Philips 32PFL5403H

Philips 32PFL5403H
Philips 32PFL5403H on 32" HD Ready -taulutelevisio, josta löytyy sisäänrakennettu digiviritin sekä antenni- (DVB-T) että kaapelivastaanottoon (DVB-C). Liitännöistä löytyy mm. 3 HDMI-sisääntuloa. Televisio on Cable Ready HD -hyväksytty.
Valmistaja: Philips | Kategoria: Taulutelevisiot
Tyyppi LCD
Koko? 32"
Resoluutio? 1366 x 768
Dynaaminen kontrasti 30000:1
Kirkkaus (cd/m²) 500 cd/m²
Vasteaika 6ms
Paino 13kg
Mitat (LxKxS) 819mm x 518mm x 92mm
Formaatti PAL (Eurooppa)
DVB-T -virittimiä? 1
DVB-C -virittimiä? 1
DVB-S -virittimiä 0
Analogisia virittimiä 1
HDTV-viritin Kyllä
CI 1
Conax? Kyllä
VideoGuard Ei
Cable Ready HD? Kyllä
DVB-tekstitys? Kyllä
SCART 3 Ei SCART-liitäntää
HDMI? 3
DVI 0
Komponentti? Kyllä
Analoginen RCA Kyllä
Digitaalinen RCA Ei
Toslink Ei
Analoginen RCA-ulostulo Kyllä
Digitaalinen RCA-ulostulo Kyllä
Toslink-ulostulo Ei
PiP Kyllä
Kaiuttimet Kyllä
Valmistajan tuotekoodi(t) 32PFL5403H/10
Tuotteen EAN-koodi(t) 8712581391478

 
 • Koko (Näytön tuumakoko (valmistajan ilmoittama))

  Näytön tuumakoko kertoo, kuten nimikin sanoo, television kuvaruudun halkaisijan kulmasta kulmaan, tuumia käyttäen.

 • Resoluutio (Näytön natiiviresoluutio (tarkkuus pikseleissä))

  Näytön natiiviresoluutio kertoo sen, kuinka monta kuvapistettä television näytöllä on. Näytön resoluutio ilmaistaan yleensä vaakarivin kuvapisteiden ja pystyrivin kuvapisteiden kertomana (esim. 1920x1080), mutta teräväpiirtotelevisioissa käytetyt formaatit ilmaistaan tämän sijaan käyttämällä joko termiä 1080i (1920x1080), 1080p (1920x1080) tai 720p (1280x720). Nämä kolme ovat teräväpiirtotelevision kolme standardia tarkkuutta ja mikäli televisio käyttää jotain näistä kolmesta tarkkuudesta ns. natiivitarkkuutenaan, ei kyseistä tarkkuutta käyttäviä teräväpiirtolähetyksiä katsottaessa tarvita kuvan laatua huonontavaa tarkkuuden skaalausta. Kärjistäen voidaan sanoa, että mitä suurempi näytön natiiviresoluutio on, sen parempi kuvanlaatu sillä voidaan saavuttaa.

 • HDMI (HDMI-sisääntulojen määrä)

  HDMI-liitin on uusi, täysin digitaalinen kytkentätapa eri audio- ja videolaitteiden välille. Mikäli taulutelevisioon liitetään HDMI-liitännällä digitaalinen kuvanlähde, kuten esim. digiboksi tai DVD-soitin pysyy kuva virheettömänä, koska kuvaa ei tarvitse muuttaa välillä analogiseen muotoon.

 • Kontrasti (Kontrastisuhde (esim: 3000:1))

  Kontrastisuhde kertoo siitä, miten selkeästi televisio pystyy erottelemaan eri värien ja valoisuuksien eroja. Mitä suurempi kontrastisuhde on, sen parempi värien ja kirkkauden erottelu televisiossa on.

 • DVB-T -virittimiä (Sisäänrakennettujen DVB-T -virittimien määrä)

  Mikäli televisiossa on yksi tai useampia sisäänrakennettuja DVB-T -virittimiä, toimii televisio itsessään myös ns. antenniverkon digiboksina, eli antennivastaanottoa käytettäessä laite ei tarvitse erillistä digiboksia.

 • DVB-C -virittimiä (Sisäänrakennettujen DVB-C -virittimien määrä)

  Mikäli televisiossa on yksi tai useampia sisäänrakennettuja DVB-C -virittimiä, toimii televisio itsessään myös kaapeliverkon digiboksina, eli kaapelitelevisioverkkoon kytkettynä laite ei tarvitse erillistä digiboksia.

 • Conax (Sisäänrakennettu Conax-kortinlukija)

  Sisäänrakennettu Conax -korttipaikka mahdollistaa maksullisten kanavien katseluun tarkoitetun maksukortin liittämisen laitteeseen.

 • SCART 1 (Ensimmäisen SCART-liittimen tyyppi)

  SCART-liitin on yleisin Euroopassa käytetty televisioiden ja videolaitteiden kytkentätapa. Vaikka kaikki SCART-liittimet näyttävätkin samalta keskenään, on niissä merkittäviä eroja. Paras kuvanlaatu saavutetaan SCART-liitintä käyttäen saavutetaan, kun sekä kuvaa tuottava laite (esim. digiboksi) ja kuvaa toistava laite (esim. televisio) käyttävät ns. YUV -kuvasignaalia. SCART-liittimestä saatava toiseksi paras kuvanlaatu tulee RGB-signaalia käytettäessä ja huonoin kuvanlaatu saadaan CVBS-signaalin kanssa.

 • Komponentti (Komponentti-sisääntulo (Y/Pb/Pr))

  Komponentti-liitäntä on analoginen videolaitteiden kytkentätapa, jossa kuva erotellaan eri väreiksi ja nämä värit välitetään omissa johtimissaan lähtölaitteelta (esim. DVD-soittimelta tai digiboksilta) televisioon. Komponentti-liitäntä on analogisista liitäntämuodoista kuvanlaadultaan paras, mutta sen rinnalle ja ohi ovat nousseet täysin digitaaliset kytkentätavat kuten DVI ja ennenkaikkea HDMI -liitännät.

 • Cable Ready HD (Cable Ready HD -hyväksytty)

  Cable Ready HD -hyväksyntä on suomalaisten kaapelitelevisioyhtiöiden myöntämä hyväksyntä laitteille, jotka yhtiöt ovat tutkineet ja todenneet yhteensopivaksi em. standardin kanssa. Cable Ready HD -hyväksyntä vaatii laitteelta mm. sisäänrakennetun kaapeliverkon virittimen, sisäänrakennetun Conax -moduulin, tuen teräväpiirtolähetyksille, tuen Conax -korttilinkitykselle sekä tuen MPEG-4/AVC -videomuodolle.

 • 3D (3D-tuki)

  3D-tuella varustetut televisiot osaavat toistaa 3D-videota ja sisältävät yleensä liitännät 3D-laseille. Huomionarvoista on kuitenkin se, että yleensä pelkkä 3D-televisio ei riitä esim. Blu-ray 3D-elokuvien katseluun, vaan myöskin Blu-ray -soittimen täytyy tukea 3D-elokuvien toistoa. Nykytekniikkaa käyttäen kaikilla 3D-elokuvaa seuraavilla katselijoilla tulee kullakin olla omat 3D-lasit päässään.

 • 3D-tekniikka (3D-lasien tekniikka)

  Antenna Ready HD -hyväksyntä tarkoittaa sitä, että televisio on riippumattoman testauslaitoksen puolesta hyväksytty antenniverkon teräväpiirtolähetysten vastaanottoon. Käytännössä siis tämä tarkoittaa sitä, että Antenna Ready HD -tarralla varustettu televisio toimii, takuulla, antenniverkon HD-lähetysten kanssa.

  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Todella hyvä 32" teevee tähän hintaan. Erinomainen hinta-laatu suhde. Teeveestä löytyy tosiaan molemmat digivirittimet ja vielä teräväpiirto viritin HD lähetyksiä varten. Teksti-tv on aivan erinomainen. Muisti siinä on 1200 sivuinen, joten jokainen sivu on muistissa valmiina ja avautuu samantien. Philipsit ovat muutenkin ihan ykkösiä televisio kuvassa ja teksti tv ominaisuuksiltaan, joten todella hyvä peli.

Ainut puute on oikeastaan Full HD -paneeli, mutta sekin on vähän kyseenalainen juttu, koska näinkin pienessä televisiossa ei oikeastaan näe vielä full HD:N ja hd ready:n eroa, joten siihen ei tässä koko luokassa kannata satsata.

Kanavanvaihtumisen hitaus on tosiaan ainut merkittävä huono puoli. Ehkä sekin tosiaan korjaantuu vielä ohjelmistopäivityksellä.

Erinomainen paketti!

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Ostin Gigantista hintaan 488, joten odotukset eivät olleet korkealla. Valitsin tuotteen vertaamalla silmämääräisesti Sonyn KDL-4000 sarjalaiseen ja tämä näytti hieman aikalailla samalta. Nelonen HD näkyy ja kuva on erittäin hyvä. Dynaaminen kontrasti aiheutti välkehdintää, vaikka olin kytkenyt sen pois päältä asetuksista. Philipsin sivuilta onneksi löytyi ohjelmistopäivitys tähän asiaan, eli kyseessä olikin ihan softavika. Ohjelmistopäivistys oli helppoa ja nyt ei kuvan taustavalo jatkuvasti muutu.

Koneessa on siis DVB-T ja DVB-C virittimet, vaikka Philipsin sivuilla ei kaapeliviritintä mainita. Tämä siis toimii kaapeliverkossa ja Nelosen HD näkyy.

Hyvää
- hinta/laatu suhde hyvä jos saa samaan hintaan. Muualla näyttää olevan hinta selvästi korkeampi (661 e tätä kirjoitettaessa)
- Kaukosäädin selkeä, vaikka tekstit ja symbolit voisivat olla kirkkaammalla kirjoitetut
- telkku skaalaa mustat palkit pois niin, ettei tekstit jää piiloon.

Huonoa
- Kanavan vaihtuminen kestää yli kaksi sekuntia, mikä voi monelle olla häiritsevää. Kenties tähän tulee softapäivitys?

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.