AOC q2963Pm
 
 
 
 
Kuva AOC q2963Pm    
Arvosana Arvostele laite
Hinta  
Kosketusnäyttö Ei
Koko 29"
Resoluutio 2560x1080
Kuvasuhde 21:9
Kontrasti 1000:1
Kirkkaus 300 cd/m²
Vasteaika (GtG) 5ms
Paneelin tyyppi IPS
LED-taustavalaistu Kyllä
3D Ei
VGA-sisääntuloja 1
DVI-D -sisääntuloja 1
DVI-I -sisääntuloja 0
DisplayPort -sisääntuloja 1
HDMI-sisääntuloja 1
HDCP Kyllä
USB-hubi Ei
Kaiuttimet Kyllä
Pivot Ei
TV-viritin Ei TV-viritintä
Virrankulutus 30 W
Paino 9,7kg

Takaisin Litteät näytöt -laiteryhmän listaukseen


  • DVI-D -sisääntulojen määrä
    DVI-D on DVI:n malli, jossa voi siirtää vain digitaalista videota. DVI-D voi olla joko yhden kanavan versio, joka pystyy siirtämään 1920x1080-resoluution kuvaa, tai kahden kanavan versio, joka kykenee siirtämään 2048x1536-resoluution kuvaa. Mikäli ostat monitorin, jossa on ainoastaan DVI-D-liitin, varmista, että grafiikkakorttisi tukee joko DVI-D:tä tai DVI-I:tä. Lisätietoa DVI:stä täällä.
  • Kontrastisuhde
    Kontrasti (englanniksi contrast) tarkoittaa kuvan tummimman ja vaaleimman kohdan valoisuuden eroa. Kontrasti ilmoitetaan suhdelukuna, esim. 800:1. Mitä suurempi suhdeluku on, sitä parempi kontrasti. Lue lisää täältä.
  • Kuvasuhde
    Kuvasuhde ilmaisee näytön leveyden suhteen sen korkeuteen. Esimerkiksi 16:10 tarkoittaa, että mikäli näyttö olisi 10cm korkea, olisi kuva 16cm leveä. Lue lisää täältä.
  • Näytön kirkkaus
    Näytön kirkkaus mitataan paneelin pinnan tietystä pisteestä lähtevän valon määrällä. Mittayksikkönä käytetään kandelaa (yhden kynttilän kirkkaus) per neliömetri (cd/m2). Yleensä monitoria pidetään sitä parempana mitä kirkkaamman kuvan se kykenee tuottamaan. Kirkkaus on tarpeen esimerkiksi valoisissa tiloissa tai ulkona sekä esimerkiksi elokuvia katsottaessa.
  • Näytön ominaistarkkuus
    Näytön tarkkuus eli kuvapisteiden määrä ilmoitettuna muodossa pisteiden lkm vaakasuunnassa x pisteiden lkm pystysuunnassa. Litteät näytöt on suunniteltu toimimaan ainoastaan käyttäen kyseistä resoluutiota, joten mikäli monitorilla käytetään muuta tarkkuutta, täytyy monitorin muuntaa tarkkuus vastaamaan sen omaa resoluutiota.
  • Näyttöpaneelin tyyppi
    Paneelin tyyppi kertoo, mitä tekniikkaa käyttäen LCD-monitorin varsinainen näyttöosa on rakennettu. Tarjolla on useita eri paneelityyppejä, jotka ovat tekniseltä toteutustavaltaan ja ennen kaikkea ominaisuuksiltaan sekä laadultaan erilaisia. Paneelin tyyppi kannattaa selvittää, sillä se vaikuttaa monitorin soveltuvuuteen haluttuun käyttötarkoitukseen, eikä käytettyä paneelia voi aina päätellä hinnasta. Eri tyyppiset paneelit soveltuvat toisiaan paremmin eri käyttötarkoituksiin. Paneelien kolme päätyyppiä ovat (karkeasti parhaasta huonoimpaan) S-IPS, SPVA/MVA ja TN.
  • Onko laitteessa mahdollisuus kääntää näyttö 90 astetta (ns. pivot-toiminto)
    Pivot -mahdollisuus tarkoittaa sitä, että näyttö voidaan, jalustan pysyessä paikoillaan, kääntää 90 astetta, eli kääntää normaalista vaakatasosta pystyyn.
  • Onko laitteessa sisäänrakennettua USB-hubia
    Joissain näytöissä on integroituna USB-hubi, joka mahdollistaa USB-lisälaitteiden kytkemisen esimerkiksi näytön kylkeen tai alustaan.
  • Tuki HDCP:lle
    HDCP (High-Bandwith Digital Content Protection) on DRM-menetelmä, jota käytetään HDMI- ja digitaalisten DVI-näyttölaitteiden kanssa. Jotta HDCP:tä käyttävän kuvalähteen (esim. blu-ray-elokuvan) katselu onnistuisi monitorilla, täytyy sen tukea HDCP:tä. Mikäli näyttölaite ei tue HDCP:tä, voi toistolaite olla näyttämättä videota, näyttää sen huonommalla kuvan- ja äänenlaadulla tai näyttää videon normaalisti. Lue lisää täältä.
  • Tuumakoko
    Näytön halkaisija tuumina.
  • Vasteaika
    Vasteajalla tarkoitetaan aikaa, joka yksittäisellä pikselillä kestää vaihtaa toiseen väriin ja sitten takaisin samaan väriin. Vasteaikojen mittaukseen on monta tapaa, laitevertailun tiedoissa on ilmoitettu ns. harmaa-harmaa (Gray-To-Gray, GtG) -muutoksen nopeus. Vasteaika ilmoitetaan millisekunteina, mitä pienempi arvo sen parempi. Liian suuri vasteaika aiheuttaa häntimistä, eli kuva ei päivity tarpeeksi nopeasti, jolloin edellinen kuva näkyy nykyisen kuvan taustalla haamukuvana. Lue lisää täältä.
  • VGA-sisääntulojen (D-sub) määrä
    VGA-liitin (toiselta nimeltään D-sub 15) on analoginen liitäntäportti, joka löytyy käytännössä kaikista tietokoneista. Liittimessä on 15 pinniä kolmessa rivissä.