Samsung SyncMaster 215TW

Samsung SyncMaster 215TW
21" / 1680x1050 / 16:10 / 8ms
Valmistaja: Samsung | Kategoria: Litteät näytöt
Koko? 21"
Resoluutio? 1680x1050
Kuvasuhde? 16:10
Kontrasti? 1000:1
Kirkkaus? 300 cd/m²
Vasteaika (GtG)? 8ms
Paneelin tyyppi? PVA
VGA-sisääntuloja? 1
DVI-D -sisääntuloja? 1
DVI-I -sisääntuloja 0
HDMI-sisääntuloja 0
HDCP? Kyllä
USB-hubi? Ei
Kaiuttimet Kyllä
Pivot? Kyllä
Virrankulutus 75 W
Paino 8kg
Valmistajan tuotekoodi(t) LS21DPWASQ / LS21DPWASQ/EDC
Tuotteen EAN-koodi(t) 8808979504725

 
 • Koko (Tuumakoko)

  Näytön halkaisija tuumina.

 • Kontrasti (Kontrastisuhde)

  Kontrasti (englanniksi contrast) tarkoittaa kuvan tummimman ja vaaleimman kohdan valoisuuden eroa. Kontrasti ilmoitetaan suhdelukuna, esim. 800:1. Mitä suurempi suhdeluku on, sitä parempi kontrasti. Lue lisää täältä.

 • Kuvasuhde (Kuvasuhde)

  Kuvasuhde ilmaisee näytön leveyden suhteen sen korkeuteen. Esimerkiksi 16:10 tarkoittaa, että mikäli näyttö olisi 10cm korkea, olisi kuva 16cm leveä. Lue lisää täältä.

 • Resoluutio (Näytön ominaistarkkuus)

  Näytön tarkkuus eli kuvapisteiden määrä ilmoitettuna muodossa pisteiden lkm vaakasuunnassa x pisteiden lkm pystysuunnassa. Litteät näytöt on suunniteltu toimimaan ainoastaan käyttäen kyseistä resoluutiota, joten mikäli monitorilla käytetään muuta tarkkuutta, täytyy monitorin muuntaa tarkkuus vastaamaan sen omaa resoluutiota.

 • Kirkkaus (Näytön kirkkaus)

  Näytön kirkkaus mitataan paneelin pinnan tietystä pisteestä lähtevän valon määrällä. Mittayksikkönä käytetään kandelaa (yhden kynttilän kirkkaus) per neliömetri (cd/m2). Yleensä monitoria pidetään sitä parempana mitä kirkkaamman kuvan se kykenee tuottamaan. Kirkkaus on tarpeen esimerkiksi valoisissa tiloissa tai ulkona sekä esimerkiksi elokuvia katsottaessa.

 • Vasteaika (GtG) (Vasteaika)

  Vasteajalla tarkoitetaan aikaa, joka yksittäisellä pikselillä kestää vaihtaa toiseen väriin ja sitten takaisin samaan väriin. Vasteaikojen mittaukseen on monta tapaa, laitevertailun tiedoissa on ilmoitettu ns. harmaa-harmaa (Gray-To-Gray, GtG) -muutoksen nopeus. Vasteaika ilmoitetaan millisekunteina, mitä pienempi arvo sen parempi. Liian suuri vasteaika aiheuttaa häntimistä, eli kuva ei päivity tarpeeksi nopeasti, jolloin edellinen kuva näkyy nykyisen kuvan taustalla haamukuvana. Lue lisää täältä.

 • VGA-sisääntuloja (VGA-sisääntulojen (D-sub) määrä)

  VGA-liitin (toiselta nimeltään D-sub 15) on analoginen liitäntäportti, joka löytyy käytännössä kaikista tietokoneista. Liittimessä on 15 pinniä kolmessa rivissä.

 • DVI-D -sisääntuloja (DVI-D -sisääntulojen määrä)

  DVI-D on DVI:n malli, jossa voi siirtää vain digitaalista videota. DVI-D voi olla joko yhden kanavan versio, joka pystyy siirtämään 1920x1080-resoluution kuvaa, tai kahden kanavan versio, joka kykenee siirtämään 2048x1536-resoluution kuvaa. Mikäli ostat monitorin, jossa on ainoastaan DVI-D-liitin, varmista, että grafiikkakorttisi tukee joko DVI-D:tä tai DVI-I:tä. Lisätietoa DVI:stä täällä.

 • USB-hubi (Onko laitteessa sisäänrakennettua USB-hubia)

  Joissain näytöissä on integroituna USB-hubi, joka mahdollistaa USB-lisälaitteiden kytkemisen esimerkiksi näytön kylkeen tai alustaan.

 • Pivot (Onko laitteessa mahdollisuus kääntää näyttö 90 astetta (ns. pivot-toiminto))

  Pivot -mahdollisuus tarkoittaa sitä, että näyttö voidaan, jalustan pysyessä paikoillaan, kääntää 90 astetta, eli kääntää normaalista vaakatasosta pystyyn.

 • HDCP (Tuki HDCP:lle)

  HDCP (High-Bandwith Digital Content Protection) on DRM-menetelmä, jota käytetään HDMI- ja digitaalisten DVI-näyttölaitteiden kanssa. Jotta HDCP:tä käyttävän kuvalähteen (esim. blu-ray-elokuvan) katselu onnistuisi monitorilla, täytyy sen tukea HDCP:tä. Mikäli näyttölaite ei tue HDCP:tä, voi toistolaite olla näyttämättä videota, näyttää sen huonommalla kuvan- ja äänenlaadulla tai näyttää videon normaalisti. Lue lisää täältä.

 • Paneelin tyyppi (Näyttöpaneelin tyyppi)

  Paneelin tyyppi kertoo, mitä tekniikkaa käyttäen LCD-monitorin varsinainen näyttöosa on rakennettu. Tarjolla on useita eri paneelityyppejä, jotka ovat tekniseltä toteutustavaltaan ja ennen kaikkea ominaisuuksiltaan sekä laadultaan erilaisia. Paneelin tyyppi kannattaa selvittää, sillä se vaikuttaa monitorin soveltuvuuteen haluttuun käyttötarkoitukseen, eikä käytettyä paneelia voi aina päätellä hinnasta. Eri tyyppiset paneelit soveltuvat toisiaan paremmin eri käyttötarkoituksiin. Paneelien kolme päätyyppiä ovat (karkeasti parhaasta huonoimpaan) S-IPS, SPVA/MVA ja TN.

  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Päivittäisessä käytössä 14 kuukautta ilman pikseli- tai muita vikoja. Paras näyttöni: sävyt ja kirkkaus aina miellyttäviä ja ok.

Kaiutinpiipittimille tuli käyttöä hankittuani vieruskoneeseeni 5+1 kaiuttimet, ja silti tämän monitorin äänetkin erottuvat.

Siro ja toimiva rakenne! Hintava, mutta tosi hyvä näyttö ainakin ei-pelaajalle.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Joillain palstoilla on kerrottu tämän näytön kärsivän normaalia suuremmasta input lagista, joten hieman epäröin tilata monitorin. Kehut kuvan laadusta eri testeissä ja vertailuissa sai minut kuitenkin tekemään sen. Eikä kaduta tippaakaan! Kuva on ensiluokkainen, ei yhtään hajonnutta pikseliä, eikä valovuotoakaan havaittavasti. Mitä tulee kohuttuun input lagiin, en käytännössä havaitse sellaista olevan, eikä vertailu edelliseen Sonyn LCD-näyttöön sekään tuonut mitään merkittäviä eroja esille: http://www.youtube.com/watch?v=TaJ9GjbOLGE

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

Liian kirkas ja vaikea tehdä profiili spyderillä. OSD-valikko hajosi ja teksti kryptistä nyttemmin. Epäilyttää vaihtaa kun ei ole vielä yhtää pikselivikaa. Kuva on kuitenkin hyvä. Jopa ilman profilointia valokuvatulosteet ovat varsin liki.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Itse olen käyttänyt ruutua nyt hieman alle puoli vuotta.

Tässä ajassa ruutua on tullut Powermillin kautta vaihdeltua jo kolme kertaa. Ensimmäisessä ilmestyi satunnaisesti viallisia pikseleitä viivana, seuraavissa jalusta rikki.

Itse näyttö on loistava. Näytössä käytetty S-PVA -paneeli on todella hyvä, ja se selittääkin osaltaan hintaeron muihin saman kokoluokan ruutuihin.

Valovuotoa laitteessa on jonkin verran, mutta käytännössä se näkyy vain mustalla taustalla.

Selvää häntimistä en ole ainakaan itse huomannut, vaikka pelejä ja elokuvia on tullut katseltua paljon.

Suosittelen näyttöä kaikille, jotka arvostavat hyvää kuvanlaatua, loistavaa kontrastia ja runsaita ominaisuuksia.

Ostaisin näytön milloin vain uudestaan, vaikka noita huoltokokemuksia onkin kertynyt. Onneksi Samsungin huolto pelaa loistavasti takuuvaihto-periaattella ja uuden laitteen saa suoraan kotiovelle.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Omistanut monitorin kohta puolisen vuotta. Kaikenkaikkiaan erittäin positiivinen kokemus. Ei ensimmäistäkään kuollutta pikseliä, katselukulmat erinomaiset. Heijastuksia estävä pinnoite toimii hyvin. Väritoisto luontevaa, kontrastilukemat kohdallaan. DVI:n kautta syötettynä kuvanlaatu erittäin hyvä, mustakin on jopa mustaa. Ruudun ollessa täysin musta, valovuoto on selvästi nähtävissä reunoilla.

VGA inputin kautta xbox 360:lta kuva jää harmillisen haaleaksi, musta ei ole mustaa jne .. en tiedä onko vika boxin outputissa, vai missä. Esim Oblivionia pelaillessa maisemat näyttää yöllä haaleilta. Noh, eipähän ne 720p resoluutiot muutenkaan ole tarkoitettuja skaalattavaksi 1050 natiivipaneelille, vaikkakin monitori hoitaa skaalaukset kiitettävästi. monitorin AV inputit ovat plussaa .. tähänhän saapi kiinni komposiitti, komponentti sekä svideo kuvalähteitä. Kajarit on olemassa, joskin niiden äänenlaatu on syvältä sieltä. Laihaa pihinää.

Jepjep, en ole katunut hankitnaani. Itseasiassa suunnitteilla on hankkia toinen samanlainen rinnalle.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.