Acer Aspire 5520

Acer Aspire 5520
Turion 64 X2 / 1.9GHz / 15.4" / 1280x800 / / 250 GB / 3072 MB
Valmistaja: Acer | Kategoria: Kannettavat tietokoneet
Prosessori? AMD Turion 64 X2
Kellotaajuus? 1,9GHz
Näytön koko? 15,4"
Resoluutio? 1280x800
Tablet PC? Perinteinen
Kovalevy? 250 GB
Kovalevyn nopeus? 5400 rpm
SSD? Ei
Muistia? 3072 MB
Maksimi muistin määrä? 4096 MB
GPU? nVidia GeForce 7000M
Näytönohjaimelle omaa muistia? Kyllä
Näytönohjaimen muistia 256 MB
USB-portteja? 4
FireWire-portteja? 0
PCMCIA? Kyllä
ExpressCard? Kyllä
DVI Kyllä
HDMI? Ei
S-Video? Ei
Bluetooth? Ei
WLAN? 802.11n
Optinen asema? DVD±R(W) / DVD-RAM
Akkukesto 1,5 hour(s)
Paino 4 kg
Valmistajan tuotekoodi(t) 4GT/LX.ALU0X.001 / LX.ALX0X.232 / LX.AND0X.109

 
  • Prosessori (Prosessorin tyyppi)

    Prosessori eli suoritin on laitteen aivot, joka suorittaa varsinaisten ohjelmien ajon. Prosessorin nopeus ja arkkitehtuuri vaikuttavat huomattavasti laitteen suorituskykyyn. Prosessorin nopeutta mitataan kellotaajuudella, joka ilmoitetaan megahertseinä (MHz) tai gigahertseinä (GHz). Prosessoreita valmistaa kaksi suurtaa yhtiötä, Intel ja AMD, joiden suorittimet ovat teholtaan melko tasavertaisia.

  • Kellotaajuus (Prosessorin (todellinen) kellotaajuus)

    Kellotaajuus mittaa, kuinka monta tilanvaihdosta sekunnissa prosessori pystyy suorittamaan. Kellotaajuus ilmoitetaan hertseissä (yleensä gigahertseissä, GHz). Kellotaajuus vaikuttaa koneen suorituskykyyn, mutta taajuuden kasvattaminen ei kuitenkaan välttämättä nosta koko tietokoneen suorituskykyä.

  • Näytön koko (Näytön koko)

    Näytön halkaisija tuumina.

  • Resoluutio (Näytön ominaistarkkuus)

    Resoluutio (eli "näytön tarkkuus") kertoo näytön kuvapisteiden määrän. Resoluutio ilmoitetaan muodossa pisteiden lkm vaakasuunnassa x pisteiden lkm pystysuunnassa.

  • Kovalevy (Kovalevyn tallennustilan koko)

    Laitteen sisäisen kovalevyn suuruus ilmoitetaan gigatavuina (GB). Kovalevyä tarvitaan eri tiedostojen, ohjelmien ja käyttöjärjestelmän varastoimiseen.

  • Kovalevyn nopeus (Kovalevyn pyörimisnopeus)

    Kovalevyn nopeudella tarkoitetaan levyn pyörimisnopeutta, joka kertoo, montako kierrosta minuutissa (rpm) levy voi nopeimmillaan pyöriä. Mitä suurempi pyörimisnopeus, sitä nopeammin kovalevy (teoriassa) pääsee käsiksi tietoon.

  • SSD (Onko laitteessa ns. solid-state -kovalevyä, eli "flash-kovalevyä")

    SSD (lyhenne sanoista Solid State Drive) on flash-muistin tapaan puolijohteisiin perustuva tallennusmedia, joka on suunniteltu tavallisen (magneettisiin levyihin perustuvan) kovalevyn korvaajaksi. SSD:n etuja ovat energiatehokkuus, nopeus (datahaussa) sekä luotettavuus. SSD-asemat ovat kuitenkin vielä harvinaisia, sillä ne ovat (toistaiseksi) kalliita valmistaa ja kapasiteetiltaan pienempiä kuin tavalliset kovalevyt.

  • S-Video (S-Video -ulostulo)

    S-Video on analoginen videon siirtotapa ja kaapeli/liitin. S-Videossa video on jaettu Y eli luminanssi ja C eli krominanssi osiin, jotka kuljetetaan eri johtoja pitkin. Laadultaan S-Video sijoittuu komposiittivideon ja komponenttivideon välimaastoon. Lisäinfoa aiheesta löydät täältä.

  • WLAN (Nopein tuettu WLAN-standardi)

    WLAN (Wireless Local Area Network) on langaton lähiverkko, jolla voi yhdistää eri verkkolaitteet ilman kaapeleita. Mikäli kannettavassa koneessa on WLAN-adapteri, voidaan kone yhdistää WLAN-verkkoon. Yleisesti käytössä on 2-3 eri WLAN-standardia, joiden merkittävin ero on tiedonsiirtonopeus. Standardiversion 802.11b nimellisnopeus on 11 Mbit/s, version 802.11g 54 Mbit/s ja version 802.11n 300 Mbit/s.

  • Muistia (Koneeseen vakiona asennetun muistin määrä)

    Sisäinen RAM-muisti on tietokoneen työmuisti, joka sisältää ajettavat ohjelmat ja käsittelyssä olevan tiedon. Muistin määrä ilmoitetaan megatavuina (MB). Muisti on tärkeää erityisesti ajettaessa useita ohjelmia samanaikaisesti tai raskaita, paljon muistia vaativia ohjelmia.

  • Maksimi muistin määrä (Paljonko laitteeseen voi maksimissaan asentaa muistia)

    Enimmäismäärä muistia, jota kone osaa hyödyntää. Enimmäismäärä vaihtelee koneittain.

  • PCMCIA (PCMCIA -korttipaikka)

    PCMCIA (Personal Computer Memory Card International Association, myös PC Card) on tietokoneen laajennuskorttipaikan tyyppi, joka on hyvin yleisesti käytössä kannettavissa tietokoneissa. Korttipaikkaan voidaan kytkeä esimeriksi Ethernet-sovittimen, modeemin, muistikortinlukijan tai kiintolevyn, ja kortti on yleensä vaihdettavissa koneen ollessa päällä.

  • ExpressCard (Onko laitteessa ExpressCard-laajennuspaikkaa)

    ExpressCard suunniteltu PCMCIA-korttipaikan korvaajaksi. Korttipaikka löytyy suurimmasta osasta uusia kannettavia, ja kortti on mahdollista vaihtaa koneen ollessa päällä. Korttipaikkaan voi kytkeä esimerkiksi lisämuistia, TV-viritinkortin, modeemin, SSD-aseman tai muistkortinlukijan.

  • USB-portteja (USB tai USB2 -laajennusväylien määrä)

    USB-väylät on tarkoitettu ulkoisia laajennuksia varten. USB-väylään voi liittää esimerkiksi erillisen näppäimistön, hiiren, web-kameran, kovalevyn tai muistitikun. Väylien lukumäärä asettaa rajan sille, kuinka monta lisälaitetta koneeseen voi liittää samanaikaisesti.

  • FireWire-portteja (Sisäänrakennettujen FireWire-väylien määrä)

    FireWire (virallisesti IEEE.1394, tunnetaan myös nimillä DV ja i.Link) on sarjamuotoinen väylä, jonka kautta laitteet voivat kommunikoida keskenään. Pienikokoinen liitin on hyvin yleinen digitaalisissa videokameroissa.

  • Bluetooth (Sisäänrakennettu BlueTooth-tuki)

    Mikäli koneessa on Bluetooth-tuki, voidaan yhteyttä käyttää tiedostojensiirrossa Bluetooth-laitteiden välillä. Bluetoothia voidaan hyödyntää esimerkiksi muodostettaessa yhteys puhelimen ja koneen välille, jolloin puhelinta voidaan käyttää modeemina. Bluetoothilla voidaan liittää koneeseen myös lisälaitteita, kuten hiiren, näppäimistön tai tulostimen.

  • Optinen asema (Laitteen mukana (peruskokoonpanossaan) tulevan optisen aseman tyyppi)

    Optinen asema tarkoittaa tietokoneeseen kytkettävää laitetta, joka kykenee lukemaan optiselle medialle (kuten CD-, DVD-tai Blu-ray-levylle) tallennettua tietoa. Osa asemista osaa ainoastaan lukea levyjä, kun taas toiset osaavat myös kirjoittaa dataa eri tyyppisille levyille. Lisää tietoa eri levytyypeistä mm. AfterDawnin sanastossa.

  • LAN (Ethernet-liitännän tyyppi)

    Mikäli koneessa on sisäinen ethernet-verkkokortti (LAN-kortti), ei erillistä verkkokorttia tarvita verkkoyhteyden muodostamiseen. Verkkoyhteyden nopeus riippuu kortin tyypistä. Hitain vaihtoehto on 10BASE-T (siirtää 10 Mbit/s), joka häviää nopeudessa sekä 100BASE-TX:lle (100 Mbit/s) että 1000BASE-T:lle (1 Gbit/s).

  • GPU (Näytönohjaimen valmistaja ja tyyppi)

    GPU (lyh. sanoista graphics processing unit) tarkoittaa grafiikkaprosessoria, joka vastaa video- ja kuvadatan käsittelystä. Kannettavissa tietokoneissa grafiikkapiirit on usein integroitu osaksi emolevyä, mutta kehittyneissä kannettavissa on kuitenkin omta grafiikkaprosessorinsa. GPU parantaa koneen 3D- ja grafiikkaominaisuuksia, ja tehokas GPU onkin tärkeä, mikäli koneella on tarkoitus pelata.

  • Näytönohjaimelle omaa muistia (Onko näytönohjaimella omaa muistia (eli ei jaettua muistia))

    Pelkästään näytönohjainta varten varatun muistin määrä (megatavuina, MB).

  • HDMI (HDMI-ulostulo)

    HDMI (High-Definition Multimedia Interface) on teräväpiirtotelevisioita varten liitintä, joka siirtää digitaalisesti samassa johdossa sekä kuvan että äänen.

  • DVI-ulostulossa HDCP-tuki (Tukeeko DVI-ulostulo HDCP-salausta)

    -

  • Tablet PC (Tablet PC)

    Tablet PC (tai Taulu-PC) on kosketusnäytöllä varustettu kannettava tietokone. Yleensä laitetta ohjataan stylus-kynällä. Perinteinen Tablet PC koostuu pelkästä kosketusnäytöstä. Kääntyvällä näytöllä varustettu Tablet PC muistuttaa perinteistä kannettavaa tietokonetta, mutta tarvittaessa näppäimistön saa taitettua näytön alle piiloon, jolloin laite toimii kuin perinteinen Tablet PC. Näppäimistö voi olla myös kokonaan irroitettava, jolloin laitetta voi käyttää joko näppäimistön kanssa tai ilman.

jonskup
Vahvistamaton käyttäjä
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Minulla kone on toiminut hyvin kaikki 4 vuotta mikä se on minulla ollut ja olen tyytyväinen koneeseen

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
21.12.2011
Tuntematon käyttäjä
  Arvosana: 2 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

2 vuotta on tämä acer ollut käytössäni. Puoli vuotta sitten vaihdoin uuden tuulettimen, Acerilta 20€ postikuluineen. Vaihdoin kun alkoi vinkua.
Tuuletin kannattaa puhaltaa puhtaaksi parin kuukauden välein, tai alkaa kone käymään kuumana. Rakenne on sellainen että imee pohjan aukon kautta kaikki paskat sisään, jonka jälkeen pölyt jää jumiin puhaltimen suuaukon eteen tulpaksi. Puhtaana jaksaa pitää koneen viileenä kovassakin käytössä.
Nykyään hiiri ja näppis pitemmän käytön jälkeen lakkaavat toimimasta. Tällöin proseississa NT kernel alkaa viemään 55% prossutehoja, ja kone menee jumiin. Ainoa keino on sammuttaa kone. Mutta kun koneen yrittää sammuttaa, jää ikään kuin sammumisprosessi kesken. Ainoa keino sammuttaa on pitämällä virtanappia pitkään pohjassa tai akku irti. Netissä näköjään kertovat tämän viittaavan emolevy vikaan, ilmeisesti tyyppivika. Seuraava kone ei ole Acer.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
80%
26.6.2010
  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Missä tässä koneessa sijaitsee HDMI- liitännän paikka/kolo?

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
20%
  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

Koneen olen formatoinut 4 kertaa. Ensimmäisen kerran kun näytönohjaimen ajurit alkoivat temppuilemaan Vista -päivitysten yhteydessä. Myöhemmin sitten XP:n kanssa muuta temppuilua. 4. XP -asennus ja nyt on toiminut suht hyvin. Joskus Fn -toiminnot eivät toimi. Surkea jäähdytys, sen huomaa varsinkin ylikellotuksessa. Saat järjestää extrajäähdytystä ellet halua kuunnella "ininää". Bluetoothia ei ole vaikka nappi löytyykin.

Sopii hyvin elokuvien katsomiseen, musiikin kuunteluun, netin selaukseen, kirjoittamiseen ja ohjelmointiin. Ei juurikaan pelaamiseen. Todella hyvä näppäimistö ja kätevästi nuo Play/pause ja muut näppäimet tossa sivussa. Pirun kätevä äänenvoimakkuuden säädin vasemmalla puolella!

EDIT: 2010: Nykyään mennän Win7-64 käyttiksellä ja toiminut vaihteeksi taas suht hyvin. Paitsi että se "Pirun kätevä" äänenvoimakkuuden säädin vähän temppuilee...

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
Mie
Vahvistamaton käyttäjä
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Ostin koneen kesällä 2008. Toimi moitteettomasti vajaan vuoden verran, kunnes putosi lattialle. Kone saatiin korjattua, ja samalla tuli testattua acerin asiakaspalvelu joka oli todella huono.. monen puhelinsoiton jälkeen sain kun sainkin koneen huoltoon (takuuhuolto, kotiovelta haettiin ja parin viikon päästä sain takaisin). Siitä tulee iiiiiso miinus. Muuten koneessa ei ole ollut mitään vikaa, kaikki pelittää ja tosi mukavia ja hyödyllisiä ominaisuuksia löytyy ja hinta-laatusuhde on kohdallaan.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
8.1.2010
Popporo
Vahvistamaton käyttäjä
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Kone ihan okei.. Tuuletus on pepusta ja äänet särisee välillä aivan liikaa. Ongelmia on joskus käynnistämisen kanssa. Olen käyttänyt konetta noin 3/4 vuotta ja arvosanani on temppuiluineen ja päivineen 9-

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
27.12.2009
  Arvosana: 2 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

laatuun voisi parantaa(sekoilee koko ajan)... Vika selvitetty ja se oli käyttöjärjestelmä. Huonoa on viellä jäähdytys. Lämmöt nousee 80 asteeseen netin surffailussa!

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
0%
  Arvosana: 1 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Ominaisudet hyvät, mutta kone hajosi kolme kertaa kuukauden sisällä. Pysykää kaukana acereista sillä ne eivät kestä mitään ja huolto on aivan p*rseestä. Ensimmäisellä kerralla hakkeroitiin usi käyttäjä ja toisella valitettiin kuinka salasana puuttui (ei kysytty) joten rasitustestit jäivät tekemättä.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
0%
H1GEND
Inactive
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Aceri ollut käytössö noin vuoden verran ja täytyy sanoa että on ollut tämän hintaluokan vehkeenä odotuksieni arvoinen. Tehoja koneessa riittää ihan kohtuullisesti ja toimii hyvin kaikilla osa-aluiella. Myös uudemmat pelitkin pyörivät ihan OK vaikka ei mikään pelikone varsinaisesti ole. Koneen huonoja puolia ovat että siinä tulee Windows vista ja acerin ylimäääräisiä ohjelmia, jotka hidastavat konetta huomattavasti. Suosittelen asentamaan siihen Windows XP:n tai ainakin poistamaan acerin omat ohjelmat vistasta. Myös prosessori on mielestäni heikkoa tasoa koneen muuhun kokonaisuuteen nähden. Itse käytän konetta kevyeen pelaamiseen, netti surffailuun, elokuvien ja musiikin kuunteluun. Antaisin koneelle 5/5 jos siinä olisi parempi prosessori, myös hiiri kannattaa hommata tähän ehdottomasti.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 2 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Olen käyttänyt laitetta vuoden työkoneena. Alkuun oli selvästi mm. Vista-ongelmia. Outlookin puuttuminen aiheutti vaikeuksia. Thunderbird onneksi pelasti sähköpostityöskentelyn laitteella. Kone meni muutaman kerran jumiin. Hävitti tiedostoja ja sähköposteja. Kirjoitteli itsekseen. Piti poistaa realplayer-asennus pariin kertaan käyttiksen jumiutumisen vuoksi.
Ehdottomasti suurin laitteen ongelma on ollut hiiri, jonka korvaaminen langattomalla ulkoisella hiirellä teki näppäimistönkin jotenkin toimivaksi. Toinen hiiri menossa, sormipattereita on mennyt lukuisia. Näppäimistö on heikoin mitä koskaan olen kohdannut - heppoinen, lelumainen.
Tehot riittävät ja näyttö hyvä.
Akun kesto heikko.
En olisi valinnut tätä, jos olisin tiennyt ongelmat.
Harmittaa myös, että Vistan lisäksi Empower & co ovat lisänneet monia turhia ohjelmia laitteelle. Haluaisin asentaa käyttiksen ehdottomasti itse, vaikka Vistan asennus viekin reilun tunnin! Liekö totuttelussa, mutta nyt alkaa koneen käyttö sujumaan.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Ei ole kyllä mihin verrata että sen puoleen vähän hankala tähdittää mutta toimii ainakin ja ollu vuoden verran mulla mutta tosi vähäisessä käytössä. Hiirellä tuota käyttää mutta ei juuri muuten että ei ole kiva edes kirjoitella tuon näppiksellä. Surkea näppis jos vertaa mun 10e:n pöytäkoneen näppikseen. Akunkesto on luokkaa 1h ja valmiudessa 2h varmaan mutta en nyt niin ole testannut.
Mukavasti ominaisuuksia että löytyy Sd kortin lukijaakin mitä ei pöytäkoneissa ole monessakaan paitsi mulla on pöytäkoneessakin vakiona. Saa sitten kuvat ja videot tyhjennettyä kätevästi, bluetuutilla saa myös..

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 1 / 5 Vastine rahoille: 1 / 5

Surkea vekotin näytönohjain hajosi alle viikossa, ei voi suositella.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
0%
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Hyvä kannettava. Ei oikeastaan ole ollut mitään moitetta. Pikkuiset pelitkin pyörii (CSS) medium-graffoilla. Suosittelen ostamaa, koska tätä saa nykyään 500€:oon, joka on aika halpa! :)

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
fimako
Inactive
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Itselläni toiminut moitteettomasti eikä ole ollut ongelmia. Kone ei ole sekoillut kertaakaan ja on on ollut minulla pitkään...

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Muuten ihan hyvä kone mutta niinkuin kaikki sanovat, se sekoilee joskus todella pahasti. Näppis ehkä turhan herkkä, ja touhon touch pad systeemiin saisivat tehdä korjauksia. Kursori hyppelee milloin minnekkin, mutta onneksi sen pystyy torjumaan kytkemällä touch padin pois käytöstä. Suorituskyky hyvä, itselläni oli kone todella jumissa vielä vähän aikaa sitten, mutta kun avasin ja putsasin pölyt niin johan alko pelittää, pelkäsin jo että prossu olisi mennyt p*skaksi ;D. Kaikki tarvittavat liitännät löytyy, ihan hyvät kajarit ja todella hyvä näyttö. Näppis ja touch pad ovat suurimmat viat. 4/5 ja 4/5

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

Netin selailuun, leffojen katseluun, ja pieneen pelaamiseen tämän hankin.

Pyörii Valven Source pelit hyvin. Half-Life 2 täysillä grafiikoilla, jälkimmäisissä episodeissa joutuu kuitenkin laittamaan vähän huonommille asetuksille.
Left 4 Deadia pelaan tällä hetkellä low asetuksilla. Toimii myös hiukan korkeimmillakin jos ei tarvii ihan 40-60 fps olla, vaan 30-40:kin kelpaa.

720p HD kuvaa tällä katsoo, mutta ei tietenkään full HD:ta.
Riittävän iso kovalevy ainakin mulle, vaikka tuleekin välillä paljon tavaraa ladattua.

Ihan ok hintaansa nähden, mikä on nykyään varmaan noin 600e jos tätä edes saa enää mistään ostettua. Ei ainakaan täällä Afterdawnissa näy ostoslistassa.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
hellu22
Inactive
  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

Acer 5520G on ensivaikutelmalta hyvä kone, mutta näppäimistö on kamalinta, mikä oli koskaan sormieni kosketuksella. Erityisesti Shift ja Control-näppäimet ikään kuin "aktivoivat" ihan miten sattuu. Myös kirjoittamani teksti saattaa yhtäkkiä pyyhkiä pois, ilman että sitä heti huomaa. Kohdistin hyppelee usein miten sattuu ja se hidastuttaa erityisesti kirjoittamista. Säätely moneen kertaankaan ole auttanut.
Suorituskyky, äänet, liittänet yms., niissä ei ole oikein valittamista. Mutta näppäimistön rasitukset ovat aivan liikkaa.
Sekoilee aikaa ajoin, jolloin ei mitään enää toimi. Eikä edes "Tehtävien hallinta" käynnisty. Joten kiinnostukseeni tähän koneeseen on lopahtanut täydellisesti, koska nämä ominaisuudet vaikuttavat enemmän kuin joskus, vaan joka kerta kun avaan koneeni!

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Hieman eri ominaisuuksilla itselläni sama kone: AMD Athlon 64 x2 ja näytönohjain GeForce 7000M ja 250 Gb. Mielestäni aika lailla loistava kone verrattuna siihen paljonko maksoi.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.