Vision VDC9220

Vision VDC9220
Valmistaja: Vision | Kategoria: Digiboksit (kaapeliverkkoon)
Tuotetta myydään myös nimillä: diVISION VDC9220
PiP? Ei
Tallentava? Ei
Virittimiä? 1
HDTV Ei
Conax? Kyllä
SCART 1? RGB, CVBS
SCART 2 CVBS
HDMI? Ei
Digitaalinen ääni Toslink
MHP? Ei
AC3? Kyllä
Ajastus Kyllä
teksti-tv? Kyllä
Tekstitys? Kyllä
USB? Ei
RS-232? Kyllä
FireWire Ei
Ethernet Ei
DVDR Ei
Valmistajan tuotekoodi(t) 69.90 / 74.90 / DIVISION VDC9220 / VDC9220 / VISION VDC9220
Tuotteen EAN-koodi(t) 6430012940355 / 6430012940355 / VDC9220 / VISION VDC9220

 
 • PiP (Picture-in-picture)

  Mahdollistaa kahden TV-kanavan samanaikaisen katselun (yleensä toinen kanavista näkyy ns. pikkuruudussa pääkanavan kuvan yläkulmassa).

 • RS-232 (RS-232 -liitin)

  Yleensä RS-232 -liittimen avulla laitteeseen voidaan päivittää uusi firmware. RS-232 -liitäntää ei yleensä voi käyttää videoiden siirtoon laitteelta tietokoneelle.

 • USB (USB-liitin)

  USB-liitin mahdollistaa nopean tiedonsiirron digiboksin ja tietokoneen välillä. Tätä liitintä käytetään yleisimmin tallettavissa digibokseissa mahdollistamaan talletettujen videoiden siirto digiboksilta tietokoneelle.

 • Tallentava (Onko laite tallentava digiboksi?)

  Tallettava digiboksi tekee käytännössä ulkoiset tallennustavat, kuten videonauhurit, tarpeettomiksi, mahdollistaen digilähetysten tallettamisen suoraan laitteen sisäiselle kovalevylle. Digitaalisesti talletettu TV-kuva on täsmälleen samalla laadulla talletettu kuin vastaanotettaessa, joten normaalia kuvan huonontumista tallennusvaiheessa ei tapahdu.

 • MHP (MHP-tuki)

  MHP on yhtenäinen, pääasiassa Pohjoismaissa (myös Suomessa) käytössä oleva standardi interaktiivisille toiminnoille, kuten ns. supertekstitelevisiolle.

 • AC3 (Dolby Digital -tuki)

  Tuki vaaditaan, jotta laite osaa purkaa Dolby Digital (eli AC3) -muodossa olevia monikanavaista lähetyksiä.

 • teksti-tv (Sisäänrakennettu teksti-tv)

  Sisäänrakennettu teksti-tv mahdollistaa teksti-tv:n käytön suoraan digiboksin avulla ja on siis riippumaton siitä, tukeeko televisio teksti-tv:tä vai ei.

 • Conax (Sisäänrakennettu Conax-korttipaikka)

  Conax-korttipaikkaa vaaditaan, jotta laitteella voidaan katsoa maksullisia TV-kanavia.

 • Virittimiä (Virittimien määrä laitteessa)

  Mikäli laitteesta löytyy useampi viritin, se mahdollistaa esim. eri kanavanipussa sijaitsevan kanavan tallennuksen katsottaessa toisessa kanavanipussa sijaitsevaa kanavaa.

 • SCART 1 (Ensimmäisen SCART-liittimen ulostulo)

  SCART-liitin on yleisin Euroopassa käytetty televisioiden ja videolaitteiden kytkentätapa. Vaikka kaikki SCART-liittimet näyttävätkin samalta keskenään, on niissä merkittäviä eroja. Paras kuvanlaatu saavutetaan SCART-liitintä käyttäen saavutetaan, kun sekä kuvaa tuottava laite (esim. digiboksi) ja kuvaa toistava laite (esim. televisio) käyttävät ns. YUV -kuvasignaalia. SCART-liittimestä saatava toiseksi paras kuvanlaatu tulee RGB-signaalia käytettäessä ja huonoin kuvanlaatu saadaan CVBS-signaalin kanssa.

 • HDMI (HDMI -ulostulo)

  Kertoo löytyykö laitteesta HDMI-liitäntää, jonka avulla laite voidaan kytkeä digitaalisesti mm. teräväpiirtotelevisioihin.

 • Tekstitys (Tuki DVB -tekstityksille)

  DVB-tekstitysten tuki vaaditaan, jotta esim. Ylen kanavilla käytetyt tekstitykset näkyisivät laitteella.

 • Cable Ready HD (Cable Ready HD -hyväksytty)

  Cable Ready HD -hyväksyntä on suomalaisten kaapelitelevisioyhtiöiden antama sertifikaatti siitä, että laite on todettu toimivaksi teräväpiirtolähetysten vastaanottoon kaapelitelevisioverkossa. Hyväksyntä vaatii laitteelta mm. MPEG-4/AVC -tuen sekä tuen Conax -korttilinkitykselle.

  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Toiminut minulla ilman mitään ongelmia, paitsi kerran kun kadotti kaikki kanavat. Ihan hyvä perus boksi.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

+ Kätevän kokoinen
+ Hintakin tais olla suht halpa

- Käy pitemmän päälle kuumana kuin sauna
- Kun pistät boxin päälle, siinä kestää about 10 sec. ennen kuin kuvaa alkaa näkyä.
- Ei tallentava, mutta ei ton hintaiset olekkaan.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 1 / 5 Vastine rahoille: 1 / 5

Kaatuilee usein ilmeisesti lämpenemisen johdosta. minulla laite sijoitettu varsin väljään tilaan mutta ei aina tunnu riittävän. myös kahden suosikki kanavan välillä surffailu toimii miten sattuu. numero-näppäimistä kanavaa valittaessa tulee usein joku muu kanava kuin pitäisi. kaiken kaikkiaan minusta surkea laite!.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Hyvä ja halpa perusboksi ilman tallenusta. Ei ole kaatunut kertaakaan ja tekstitys toimii. Kaukosäädin looginen ja sopii käteen hyvin. Asennusta ei oikeastaan edes tarvinnut tehdä, johdot kiinni oikeisiin paikkoihin ja menoksi

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
aho94
Inactive
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Kiva vempele tää boxi! Siinä on kaikki kohdallaan, kiitti kahelle Scartille. Automaattihaku, kiva kapula, teksti-TV taitaa olla yks harvoista huonoista puolista. Kanavien vaihto joskus sekavaa, ja kuumenee herkästi, vaikka olis vaan valmiustilassa, siitä erityisen huono! Kumminkin helppo käyttää. Lisää pikkutekstiä tästä boxista keskusteluaiheessa "Mikä on paras käyttämäsi digiboxi?".

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Täysin automaattinen viritys, laittaa kanavat paikalleen ja kellonajan näyttöön kun ottaa paketista ja laittaa kaapeliin. Mukava kauko-ohjain, "last" näppäin jolla voi vaihdella kahden kanavan välillä näppärästi. Teksti TV:ssä, Infossa ja Guidessa ei ole kehumista, mutta ajavat asiansta (txt TV:ssä on vain 10 sivun peräkkäismuisti, mutta ihan nopea käyttää jos katsoo vain jonkin sivun, sillä usein tekstiteeveet latailevat sivuja muistiin pitkkään alussa, mitä tämä ei tee ja pääsee suoraan valitsemaan haluamansa sivun).
Etulevy on tumma ja kanava/kello ei näy sen läpi, vaan täytyy pitää läppää auki huonevalossa jos haluaa nähdä sitä näyttöä.
Kuvanlaatu on hyvä vanhassa putkitelevisiossa (cvbs-signaalilla), luultavasti LCD/plasma TV:hen löytyy parempaa kuvaa antavia bokseja, joissa RGB:nä saadaan parempaa kuvaa.
Vertailin boksia Humaxin C-Fox II:een ja aluksi käyttöliitymä tuntui sekavalta Humaxiin verrattuna, mutta kun käyttöön tottuu ja ei etsi erikoistoimintoja, niin Visionin kauko-ohjain on mukavampi kädessä, last nappula kätevä ja kaikki toimii helposti ja hyvin peruskäytössä.
Mitään ongelmia tekstityksessä en ole havainnut, firmware versio on 2.72, tai kyllähän tekstitys satunnaisesti saattaa "värähtää" kun tekstit vaihtuvat ja mahdollisesti joitain pientä tekstin ajoituksessa voi olla, mutta ei mitään vakavampaa ongelmaa.
Malli taitaa olla jo vanha, samlla emolevyllä on myyty Finlux, Salora, Medion ja Vision boksia täysin identtisillä ominaisuuksilla jo vuodesa 2003.
Firmware on päivittynyt 2.53 versiosta vähitellen 2.72:een, joten eiköhän kaikki korjattavissa oleva ole jo korjattu, niin ei tarvitse ostaa keskeneräistä boksia tämän boksi kohdalla.
Virrankulutus saattaa olla suurempi kuin uudemmilla malleilla, mikä kannattaa ottaa huomioon jos ei itse maksa talon lämmitystä ja boksin lämpö menee täysin harakoille.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 1 / 5 Vastine rahoille: 1 / 5

Käyttökelvoton kapistus. Taitaa olla joku puolihurri laite kun tilttaa välillä ja haluaa välttämättä vaihtaa ruotsalaiselle kanavalle. Täytyy palauttaa heti liikkeeseen kun kerkeää. Meni viikonloppuna pari tuntia aikaa sen kanssa tapellessa ja ihan turhaan.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Helppo käyttää, valikot selkeät jne. vaihtaa sivut nopeasti, ainoastaan kun käynnistää nii menee hieman aikaa ennenkuin löytää kanavat. Kaukosäädin käteen sopiva, siisti ulkonäkö ja pieni LCD ruutu missä näkyy kanava numerot ja offline tilassa kellonaika. Ei ole tilttaillut yhtään kertaa.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.