeilla, kun kerran ainakin VS:n VX-sarjan takuuaikaa lyhennettiin kolmesta vuodesta kahteen.)

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Todella hyvä pelikäytössä.

+kuvanlaatu
+kuvanlaatu
+kuvanlaatu :D

- Hutera jalka, alkanut jo vähän kallistua eteenpäin ;(

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Vanha näyttö pelaa vieläkin, Todella mahtava kuvanlaatu ja on tällä pelaamishetket ollut...
Mitään vikaa ei ole tullut, Todella mahtava näyttö.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Ostettu noin 3 vuotta sitten Gigantista.

Toiminut kuin unelma 2 vuotta, kunnes alkoi ihmeellisesti konetta käynnistettäessä väläyttämään ruutua. Usean uudelleenkäynnistämisen jälkeen saattoi alkaa toimia normaalisti. Ongelmat jatkuivat sekä VGA että DVI kaapeleilla aina tähän päivään saakka, kunnes simahti täysin.

Takuutakin olisi, mutta veikkaan että kosteusvariota siellä on, eli uutta suoleen!

Näyttö hyvä, säädöt ei niin hyvät ja jalka on oikeastaan aika huono.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Todella hyvä näyttö! Pelaamiseen ihaanteellinen vasteajan ja värien osalta. Ostettiin itse tarjouksesta 299€ ja toiminu kun unelma. TÄYDELLINEN!

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Erittäin hyvä näyttö, nopea vasteaika ja hyvät värit. Miinusta voisin antaa telineestä jossa ei juuri lainkaan säätömahdollisuuksia.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
raibenski
Inactive
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Hieman kallis mutta hipoo täydellisyyttä.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Olihan sillä hintaa silloin kun ostin, mutta toimivasta ja nopeasta näytöstä kannattaa maksaa. Erinomainen pelaamiseen. Takuutakin 3vuotta.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Erittäin hyvä ja nopea näyttö pelaamiseen!

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.