Prosessori? Intel Atom
Kellotaajuus? 1,6GHz
Näytön koko? 8,9"
Resoluutio? Muu
Tablet PC? Ei
Kovalevy? 0 GB
Kovalevyn nopeus? 0 rpm
SSD? Kyllä
SSD-tallenustila 8 GB
Muistia? 512 MB
Maksimi muistin määrä? 2048 MB
GPU? Intel GMA 950
Näytönohjaimelle omaa muistia? Ei
USB-portteja? 3
FireWire-portteja? 0
PCMCIA? Ei
eSATA Ei
ExpressCard? Ei
DVI Ei
HDMI? Ei
S-Video? Ei
Bluetooth? Ei
WLAN? 802.11g
LAN? 100Base-TX
Optinen asema? Ei optista asemaa
Akkukesto 3 hour(s)
Paino 0,99 kg
Valmistajan tuotekoodi(t) LU.S020A.078 / LU.S030A.079
Tuotteen EAN-koodi(t) 4712842104544 / 4712842104735

 
 • Prosessori (Prosessorin tyyppi)

  Prosessori eli suoritin on laitteen aivot, joka suorittaa varsinaisten ohjelmien ajon. Prosessorin nopeus ja arkkitehtuuri vaikuttavat huomattavasti laitteen suorituskykyyn. Prosessorin nopeutta mitataan kellotaajuudella, joka ilmoitetaan megahertseinä (MHz) tai gigahertseinä (GHz). Prosessoreita valmistaa kaksi suurtaa yhtiötä, Intel ja AMD, joiden suorittimet ovat teholtaan melko tasavertaisia.

 • Kellotaajuus (Prosessorin (todellinen) kellotaajuus)

  Kellotaajuus mittaa, kuinka monta tilanvaihdosta sekunnissa prosessori pystyy suorittamaan. Kellotaajuus ilmoitetaan hertseissä (yleensä gigahertseissä, GHz). Kellotaajuus vaikuttaa koneen suorituskykyyn, mutta taajuuden kasvattaminen ei kuitenkaan välttämättä nosta koko tietokoneen suorituskykyä.

 • Näytön koko (Näytön koko)

  Näytön halkaisija tuumina.

 • Resoluutio (Näytön ominaistarkkuus)

  Resoluutio (eli "näytön tarkkuus") kertoo näytön kuvapisteiden määrän. Resoluutio ilmoitetaan muodossa pisteiden lkm vaakasuunnassa x pisteiden lkm pystysuunnassa.

 • Kovalevy (Kovalevyn tallennustilan koko)

  Laitteen sisäisen kovalevyn suuruus ilmoitetaan gigatavuina (GB). Kovalevyä tarvitaan eri tiedostojen, ohjelmien ja käyttöjärjestelmän varastoimiseen.

 • Kovalevyn nopeus (Kovalevyn pyörimisnopeus)

  Kovalevyn nopeudella tarkoitetaan levyn pyörimisnopeutta, joka kertoo, montako kierrosta minuutissa (rpm) levy voi nopeimmillaan pyöriä. Mitä suurempi pyörimisnopeus, sitä nopeammin kovalevy (teoriassa) pääsee käsiksi tietoon.

 • SSD (Onko laitteessa ns. solid-state -kovalevyä, eli "flash-kovalevyä")

  SSD (lyhenne sanoista Solid State Drive) on flash-muistin tapaan puolijohteisiin perustuva tallennusmedia, joka on suunniteltu tavallisen (magneettisiin levyihin perustuvan) kovalevyn korvaajaksi. SSD:n etuja ovat energiatehokkuus, nopeus (datahaussa) sekä luotettavuus. SSD-asemat ovat kuitenkin vielä harvinaisia, sillä ne ovat (toistaiseksi) kalliita valmistaa ja kapasiteetiltaan pienempiä kuin tavalliset kovalevyt.

 • S-Video (S-Video -ulostulo)

  S-Video on analoginen videon siirtotapa ja kaapeli/liitin. S-Videossa video on jaettu Y eli luminanssi ja C eli krominanssi osiin, jotka kuljetetaan eri johtoja pitkin. Laadultaan S-Video sijoittuu komposiittivideon ja komponenttivideon välimaastoon. Lisäinfoa aiheesta löydät täältä.

 • WLAN (Nopein tuettu WLAN-standardi)

  WLAN (Wireless Local Area Network) on langaton lähiverkko, jolla voi yhdistää eri verkkolaitteet ilman kaapeleita. Mikäli kannettavassa koneessa on WLAN-adapteri, voidaan kone yhdistää WLAN-verkkoon. Yleisesti käytössä on 2-3 eri WLAN-standardia, joiden merkittävin ero on tiedonsiirtonopeus. Standardiversion 802.11b nimellisnopeus on 11 Mbit/s, version 802.11g 54 Mbit/s ja version 802.11n 300 Mbit/s.

 • Muistia (Koneeseen vakiona asennetun muistin määrä)

  Sisäinen RAM-muisti on tietokoneen työmuisti, joka sisältää ajettavat ohjelmat ja käsittelyssä olevan tiedon. Muistin määrä ilmoitetaan megatavuina (MB). Muisti on tärkeää erityisesti ajettaessa useita ohjelmia samanaikaisesti tai raskaita, paljon muistia vaativia ohjelmia.

 • Maksimi muistin määrä (Paljonko laitteeseen voi maksimissaan asentaa muistia)

  Enimmäismäärä muistia, jota kone osaa hyödyntää. Enimmäismäärä vaihtelee koneittain.

 • PCMCIA (PCMCIA -korttipaikka)

  PCMCIA (Personal Computer Memory Card International Association, myös PC Card) on tietokoneen laajennuskorttipaikan tyyppi, joka on hyvin yleisesti käytössä kannettavissa tietokoneissa. Korttipaikkaan voidaan kytkeä esimeriksi Ethernet-sovittimen, modeemin, muistikortinlukijan tai kiintolevyn, ja kortti on yleensä vaihdettavissa koneen ollessa päällä.

 • ExpressCard (Onko laitteessa ExpressCard-laajennuspaikkaa)

  ExpressCard suunniteltu PCMCIA-korttipaikan korvaajaksi. Korttipaikka löytyy suurimmasta osasta uusia kannettavia, ja kortti on mahdollista vaihtaa koneen ollessa päällä. Korttipaikkaan voi kytkeä esimerkiksi lisämuistia, TV-viritinkortin, modeemin, SSD-aseman tai muistkortinlukijan.

 • USB-portteja (USB tai USB2 -laajennusväylien määrä)

  USB-väylät on tarkoitettu ulkoisia laajennuksia varten. USB-väylään voi liittää esimerkiksi erillisen näppäimistön, hiiren, web-kameran, kovalevyn tai muistitikun. Väylien lukumäärä asettaa rajan sille, kuinka monta lisälaitetta koneeseen voi liittää samanaikaisesti.

 • FireWire-portteja (Sisäänrakennettujen FireWire-väylien määrä)

  FireWire (virallisesti IEEE.1394, tunnetaan myös nimillä DV ja i.Link) on sarjamuotoinen väylä, jonka kautta laitteet voivat kommunikoida keskenään. Pienikokoinen liitin on hyvin yleinen digitaalisissa videokameroissa.

 • Bluetooth (Sisäänrakennettu BlueTooth-tuki)

  Mikäli koneessa on Bluetooth-tuki, voidaan yhteyttä käyttää tiedostojensiirrossa Bluetooth-laitteiden välillä. Bluetoothia voidaan hyödyntää esimerkiksi muodostettaessa yhteys puhelimen ja koneen välille, jolloin puhelinta voidaan käyttää modeemina. Bluetoothilla voidaan liittää koneeseen myös lisälaitteita, kuten hiiren, näppäimistön tai tulostimen.

 • Optinen asema (Laitteen mukana (peruskokoonpanossaan) tulevan optisen aseman tyyppi)

  Optinen asema tarkoittaa tietokoneeseen kytkettävää laitetta, joka kykenee lukemaan optiselle medialle (kuten CD-, DVD-tai Blu-ray-levylle) tallennettua tietoa. Osa asemista osaa ainoastaan lukea levyjä, kun taas toiset osaavat myös kirjoittaa dataa eri tyyppisille levyille. Lisää tietoa eri levytyypeistä mm. AfterDawnin sanastossa.

 • LAN (Ethernet-liitännän tyyppi)

  Mikäli koneessa on sisäinen ethernet-verkkokortti (LAN-kortti), ei erillistä verkkokorttia tarvita verkkoyhteyden muodostamiseen. Verkkoyhteyden nopeus riippuu kortin tyypistä. Hitain vaihtoehto on 10BASE-T (siirtää 10 Mbit/s), joka häviää nopeudessa sekä 100BASE-TX:lle (100 Mbit/s) että 1000BASE-T:lle (1 Gbit/s).

 • GPU (Näytönohjaimen valmistaja ja tyyppi)

  GPU (lyh. sanoista graphics processing unit) tarkoittaa grafiikkaprosessoria, joka vastaa video- ja kuvadatan käsittelystä. Kannettavissa tietokoneissa grafiikkapiirit on usein integroitu osaksi emolevyä, mutta kehittyneissä kannettavissa on kuitenkin omta grafiikkaprosessorinsa. GPU parantaa koneen 3D- ja grafiikkaominaisuuksia, ja tehokas GPU onkin tärkeä, mikäli koneella on tarkoitus pelata.

 • Näytönohjaimelle omaa muistia (Onko näytönohjaimella omaa muistia (eli ei jaettua muistia))

  Pelkästään näytönohjainta varten varatun muistin määrä (megatavuina, MB).

 • HDMI (HDMI-ulostulo)

  HDMI (High-Definition Multimedia Interface) on teräväpiirtotelevisioita varten liitintä, joka siirtää digitaalisesti samassa johdossa sekä kuvan että äänen.

 • DVI-ulostulossa HDCP-tuki (Tukeeko DVI-ulostulo HDCP-salausta)

  -

 • Tablet PC (Tablet PC)

  Tablet PC (tai Taulu-PC) on kosketusnäytöllä varustettu kannettava tietokone. Yleensä laitetta ohjataan stylus-kynällä. Perinteinen Tablet PC koostuu pelkästä kosketusnäytöstä. Kääntyvällä näytöllä varustettu Tablet PC muistuttaa perinteistä kannettavaa tietokonetta, mutta tarvittaessa näppäimistön saa taitettua näytön alle piiloon, jolloin laite toimii kuin perinteinen Tablet PC. Näppäimistö voi olla myös kokonaan irroitettava, jolloin laitetta voi käyttää joko näppäimistön kanssa tai ilman.

  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Nykymittapuulla varsin kehno laite muihin verrattuna, mutta eipä tätä enään kaupasta juuri saakkaan.
Linpus Linux on ominaisuuksiltaan huono ja ohjelma-asennukset tavalliselle käyttäjälle kiven alla. Joskin Linpus boottaa koneella todella nopeasti, about 10-20 sec työpöydälle kylmiltään muistaakseni.
Muistia koneessa on netbookiksikin vähän ja SSD on viimeistään tovin käytön jälkeen tappavan hidas.
Koneesta sai XP:n kanssa hyvin käytettävän vasta gigan muistikamman ja 80Gt kiintolevyn lisäyksen jälkeen.
Pitkä miinus myös akkukestosta, parhaimmillaan lähes kolme tuntia Linpuksella on liian vähän netbookille. XP:llä vain vajaa 2h.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
0%
tiplu
Inactive
  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Oikein hyvä, muttei täydellinen...

SSD - on näyttänyt huonot puolensa (hidas kirjoitus, eikä niin nopea lukukaan...)
Käyttiksenä esi asennettu linpus ei palvellut tarpeitani, joten olisi kannattanut odottaa Xp versiota, tai tilata sellainen (niissä on kiintolevykin ihan oikea..)
mutta mutta, onhan tästä toki hyvääkin sanottavaa: KOKO, Näyttö,näppäimet, ja laajennus slotti sd-kortille jolla saa venytettyä kapasiteettia 8Gb:n käydessä vähiin, sekä kortinlukija, kaikki ok. Ja ihmeen laadukas tuo webbi kamera.

BIOS on ihan mukava, löytyy kivuttomasti bootti vaihtoehtoja, niin korteille, kuin ulkoisille usb laitteille.

Lähes ainoa oikea miinus on hankala laajennettavuus: lisä muistin asennusta varten koko kone on revittävä palasiksi, eikä kiintolevyn vaihtokaan ole ihan helppoa ssd:n tilalle.

Asetuksia viilaamalla Xp:kin pyörii jotenkin, itse olen tykästynyt kuitenkin Ubuntu nbr:n, (ostakaa silti se kovalevyllinen versio !!!)

arvosanaksi kuitenkin "vain" 4

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
33%
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Peruslaitteella voi olla käyttöä ihan koti/koulukäytössä (linux)

Mutta homma alkaa kunnolla pelittää vasta kun on hankkinut:
- Virtainvertterin autoon
- 3g usb modeemin
- Gigan lisää muistia
- Isomman akun

Täydellinen laite jos ja kun tykkää kotona kattella rauhassa leffoja peräkammarissa eristävät kuulokkeet päässä. (vlc player pitää asentaa)

Kakaroille hyvää matkaviihdettä (leffoja) ja rouvakin pysyy hiljaisena kun saa välillä käydä katsomassa sähköpostinsa pitkillä matkoilla.
Mukavasti voi ottaa koneen joskus mukaan tuopilla käydessä ja sieltä sitten skypetellä jne.

Koulutehtävät yms. tällä kirjoittaa mukavasti mutta piirto tms. jutut pitää jättää sitten pöytäkoneille (hiiren ja näytönkoon takia).

TÄYDELLINEN lisä sellaiselle ihmiselle jolla jo on kunnollinen pöytäkone.

Tai jos ei tarvitse konettaan muuhun kuin nettaamiseen ja tekstikäsittelyyn, power pointtien tms. tekemiseen niin käy ihan ykkös koneenakin.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
50%
jeujeu
Inactive
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Varsin asiallinen kapistus.Hinta-laatu-suhde mainio 150-200€ hintaluokassa.Perusakku(2400mAh) kestää kevyessä wi-fi surffauksessa n.2,45h.

Aika nopeasti vaihdoin käyttiksen XP,kun ei Linux iskenyt.Ihan riittävän nopeasti toimii XP vaikka ssd-levy ei nopeimpia ole.

Ainoa iso miiiiinus tulee RAM-muistin vaihto operaatiosta.Hieman hankala, mutta huolellisella toiminnalla onnistuu aika helposti.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
0%
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Hyvä laite ominaisuuksiltaan ja varsinkin hinnaltaan (200e).

Ainoat haukut tulee akusta ja ainakin oman kappaleeni kohdalla siitä, että näytön takia piti lähettää takuuseen. Muuten toiminut erittäin hyvin tuon Linpusin kanssa.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
50%
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Tälläinen tuli hankittua verkkokauppa.comista hintaa 199€ ja oli mielestäni varsin halpa ostos hyötyynsä näden.

Linpus Linuxin vaihdoin laakista Windows xp:hen. Mukavasti tuo xpkin tässä pyörii, kunhan muistaa xp:tä asennettaessa alustaa kovon fat muotoon. Lisämuistin asennuskaan ei olisi vissiin pahitteeksi. Sellainen olisi itselläkin edessä, mutta olen lueskellut, että se voi olla kohtuullisen hankalaa. Johtuen juurikin suuresta purku operaatiosta.

Mutta kaikinpuolin tämä on ollut loistava pikkukone.

Hyvä näyttö, näppis, wlan toimii pätkimättä ja nyt winukassakin saa kaikki tutut ja turvalliset ohjelmat toimimaan helposti ;)

Miinusta 3-kennon akusta. Saisi olla 6-kennoinen, mutta olihan hintakin halpa... Myös ssd saa miinusta hitaasta nopeudestaan.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
50%
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Mielestäni tuo Acer on hyvä merkki kannettavalle. Kokonsa takia saa plussaa "taskuunmahtuvuudesta"

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
50%
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

+ohjeita ja modauksiin löytyy netistä paljon
+näppäimistön koko laitteen kokoon suhteutettuna
+hyvä näyttö
+boottaus aika
+toimivuus päivitysten(automaattisten) jälkeen
+linux


-akkukesto
-ram lisäys hankalaa
-acerin omat pelit (demot)
-recovery on cd, joutuu hommaamaan usb-tikun tai usb-cd aseman

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
50%
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Erittäin mukavan kokoinen ja jämäkän oloinen laite. Näppäimistötuntuma esim. Eee PC:hen verrattuna suorastaan erinomainen, vaikka hieman ahdas onkin. Hiiri vaatii totuttelua erikoisen näppäinsijoittelunsa vuoksi, mutta muutaman päivän käytön jälkeen sekin sujuu.

Miinusta tulee välttävästä akkukestosta (etenkin Eee PC:hen verrattuna). Peruskäyttäjälle ohjelmien asentaminen / päivittäminen voi olla haastavaa.

VLC toistaa mainiosti oikeastaan kaiken, mitä laitteella voi kuvitella toistavansa. Teräväpiirtomateriaalin (720p) toistamisesta on turha haaveilla, mutta PAL-resoluution (720x576) video toistuu ongelmitta.

Käyttötarkoituksessaan, eli mukana kulkevana pikkukoneena, loistava laite. Pidempiaikaisessa ja vaativammassa käytössä rajat tulevat pian vastaan, mutta sähköpostien lukemiseen, surffailuun ja satunnaiseen kirjoitteluun laite sopii kuin nenä päähän.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
67%
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Erinomainen mutta silti arvostelen vaan hyväksi, ongelma on lähinnä akun kesto.

Linpus on erinomainen vaihto ehto käyttikselle, 8 Gb enemmän kuin tarpeeksi normaali käytössä ohjelmille ja muille. Itse käytän NAS asemaa tai ulkoista asemaa tiedostoille - musalle leffoille. Ja toimii ihan hyvin.

Xp versiosta ei tietoja eikä tarvetta sellaiselle. Muistin lisääminen mielessä ja se voi vaatia pikkaisen säätöä kyllä.

Plussat että voit laittaa sim kortin suoraan kiinni koneeseen ja sitten toimiikin jo netti "puhelimen" avulla. Ainut kone jossa tämä on tämän hintaisista. Jos tämän olisi saanut 6 kennolla akulla oisi ollut paras mahdollinen myös keston suhteen.

Skype meni ilman ongelmia systeemiin asennus kesti 2 minuuttia, 5 minuuttia meni keksiä miten säätää xml table silleen että 2 kuvaketta ei näy päällekkäin mutta sekin oli vaan indexi numeron säätö sitten loppu pelissä ja poistamalla !-- kommentointi -- xml koodista.

Todella näppärä, laittelen lisää tietoa jossain välissä ja linkin sivuilleni jossa on sitten ohjeita suomeksi ja englanniksi miten asentaa mitäkin linpus versioon.

Harmi ettei saanut DivX tukea toimimaan suoraan koneella , pitää vielä säätää se käyttöön.

Enemmän kuin todella tyytyväinen kun maksoin 270 euroa.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
50%
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Tjoo tässäpä on kyseessä xp:llä varustettu malli. Vähän aikaa olen testaillut ja tuntuupi näppärältä vekottimelta. Tehot ovat hyvinnii riittävät sutjakkaan netin selailuun ja parin softan päällä pitämiseen.

miinuksia sitten näytön koosta jota joutuu tihrustamaan aika tarkkaan. Olisi ehkä saattanut olla tilaa hiukan suurenpaankin näyttöön joku sentti tuosta reunasta. Näppäimet aika pieniä ja ahtaasti laitettuja suurikouraiselle turvelolle.

Hintaasa nähen meleko hyvä loppujen lopuksi varsinnii kun verrataan muihin kannettaviin alta 1000€

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
0%

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

  Keskustelualue Viimeisin viesti
  Testissä Acer Aspire One A110 ( 14 ) Yleinen keskustelu / Keskustelua uutisista 24.6.2010 09:28
  M: Acer Aspire One A110 ( 2 ) Markkinapaikka / Myydään 14.12.2009 11:56
  Acer Aspire One A110 ( 2 ) PC-rauta / Kannettavat tietokoneet 28.4.2009 09:13

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.