Samsung SyncMaster 940MW

Samsung SyncMaster 940MW
19" / 1440x900 / 16:10 / 8ms
Valmistaja: Samsung | Kategoria: Litteät näytöt
Koko? 19"
Resoluutio? 1440x900
Kuvasuhde? 16:10
Kontrasti? 700:1
Kirkkaus? 300 cd/m²
Vasteaika (GtG)? 8ms
VGA-sisääntuloja? 1
DVI-D -sisääntuloja? 1
DVI-I -sisääntuloja 0
HDMI-sisääntuloja 0
HDCP? Kyllä
USB-hubi? Ei
Kaiuttimet Kyllä
Pivot? Ei
Virrankulutus 55 W
Lisätietoja Näytössä on TV-viritin.
Valmistajan tuotekoodi(t) LS19DOCSS / LS19DOCSS/EDC / LS19DOWSSZ / LS19DOWSSZ / LS19DOWSSZ/EDC / LS19DOWSSZ/EDC
Tuotteen EAN-koodi(t) 8808979908004 / 8808979908004

 
 • Koko (Tuumakoko)

  Näytön halkaisija tuumina.

 • Kontrasti (Kontrastisuhde)

  Kontrasti (englanniksi contrast) tarkoittaa kuvan tummimman ja vaaleimman kohdan valoisuuden eroa. Kontrasti ilmoitetaan suhdelukuna, esim. 800:1. Mitä suurempi suhdeluku on, sitä parempi kontrasti. Lue lisää täältä.

 • Kuvasuhde (Kuvasuhde)

  Kuvasuhde ilmaisee näytön leveyden suhteen sen korkeuteen. Esimerkiksi 16:10 tarkoittaa, että mikäli näyttö olisi 10cm korkea, olisi kuva 16cm leveä. Lue lisää täältä.

 • Resoluutio (Näytön ominaistarkkuus)

  Näytön tarkkuus eli kuvapisteiden määrä ilmoitettuna muodossa pisteiden lkm vaakasuunnassa x pisteiden lkm pystysuunnassa. Litteät näytöt on suunniteltu toimimaan ainoastaan käyttäen kyseistä resoluutiota, joten mikäli monitorilla käytetään muuta tarkkuutta, täytyy monitorin muuntaa tarkkuus vastaamaan sen omaa resoluutiota.

 • Kirkkaus (Näytön kirkkaus)

  Näytön kirkkaus mitataan paneelin pinnan tietystä pisteestä lähtevän valon määrällä. Mittayksikkönä käytetään kandelaa (yhden kynttilän kirkkaus) per neliömetri (cd/m2). Yleensä monitoria pidetään sitä parempana mitä kirkkaamman kuvan se kykenee tuottamaan. Kirkkaus on tarpeen esimerkiksi valoisissa tiloissa tai ulkona sekä esimerkiksi elokuvia katsottaessa.

 • Vasteaika (GtG) (Vasteaika)

  Vasteajalla tarkoitetaan aikaa, joka yksittäisellä pikselillä kestää vaihtaa toiseen väriin ja sitten takaisin samaan väriin. Vasteaikojen mittaukseen on monta tapaa, laitevertailun tiedoissa on ilmoitettu ns. harmaa-harmaa (Gray-To-Gray, GtG) -muutoksen nopeus. Vasteaika ilmoitetaan millisekunteina, mitä pienempi arvo sen parempi. Liian suuri vasteaika aiheuttaa häntimistä, eli kuva ei päivity tarpeeksi nopeasti, jolloin edellinen kuva näkyy nykyisen kuvan taustalla haamukuvana. Lue lisää täältä.

 • VGA-sisääntuloja (VGA-sisääntulojen (D-sub) määrä)

  VGA-liitin (toiselta nimeltään D-sub 15) on analoginen liitäntäportti, joka löytyy käytännössä kaikista tietokoneista. Liittimessä on 15 pinniä kolmessa rivissä.

 • DVI-D -sisääntuloja (DVI-D -sisääntulojen määrä)

  DVI-D on DVI:n malli, jossa voi siirtää vain digitaalista videota. DVI-D voi olla joko yhden kanavan versio, joka pystyy siirtämään 1920x1080-resoluution kuvaa, tai kahden kanavan versio, joka kykenee siirtämään 2048x1536-resoluution kuvaa. Mikäli ostat monitorin, jossa on ainoastaan DVI-D-liitin, varmista, että grafiikkakorttisi tukee joko DVI-D:tä tai DVI-I:tä. Lisätietoa DVI:stä täällä.

 • USB-hubi (Onko laitteessa sisäänrakennettua USB-hubia)

  Joissain näytöissä on integroituna USB-hubi, joka mahdollistaa USB-lisälaitteiden kytkemisen esimerkiksi näytön kylkeen tai alustaan.

 • Pivot (Onko laitteessa mahdollisuus kääntää näyttö 90 astetta (ns. pivot-toiminto))

  Pivot -mahdollisuus tarkoittaa sitä, että näyttö voidaan, jalustan pysyessä paikoillaan, kääntää 90 astetta, eli kääntää normaalista vaakatasosta pystyyn.

 • HDCP (Tuki HDCP:lle)

  HDCP (High-Bandwith Digital Content Protection) on DRM-menetelmä, jota käytetään HDMI- ja digitaalisten DVI-näyttölaitteiden kanssa. Jotta HDCP:tä käyttävän kuvalähteen (esim. blu-ray-elokuvan) katselu onnistuisi monitorilla, täytyy sen tukea HDCP:tä. Mikäli näyttölaite ei tue HDCP:tä, voi toistolaite olla näyttämättä videota, näyttää sen huonommalla kuvan- ja äänenlaadulla tai näyttää videon normaalisti. Lue lisää täältä.

 • Paneelin tyyppi (Näyttöpaneelin tyyppi)

  Paneelin tyyppi kertoo, mitä tekniikkaa käyttäen LCD-monitorin varsinainen näyttöosa on rakennettu. Tarjolla on useita eri paneelityyppejä, jotka ovat tekniseltä toteutustavaltaan ja ennen kaikkea ominaisuuksiltaan sekä laadultaan erilaisia. Paneelin tyyppi kannattaa selvittää, sillä se vaikuttaa monitorin soveltuvuuteen haluttuun käyttötarkoitukseen, eikä käytettyä paneelia voi aina päätellä hinnasta. Eri tyyppiset paneelit soveltuvat toisiaan paremmin eri käyttötarkoituksiin. Paneelien kolme päätyyppiä ovat (karkeasti parhaasta huonoimpaan) S-IPS, SPVA/MVA ja TN.

  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Hyvin toimii minulla tietokoneen näyttönä. Digiboksia katson aina pienestä Pip-ruudusta samalla kun selailen nettiä, ja hyvin toimii.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

Nyt digi-aikana näytön analogisella virittimellä ei tee yhtään mitään eli en näkisi nykyään yhtään hyvää syytä ostaa juuri tätä mallia.

Kaiuttimetkaan eivät ole aivan huippulaatua, mutta tietokoneen näyttönä laite on toiminut erittäin hyvin, eikä suuria haittoja ole löytynyt.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

Ostin laitteen katsoakseni sillä lähinnä televisiota makuuhuoneessa, pettymyksekseni kuitenkin selvisi, että näytön tv-toiminto toimii kummasti.

Suomen peruskanavilla Nelosta lukuunottamatta näytön Auto-Wide toiminto skaalaa laajakuvalähetykset näytölle 16:8 kokoon (ei siis 16:9) - Samsungin tuotetuen mukaan kuvan kuvasuhde on pikseleissä mitattuna 16:9 ja kuvaan pitääkin jäädä mustat reunat ylös ja alas, jotta saavutetaan paras mahdollinen kuvanlaatu 16:10 näytöllä. Nelosen laajakuvalähetyksen näyttö kuitenkin skaalaa samassa tilassa koko näytön kokoiseksi, joten Nelosen lähetyksiä joutuu katsomaan huonommalla kuvanlaadulla tai vaihtoehtoisesti muiden kanavien laajakuvalähetysten skaalauksessa on ongelmia. Henkilökohtaisesti pitäisin näytöstä, jossa kuvan voi valita näytettäväksi joko oikeassa kuvasuhteessa mahdollisimman suurena tai koko näytön kokoisena.

Samsungin mukaan näyttö on tarkoitettu tietokonenäytöksi, joten television ei tarvitse toimia kuten normaali televisio. Samsungin tuotetuki piiloutuu tämän väittämän taakse televisiota koskevissa ongelmissa.

Näytön taustavalo vuotaa reunoilta - tämä näkyy etenkin laajakuvalähetyksiä seuratessa, jolloin kuvan ylä- ja alareunassa on mustat juovat oudosta skaalaustavasta johtuen.

Näytön kaiuttimissa ei ole myöskään kehumista verrattuna 19" Finluxiini, jossa basso ei kuullostanut lyijykynän naputtelulta pöytään. Uutisia tuolla kuuntelee, mutta elokuvia seuratessa tekee mieli yhdistää laite parempiin kaiuttimiin.

Käytettävyys laitteessa ei myöskään ole hiottu loppuun asti. Esim. ennen kuin pääsee säätämään näytön kirkkautta, täytyy painaa seitsemän kertaa kaukosäätimestä. Kaukosäätimessä on perinteiset nuolet ja ok-painike keskellä, mutta Samsung on tehnyt poikkeavan ratkaisun, joten kanavien ja äänenvoimakkuuden säädöille on erilliset näppäimet. Normaalitilassa nuolinäppäimistä ei tapahdu mitään. Pimeässä kaukosäätimen käyttö tuottaa ainakin aluksi harmaita hiuksia.

Ja jottei mene pelkäksi miinusten kaivamiseksi, sanotaan jotain positiivista.

Tietokoneeseen kytkettynä näyttö on ihan ok - tosin vanhan pöytäkoneeni Radeon 9000 sarjan näytönohjaimella 60Hz signaalilla näytön kuva välkkyy. Läppärin kanssa ok.

Samsungin onsite vaihtotakuu toimii myös hyvin - lähetti tuo uuden näytön ovelle. Tosin ensimmäisellä yrittämällä tuotiin viallinen näyttö vaihdokiksi, mutta jokatapauksessa mukava tapa hoitaa takuuasiat, kun sellaisia tulee.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
0%

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.