Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Paras ja vissiin ainoita "tarvike" kaukosäätimiä jotka toimii digiboksien kanssa! todella kattava tietokanta myös netissä, löytyi jopa antec htpc kotelo sieltä ja pystyy siis myös sitä ohjaamaan kaukosäätimellä.. laatu vaikuttaa hyvältä ja toimii moitteetta! mukavaa myös tuo kun volumia nostaa, ei nosta digiboksista vaan tv:stä mikä on paljon parempi! ja se että tv ja digiboksin voi avata yhtedellä napilla.. hintaahan oli jotain 20€ joten ei mielestäni päätä huimannut.. erittäin toimiva laite, suosittelen!

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
50%
  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Jälkikasvu päätti päästää digiboksin kaukosäätimen eläkkeelle, joten perheeseen tuli tilaa uudelle viihdeperheenjäsenelle. Alkuperäisenä tarkoituksena oli ostaa face-lift malli (300i), mutta kaupassa hintalappu ajoi ostamaan 300:n.

Kaukosäätimen käyttöönotto oli hieman problemaattista. Periaatteessa kaukosäätimen ohjelmoiminen nettiselaimessa toimivalla softalla oli helppoa ja oikea laitekin löytyi tietokannasta, mutta vaikeaksi tehtävä muuttui kun tietokannasta ei löytynytkään kaikkia alkuperäisen kaukosäätimen toimintoja. Kaukosäätimelle olisi voinut edelleen periaatteessa opettaa uusia toimintoja erittäin helposti vanhan kaukosäätimen avulla, mutta koska se oli mallia ei toimi, niin tästäkään ei ollut apua. Onneksi Logitechin tietokantaan oli saman boksin antennimallin kohdalle muistettu laittaa kaikki toiminnot, joten kaukosäätimestä sai toimivan ohjelmoimalla sen ko. laitteelle.

Kaukosäätimen käyttö on verrattain kivutonta. Laite lähettää signaaleja huomattavasti alkuperäistä kaukosäädintä tehokkaammin. Kaukosäätimessä on myös joukko toimintoja, joiden avulla TV:tä voi hallinnoida ilman että sitä täytyy aina erikseen valita kaukosäätimen pääasialliseksi kohteeksi (mm. äänenvoimakkuuden säätö, tulosignaalin valinta, TV:n ja boksin käynnistäminen ja sammuttaminen yhdellä napilla). Toisaalta näppäinten sijoittelu on omiin tottumuksiin nähden outo (miksi ihmeessä numeronäppäimet ovat pieninä nykeröinä alalaidassa?) eikä niiden merkintäkään aina ole ihan looginen. Näppäimet on myös pitänyt tehdä surkean pieniksi, joten vanhemmalle väelle tästä ei kannata yrittääkään tehdä helppoa yleiskaukosäädintä.

Laitteen ylläpitäminen on ehkä sen suurin etu, sillä uusia laitteita saa lisättyä ja vanhoja poistettua hyvin helposti. Positiivista on myös, ettei kaukosäädintä täydy pitää tietokoneeseen kytkettynä koko prosessin ajan, vaan riittää kun sen kytkee konfigurointia varten.

Summa summarum... hintaansa nähden hyvä laite, mitä ei kuitenkaan voi suositella tehokäyttäjille (kaukosäädin ohjaa max. neljää laitetta) eikä täydellisille noviiseille (käyttöönotto vaati ainakin tässä tapauksessa pientä kikkailua). Hyvä sisäänheittäjä yleiskaukosäädinten maailmaan.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
80%
Pentti Siitonen
Vahvistamaton käyttäjä
  Arvosana: 1 / 5 Vastine rahoille: 1 / 5

Laite on täysin humpuukkia. Olemattomat käyttöohjeet, jotka eivät anna mitään mahdollisuutta saada laite tpoimimaan. Takuuehtoja on riittävästi, voisko tekstin kirkaimia millään vielä pienentää?
Pahasti pettynyt ja varmasti asiasta myös muille kertova.

Pentti Siitonen puh.0405262313
toimittaja
Petäjikönkatu 10 A 7
59100 Parikkala
S-posti pentti.siitonen@hotmail.com, tai siitonen.pentti@gmail.com

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
50%
22.11.2011

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.