Asus Eee PC 900 (16GB)

Asus Eee PC 900 (16GB)
Celeron M / 0.9GHz / 8.9" / Muu / / 1024 MB
Valmistaja: Asus | Kategoria: Kannettavat tietokoneet
Prosessori? Intel Celeron M
Kellotaajuus? 0,9GHz
Näytön koko? 8,9"
Resoluutio? Muu
Tablet PC? Ei
Kovalevy? 0 GB
Kovalevyn nopeus? 0 rpm
SSD? Kyllä
SSD-tallenustila 16 GB
Muistia? 1024 MB
Maksimi muistin määrä? 2048 MB
GPU? Intel UMA
Näytönohjaimelle omaa muistia? Ei
USB-portteja? 3
FireWire-portteja? 0
PCMCIA? Ei
eSATA Ei
ExpressCard? Ei
DVI Ei
HDMI? Ei
S-Video? Ei
Bluetooth? Ei
WLAN? 802.11g
LAN? 100Base-TX
Optinen asema? Ei optista asemaa
Akkukesto 2,5 hour(s)
Paino 0,99 kg
Lisätietoja Sisäänrakennetut kaiuttimet, mikrofoni, web-cam 1,3megapikseliä, SD(HC) muistikorttipaikka (lisää tallennusmuistia).

Saatavilla Windows XP tai Linux käyttöjärjestelmällä
Valmistajan tuotekoodi(t) EEEPC900-BK053 / EEEPC900-BK086X / EEEPC900-PF0001 / EEEPC900-W057 / EEEPC900-W090X
Tuotteen EAN-koodi(t) 0884840311546 / 884840283003 / 884840283010

 
 • Prosessori (Prosessorin tyyppi)

  Prosessori eli suoritin on laitteen aivot, joka suorittaa varsinaisten ohjelmien ajon. Prosessorin nopeus ja arkkitehtuuri vaikuttavat huomattavasti laitteen suorituskykyyn. Prosessorin nopeutta mitataan kellotaajuudella, joka ilmoitetaan megahertseinä (MHz) tai gigahertseinä (GHz). Prosessoreita valmistaa kaksi suurtaa yhtiötä, Intel ja AMD, joiden suorittimet ovat teholtaan melko tasavertaisia.

 • Kellotaajuus (Prosessorin (todellinen) kellotaajuus)

  Kellotaajuus mittaa, kuinka monta tilanvaihdosta sekunnissa prosessori pystyy suorittamaan. Kellotaajuus ilmoitetaan hertseissä (yleensä gigahertseissä, GHz). Kellotaajuus vaikuttaa koneen suorituskykyyn, mutta taajuuden kasvattaminen ei kuitenkaan välttämättä nosta koko tietokoneen suorituskykyä.

 • Näytön koko (Näytön koko)

  Näytön halkaisija tuumina.

 • Resoluutio (Näytön ominaistarkkuus)

  Resoluutio (eli "näytön tarkkuus") kertoo näytön kuvapisteiden määrän. Resoluutio ilmoitetaan muodossa pisteiden lkm vaakasuunnassa x pisteiden lkm pystysuunnassa.

 • Kovalevy (Kovalevyn tallennustilan koko)

  Laitteen sisäisen kovalevyn suuruus ilmoitetaan gigatavuina (GB). Kovalevyä tarvitaan eri tiedostojen, ohjelmien ja käyttöjärjestelmän varastoimiseen.

 • Kovalevyn nopeus (Kovalevyn pyörimisnopeus)

  Kovalevyn nopeudella tarkoitetaan levyn pyörimisnopeutta, joka kertoo, montako kierrosta minuutissa (rpm) levy voi nopeimmillaan pyöriä. Mitä suurempi pyörimisnopeus, sitä nopeammin kovalevy (teoriassa) pääsee käsiksi tietoon.

 • SSD (Onko laitteessa ns. solid-state -kovalevyä, eli "flash-kovalevyä")

  SSD (lyhenne sanoista Solid State Drive) on flash-muistin tapaan puolijohteisiin perustuva tallennusmedia, joka on suunniteltu tavallisen (magneettisiin levyihin perustuvan) kovalevyn korvaajaksi. SSD:n etuja ovat energiatehokkuus, nopeus (datahaussa) sekä luotettavuus. SSD-asemat ovat kuitenkin vielä harvinaisia, sillä ne ovat (toistaiseksi) kalliita valmistaa ja kapasiteetiltaan pienempiä kuin tavalliset kovalevyt.

 • S-Video (S-Video -ulostulo)

  S-Video on analoginen videon siirtotapa ja kaapeli/liitin. S-Videossa video on jaettu Y eli luminanssi ja C eli krominanssi osiin, jotka kuljetetaan eri johtoja pitkin. Laadultaan S-Video sijoittuu komposiittivideon ja komponenttivideon välimaastoon. Lisäinfoa aiheesta löydät täältä.

 • WLAN (Nopein tuettu WLAN-standardi)

  WLAN (Wireless Local Area Network) on langaton lähiverkko, jolla voi yhdistää eri verkkolaitteet ilman kaapeleita. Mikäli kannettavassa koneessa on WLAN-adapteri, voidaan kone yhdistää WLAN-verkkoon. Yleisesti käytössä on 2-3 eri WLAN-standardia, joiden merkittävin ero on tiedonsiirtonopeus. Standardiversion 802.11b nimellisnopeus on 11 Mbit/s, version 802.11g 54 Mbit/s ja version 802.11n 300 Mbit/s.

 • Muistia (Koneeseen vakiona asennetun muistin määrä)

  Sisäinen RAM-muisti on tietokoneen työmuisti, joka sisältää ajettavat ohjelmat ja käsittelyssä olevan tiedon. Muistin määrä ilmoitetaan megatavuina (MB). Muisti on tärkeää erityisesti ajettaessa useita ohjelmia samanaikaisesti tai raskaita, paljon muistia vaativia ohjelmia.

 • Maksimi muistin määrä (Paljonko laitteeseen voi maksimissaan asentaa muistia)

  Enimmäismäärä muistia, jota kone osaa hyödyntää. Enimmäismäärä vaihtelee koneittain.

 • PCMCIA (PCMCIA -korttipaikka)

  PCMCIA (Personal Computer Memory Card International Association, myös PC Card) on tietokoneen laajennuskorttipaikan tyyppi, joka on hyvin yleisesti käytössä kannettavissa tietokoneissa. Korttipaikkaan voidaan kytkeä esimeriksi Ethernet-sovittimen, modeemin, muistikortinlukijan tai kiintolevyn, ja kortti on yleensä vaihdettavissa koneen ollessa päällä.

 • ExpressCard (Onko laitteessa ExpressCard-laajennuspaikkaa)

  ExpressCard suunniteltu PCMCIA-korttipaikan korvaajaksi. Korttipaikka löytyy suurimmasta osasta uusia kannettavia, ja kortti on mahdollista vaihtaa koneen ollessa päällä. Korttipaikkaan voi kytkeä esimerkiksi lisämuistia, TV-viritinkortin, modeemin, SSD-aseman tai muistkortinlukijan.

 • USB-portteja (USB tai USB2 -laajennusväylien määrä)

  USB-väylät on tarkoitettu ulkoisia laajennuksia varten. USB-väylään voi liittää esimerkiksi erillisen näppäimistön, hiiren, web-kameran, kovalevyn tai muistitikun. Väylien lukumäärä asettaa rajan sille, kuinka monta lisälaitetta koneeseen voi liittää samanaikaisesti.

 • FireWire-portteja (Sisäänrakennettujen FireWire-väylien määrä)

  FireWire (virallisesti IEEE.1394, tunnetaan myös nimillä DV ja i.Link) on sarjamuotoinen väylä, jonka kautta laitteet voivat kommunikoida keskenään. Pienikokoinen liitin on hyvin yleinen digitaalisissa videokameroissa.

 • Bluetooth (Sisäänrakennettu BlueTooth-tuki)

  Mikäli koneessa on Bluetooth-tuki, voidaan yhteyttä käyttää tiedostojensiirrossa Bluetooth-laitteiden välillä. Bluetoothia voidaan hyödyntää esimerkiksi muodostettaessa yhteys puhelimen ja koneen välille, jolloin puhelinta voidaan käyttää modeemina. Bluetoothilla voidaan liittää koneeseen myös lisälaitteita, kuten hiiren, näppäimistön tai tulostimen.

 • Optinen asema (Laitteen mukana (peruskokoonpanossaan) tulevan optisen aseman tyyppi)

  Optinen asema tarkoittaa tietokoneeseen kytkettävää laitetta, joka kykenee lukemaan optiselle medialle (kuten CD-, DVD-tai Blu-ray-levylle) tallennettua tietoa. Osa asemista osaa ainoastaan lukea levyjä, kun taas toiset osaavat myös kirjoittaa dataa eri tyyppisille levyille. Lisää tietoa eri levytyypeistä mm. AfterDawnin sanastossa.

 • LAN (Ethernet-liitännän tyyppi)

  Mikäli koneessa on sisäinen ethernet-verkkokortti (LAN-kortti), ei erillistä verkkokorttia tarvita verkkoyhteyden muodostamiseen. Verkkoyhteyden nopeus riippuu kortin tyypistä. Hitain vaihtoehto on 10BASE-T (siirtää 10 Mbit/s), joka häviää nopeudessa sekä 100BASE-TX:lle (100 Mbit/s) että 1000BASE-T:lle (1 Gbit/s).

 • GPU (Näytönohjaimen valmistaja ja tyyppi)

  GPU (lyh. sanoista graphics processing unit) tarkoittaa grafiikkaprosessoria, joka vastaa video- ja kuvadatan käsittelystä. Kannettavissa tietokoneissa grafiikkapiirit on usein integroitu osaksi emolevyä, mutta kehittyneissä kannettavissa on kuitenkin omta grafiikkaprosessorinsa. GPU parantaa koneen 3D- ja grafiikkaominaisuuksia, ja tehokas GPU onkin tärkeä, mikäli koneella on tarkoitus pelata.

 • Näytönohjaimelle omaa muistia (Onko näytönohjaimella omaa muistia (eli ei jaettua muistia))

  Pelkästään näytönohjainta varten varatun muistin määrä (megatavuina, MB).

 • HDMI (HDMI-ulostulo)

  HDMI (High-Definition Multimedia Interface) on teräväpiirtotelevisioita varten liitintä, joka siirtää digitaalisesti samassa johdossa sekä kuvan että äänen.

 • DVI-ulostulossa HDCP-tuki (Tukeeko DVI-ulostulo HDCP-salausta)

  -

 • Tablet PC (Tablet PC)

  Tablet PC (tai Taulu-PC) on kosketusnäytöllä varustettu kannettava tietokone. Yleensä laitetta ohjataan stylus-kynällä. Perinteinen Tablet PC koostuu pelkästä kosketusnäytöstä. Kääntyvällä näytöllä varustettu Tablet PC muistuttaa perinteistä kannettavaa tietokonetta, mutta tarvittaessa näppäimistön saa taitettua näytön alle piiloon, jolloin laite toimii kuin perinteinen Tablet PC. Näppäimistö voi olla myös kokonaan irroitettava, jolloin laitetta voi käyttää joko näppäimistön kanssa tai ilman.

  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Itse ostin huutonetistä 70eurolla(+10e pk). Pari kuukautta ollut käytössä, lubuntu käyttiksenä. Toimii erittäin hyvin. Akku käytössä toimii reilu tunnin jos surffaa normaalisti. Wlan toimii myös erittäin hyvin.Hankinta hintaan nähden enemmän kuin tyytyväinen. Hakkaa kaikki 7" lelutabletit mennen tullen.
Jostain kumman syystä winxp ei toimi kunnolla tässä läppärissä. Olen kokeillut jopa windows fundamentals versiotakin(winxp kevyempi versio) mutta silti käyttö on todella tahmamaista/hidasta.Voiko se johtua kiintolevystä?

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
jkstone
Inactive
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Itse vaihdoin käyttiksen heti XP:hen.
Näppärä miniläppäri, toiminut moitteetta. Akunkesto ei kyllä päätä huimaa, ja kone lämpenee muutenkin vähän turhan paljon.
Kaikenkaikkiaan kuitenkin ollut mukava ja täuttänyt tehtävänsä.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
83%
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Ostin huuto.netistä puoli vuotta sitten 150 eurolla. 900 on edelleen pienimpiä miniläppäreitä. Ostin 10400mAh tehoakun, millä kone toimii 4,5 tuntia. Tällä akulla kone on jo ihan käyttökelpoinen reissukäytössä, lisäksi voi pitää varalta vakioakkua mukana matkassa.

Windows sekosi ja netistä löytyi ohje miten mukana tullut levy kopioidaan usb-tikulle ja usb-tikulta saa asennettua windowsin. Ongelmana oli ettei asennus lähtenyt käyntiin 16 gigan muistitikulta. Kun löysin vanhemman 2 gigatavun kingston tikun niin siltä asennus sujui hyvin.

Tässä ohjeet asennukseen usb-tikulta

http://data.nurkka.us/eeepcrecovery_opas.html

Ostin verkkokaupasta tuohon 16 gigan Transcendin sdhc-muistikortin, joten nyt on yhteensä 32 gigatavua tallennustilaa.

Eee pc:n kestävyys on osoittautunut hieman kyseenalaiseksi, omasta koneesta oli vasen hiirennappi kulunut niin että piti painaa kovasti. Löysin ohjeet koneen purkamiseksi ja kännykästä sain tilalle pienen pyöreän painonapin jonka vaihdoin kuluneen tilalle. 904 mallista lakkasi näppäimistöstä muutama kirjain toimimasta, uusi näppäimistö maksoi postikuluineen noin viisikymppiä, se oli helppo vaihtaa. Netistä löytyy aika hyvät purku- ja korjausohjeet näihin koneisiin.

Firefox alkoi hidastella liikaa joten vaihdoin kevyempään Opera selaimeen joka toimii vähintään yhtä hyvin kuin Firefox.

Kone toimii nyt ihan riittävän hyvin, nettiä käytän mokkulalla. Vielä olis hakusessa pieni laukku mikä olisi suunniteltu erityisesti miniläppäreille. Kaikenkaikkiaan olen ollut tähän ostokseeni ihan tyytyväinen, alussa vaati vähän totuttelua mutta kun tottui käyttämään niin koneesta on tullut lähes ainoa tietokone mitä käytän tällä hetkellä. Isompaa läppäriä ei tule enää juurikaan käytettyä.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Linux ensiasenus n. vuoden pyörinyt XPhome ja nyt on kovalevy hajalla, käytössä ollut virtuaalia swappi nopeutti konetta, muistin kasvatin 2G. Parhaimman kokoinen näistä minikoneista, hyvin kulki takkini taskussa mukana. Silti en enää laittaisi rahojani tähän. Akun kesto surkea.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Oikein mainio ja mobiili laite hintaisekseen. Pieni ja kevyt, riittävän hyvä ja iso näyttö nettiselailuun. Näppäimistö riittää hyvin omille keskikokoisille sormille, isompisormisilla varmasti vaikeuksia. Huonoa on kiintolevyn hitaus, kuumeneminen ja akun kesto (2-2.5h). Kiintolevyn hitaus tässä 16G mallissa voi aiheuttaa pelihousujen repimistä Windows XP-käytössä. Kuten jo alussa totesinkin, kaiken kaikkiaan oikein mainio laite hintaisekseen ja kevyeen peruskäyttöön.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Äiti osti tällasen 16 gigasen windows xp:llä. Vähän oli kalliinpuoleinen noin neljäpuolsataa elisan kaupassa, mut loppujen lopuksi ihan käytännöllinen kun tottu8u käyttämään. Näppäimet ei vaan sovi nakkisormille. Tätäkin kirjoittaessa joutunut about 10 kertaa korjaamaan, mut lopulta onnistuu kirjottaminenkin. Ei paha laite.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Todellakin hyvä pienikokoinen "taskumalli".
Toimii hyvin mm. muistiinpanovälineenä kokonsa takia.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Näin muutaman päivän käytöllä seuraavia mielipiteitä. Meillä kone on olkkarin "pika" netti/email -koneena ja yhdistettynä verkkoon wlanin avulla, käyttis on Linux.

+ nopea käynnistyminen, valmiustila 5-10s, sammuneena 30-40s
+ hyvä näyttö, riittää hyvin nettikäyttöön ja ei juurikaan tarvitse scrollata
+ "mummon varma" OS ja riittävän nopea

- kuumenee käytössä
- akun kesto huono wlan käytössä (saattaa parantua ajan mittaan)
- Esiasennettu Linux estää kikkailut ja ohjelmien asentamisen muuten kuin Asus-updaten kautta (ainakaan mä en osaa sitä tehdä).
- double finger feature hankalaa touchpadilla jos paksut nakkisormet

Tähän hintaan ja ominaisuuksineen hyvä kone sohvan nurkalle

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Todella helppo ottaa mukaan, pieni koko, mutta pitää sisällään paljon!

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
0%
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Pikkunäppärä kone kaikenlaiseen työskentelyyn. Mukana tuleva linux on vaihdettavissa Windows XP:hen ja sitä varten paketista löytyy hyvät ohjeet.

Itse en vielä windowsia ole asentanut. Linuxin "helppokäyttö" järjestelmän onnistuin vaihtamaan KDE-työpöydäksi ja olen nyt opetellut käyttämään sitä.

Olen todella tyytyväinen hankintaani. Olen reissussa paljon ja kone kulkee kätevästi mukana pienen koonsa tähden.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Näppärä ja nopea pikku netbook. Näyttö sopivan iso, verrattuna alkuperäiseen eee:hen. Touchpadi ei ota naputuksia välillä vastaan, mutta eiköhän tuo tuosta notkistu ajan mittaan. Asensin windowsin usb-tikulta koneen mukana tuleen linuxin tilalle. Toimii niin kuin pitääkin, windows-ajurit tulee koneen mukana cd:llä.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
0%

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.