Samsung UE46C6905

No picture available
LCD LED-taustavalolla / 46" / / PAL
Valmistaja: Samsung | Kategoria: Taulutelevisiot
Tyyppi LED-taustavalaistu LCD
Koko? 46"
Formaatti PAL (Eurooppa)
DVB-C -virittimiä? 1
HDTV-viritin Kyllä
CI 1
Cable Ready HD? Kyllä
DVB-tekstitys? Kyllä
Kaiuttimet Kyllä
Valmistajan tuotekoodi(t) UE46C6905VSXXE

 
  • Koko (Näytön tuumakoko (valmistajan ilmoittama))

    Näytön tuumakoko kertoo, kuten nimikin sanoo, television kuvaruudun halkaisijan kulmasta kulmaan, tuumia käyttäen.

  • Resoluutio (Näytön natiiviresoluutio (tarkkuus pikseleissä))

    Näytön natiiviresoluutio kertoo sen, kuinka monta kuvapistettä television näytöllä on. Näytön resoluutio ilmaistaan yleensä vaakarivin kuvapisteiden ja pystyrivin kuvapisteiden kertomana (esim. 1920x1080), mutta teräväpiirtotelevisioissa käytetyt formaatit ilmaistaan tämän sijaan käyttämällä joko termiä 1080i (1920x1080), 1080p (1920x1080) tai 720p (1280x720). Nämä kolme ovat teräväpiirtotelevision kolme standardia tarkkuutta ja mikäli televisio käyttää jotain näistä kolmesta tarkkuudesta ns. natiivitarkkuutenaan, ei kyseistä tarkkuutta käyttäviä teräväpiirtolähetyksiä katsottaessa tarvita kuvan laatua huonontavaa tarkkuuden skaalausta. Kärjistäen voidaan sanoa, että mitä suurempi näytön natiiviresoluutio on, sen parempi kuvanlaatu sillä voidaan saavuttaa.

  • HDMI (HDMI-sisääntulojen määrä)

    HDMI-liitin on uusi, täysin digitaalinen kytkentätapa eri audio- ja videolaitteiden välille. Mikäli taulutelevisioon liitetään HDMI-liitännällä digitaalinen kuvanlähde, kuten esim. digiboksi tai DVD-soitin pysyy kuva virheettömänä, koska kuvaa ei tarvitse muuttaa välillä analogiseen muotoon.

  • Kontrasti (Kontrastisuhde (esim: 3000:1))

    Kontrastisuhde kertoo siitä, miten selkeästi televisio pystyy erottelemaan eri värien ja valoisuuksien eroja. Mitä suurempi kontrastisuhde on, sen parempi värien ja kirkkauden erottelu televisiossa on.

  • DVB-T -virittimiä (Sisäänrakennettujen DVB-T -virittimien määrä)

    Mikäli televisiossa on yksi tai useampia sisäänrakennettuja DVB-T -virittimiä, toimii televisio itsessään myös ns. antenniverkon digiboksina, eli antennivastaanottoa käytettäessä laite ei tarvitse erillistä digiboksia.

  • DVB-C -virittimiä (Sisäänrakennettujen DVB-C -virittimien määrä)

    Mikäli televisiossa on yksi tai useampia sisäänrakennettuja DVB-C -virittimiä, toimii televisio itsessään myös kaapeliverkon digiboksina, eli kaapelitelevisioverkkoon kytkettynä laite ei tarvitse erillistä digiboksia.

  • Conax (Sisäänrakennettu Conax-kortinlukija)

    Sisäänrakennettu Conax -korttipaikka mahdollistaa maksullisten kanavien katseluun tarkoitetun maksukortin liittämisen laitteeseen.

  • SCART 1 (Ensimmäisen SCART-liittimen tyyppi)

    SCART-liitin on yleisin Euroopassa käytetty televisioiden ja videolaitteiden kytkentätapa. Vaikka kaikki SCART-liittimet näyttävätkin samalta keskenään, on niissä merkittäviä eroja. Paras kuvanlaatu saavutetaan SCART-liitintä käyttäen saavutetaan, kun sekä kuvaa tuottava laite (esim. digiboksi) ja kuvaa toistava laite (esim. televisio) käyttävät ns. YUV -kuvasignaalia. SCART-liittimestä saatava toiseksi paras kuvanlaatu tulee RGB-signaalia käytettäessä ja huonoin kuvanlaatu saadaan CVBS-signaalin kanssa.

  • Komponentti (Komponentti-sisääntulo (Y/Pb/Pr))

    Komponentti-liitäntä on analoginen videolaitteiden kytkentätapa, jossa kuva erotellaan eri väreiksi ja nämä värit välitetään omissa johtimissaan lähtölaitteelta (esim. DVD-soittimelta tai digiboksilta) televisioon. Komponentti-liitäntä on analogisista liitäntämuodoista kuvanlaadultaan paras, mutta sen rinnalle ja ohi ovat nousseet täysin digitaaliset kytkentätavat kuten DVI ja ennenkaikkea HDMI -liitännät.

  • Cable Ready HD (Cable Ready HD -hyväksytty)

    Cable Ready HD -hyväksyntä on suomalaisten kaapelitelevisioyhtiöiden myöntämä hyväksyntä laitteille, jotka yhtiöt ovat tutkineet ja todenneet yhteensopivaksi em. standardin kanssa. Cable Ready HD -hyväksyntä vaatii laitteelta mm. sisäänrakennetun kaapeliverkon virittimen, sisäänrakennetun Conax -moduulin, tuen teräväpiirtolähetyksille, tuen Conax -korttilinkitykselle sekä tuen MPEG-4/AVC -videomuodolle.

  • 3D (3D-tuki)

    3D-tuella varustetut televisiot osaavat toistaa 3D-videota ja sisältävät yleensä liitännät 3D-laseille. Huomionarvoista on kuitenkin se, että yleensä pelkkä 3D-televisio ei riitä esim. Blu-ray 3D-elokuvien katseluun, vaan myöskin Blu-ray -soittimen täytyy tukea 3D-elokuvien toistoa. Nykytekniikkaa käyttäen kaikilla 3D-elokuvaa seuraavilla katselijoilla tulee kullakin olla omat 3D-lasit päässään.

  • 3D-tekniikka (3D-lasien tekniikka)

    Antenna Ready HD -hyväksyntä tarkoittaa sitä, että televisio on riippumattoman testauslaitoksen puolesta hyväksytty antenniverkon teräväpiirtolähetysten vastaanottoon. Käytännössä siis tämä tarkoittaa sitä, että Antenna Ready HD -tarralla varustettu televisio toimii, takuulla, antenniverkon HD-lähetysten kanssa.

  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 1 / 5

Vastasin tuolla toisaalla tätä telkkaria koskeviin kuvasäätösuosituksiin ja ajattelin laittaa saman tien arvostelun tuotteesta myös tänne.

Olen raivoissani tälle telkkarille, koska maksoin siitä puolitoista vuotta sitten 1800 euroa eikä sen internetissä ole selainta eikä sovellusta Netflixille. Tulimme hankkineeksi Netflixin siinä uskossa, että tokihan se näin uudesta televisiosta näkyy, mutta mitästä paskaa, ei näy tässä. Amerikan markkinoilla on samanlainen malli ja sinne Samsung on laittanut Netflix-sovelluksen jakoon. Jos Samsung uskoo, että ostan tuon takia uuden television, niin siinä se kyllä erehtyy. Ei auta kuin kihistä pettymyksestä ja suuttumuksesta ja katsoa Netflixiä kiltisti täppäriltä, läppäriltä ja kännykästä.

Tälle televisiolle ei voi hyvällä tahdollakaan antaa enempää kuin kolme pistettä. Hyvistä puolista mainittakoon, että siitä löytyy 4 HDMI-liitäntää ja analogiset vaihtoehdot vielä päälle. PC:lle on oma HDMI-liitin, samoin löytyvät USB, maksukorttimoduuli, LAN/WLAN ja DLNA. Virittimiä on sekä kaapeliin että antennia varten.

Tähän televisioon oli erittäin vaikea löytää säätöjä, ja tehdassäädöt olivat aivan täysin päin persettä. Tämä laskee pojoja sen lisäksi, että laitteen Internet on niin surkea, ettei edes omaa selainta ole (sillähän se Netflix näkyisi).

Laitan tähän kuitenkin omat säätöni näkyviin, koska joku saattaa niitä etsiä. Nämä säädöt on eri lähteistä etsitty ja kotioloissa kohtalaiseksi havaittu. Muistakaa, että säädöt pitää syöttää erikseen jokaiseen HDMI-lähtöön eli telkkarin lisäksi omat myös tallentavalle digiboxille, laajakaista-tv:lle (esim. Sonera Viihde) ja Blu-ray-soittimelle.

Tämän telkkarin ongelma on siinä, että kuva jää helposti liian "studiomaiseksi", jopa ulkona kuvattu aineisto. Luonnollisen kuvan löytäminen on työn ja tuskan takana, vasta tuolla 10p:n tasapainosäädöillä tyydyttävä lopputulos löytyi, joten ne kannattaa syöttää sisään.

Gamma on erittäin tärkeä keskisävyjen takia, siksi vähintään +2 siihen. Näitähän voi sitten omin päin säätää, esimerkiksi taustavaloa. Terävyyttä ei kannata nostaa, koska se lisää keinotekoisuutta. Television omat kuvanparannusalgoritmit kannattaa unohtaa heti, joten ne pois päältä. Motion plussan annoin jäädä vakiolle, jotta nykiminen urheilukuvassa vähenee.

Tässä sitten nämä säädöt.

Samsung UE46C6905 kuvasäädöt, kalibrointi, settings, calibration

Tila: Elokuva
Taustavalo: 13
Kontrasti: 93
Kirkkaus: 45
Terävyys: 0
Väri: 46
Sävy (V/P): V48/P52

Lisäasetukset

Mustan sävy: Pois
Dyn. kontrasti: Pois
Gamma: +2
Asiantuntijakuvio: Pois
Vain RGB -tila: Pois
Väriavaruus: Luonnollinen
Valkotasapaino: Kaikki 25

10p:n valkotasapaino: Käytössä
Aikaväli 1: Punainen 0, Vihreä 0, Sininen 0
Aikaväli 2: P +3, V +3, S 0
Aikaväli 3: P -1, V +1, S -3
Aikaväli 4: P -2, V +3, S -2
Aikaväli 5: P -6, V 0, S 0
Aikaväli 6: P -5, V -5, S -5
Aikaväli 7: P -10, V -10, S -10
Aikaväli 8: P -10, V -10, S -10
Aikaväli 9: P 0, V 0, S 0
Aikaväli 10: P 0, V 0, S 0

Ihonsävy: -7
Reunojen parannus: Pois
zvYCC: Pois
LED Motion Plus: Pois

Kuvavalinnat

Värisävy: Lämmin2
Koko: 16:9
Dig. kohinansuodatin: pois
MPEG-koh.suodatin: Pois
Elokuvatila: Auto2
Motion Plus: Vakio

Autom. suojausaika: 2 tuntia
Smart LED: pois

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

  Keskustelualue Viimeisin viesti
  Samsung UE46C6905 kalibrointi ( 2 ) Kotiteatteri / Televisiot ja videoprojektorit 29.3.2013 04:24

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.