TomTom One 3rd Edition

TomTom One 3rd Edition
3.5" / Laajakuva (16:9) / 174g / Sisäänrakennettu flash-muisti
Valmistaja: TomTom | Kategoria: GPS-navigaattorit
Näytön koko 3,5"
Näytön muoto? Laajakuva (16:9)
Kosketusnäyttö? Kyllä
Näytön tarkkuus? 320x240
Mitat (L x K x S) 96mm x 82mm x 25mm
Paino 174g
Tallennusmedia kartoille? Sisäänrakennettu flash-muisti
Sisäänrakennettua tallennustilaa? 0,5GB
SD -muistikorttipaikka Ei
MemoryStick -tuki Ei
CompactFlash-lukija Ei
Sisäänrakennettu antenni? Kyllä
Tuki ulkoiselle antennille? Ei
USB? Kyllä
Bluetooth? Ei
DGPS -tuki? Ei
TMC -tuki? Ei
Tiekäyttöön Kyllä
Maastokäyttöön Kyllä
Veneilykäyttöön Kyllä
Valmistajan tuotekoodi(t) 1EC0.021.00 / 1EC0.021.00B / 1EC0.054.02 / 1EC0.054.03 / 1ECO.021.00 / 1N01.012 / 1N01.090 / 1N01.090 L131283+L131360 / 1N01.110 / 1N01012 / 1N01090 / 1N01110 / TOMTOMONECUBE
Tuotteen EAN-koodi(t) 0636926017329 / 0636926017442 / 0636926018968 / 0636926023993 / 0636926024709 / 6417749153005

 
 • Kosketusnäyttö (Kosketusnäyttö)

  Mikäli laitteessa on kosketusnäyttö, voi sitä ohjata suoraan näyttöä koskettamalla.

 • Näytön tarkkuus (Näytön tarkkuus)

  Resoluutiolla tarkoitetaan näytön kuvan muodostavien yksittäisten kuvapisteiden kokonaismäärää. Resoluutio ilmoitetaan muodossa "leveyssuunnassa olevat pisteet x korkeussuunnassa olevat pisteet" ("leveys x korkeus").

 • Sisäänrakennettu antenni (Sisäänrakennettu antenni)

  Mikäli laitteessa on sisäinen antenni, ei ulkoiselle antennille ole tarvetta.

 • Tuki ulkoiselle antennille (Tuki ulkoiselle antennille)

  Joissain oloissa laitteen sisäinen antenni ei välttämättä kykene vastaanottamaan satelliittien dataa. Tällöin vahvemman ulkoisen antennin käyttö voi olla perusteltua.

 • Bluetooth (Tuki Bluetoothille)

  Bluetooth-yhteydellä GPS-laite voidaan yhdistää muihin Bluetooth-laitteisiin tiedonvaihtoa varten. Yhteyttä voi käyttää esimerkiksi paikannustiedon siirtämiseen kännykkään, PDA-laitteeseen tai tietokoneeseen.

 • Tallennusmedia kartoille (Karttojen pääasiallinen tallennusmedia)

  Navigaattori voi käyttää karttojen tallentamiseen joko sisäistä (flash- tai kiintolevy) tai ulkoista (CD, DVD tai muistikortti) tallennusmediaa. Navigaattori voi tukea myös useamman tallennusmedian käyttöä, mikä helpottaa uusien ja/tai rinnakkaisten karttojen lisäämistä.

 • DGPS -tuki (Tuki DGPS:lle)

  DGPS (Differential Global Positioning System) tarkoittaa menetelmää, jossa käytetään sijainnin määrittämisen apuna tunnetussa pisteessä sijaitsevaa tukiasemavastaanotinta. Menetelmän ansiosta paikannuksen tarkkuutta saadaan parannettua sekä muutamia GPS-järjestelmän virheitä karsittua.

 • Sisäänrakennettua tallennustilaa (Sisäänrakennetun tallennustilan määrä)

  Sisäisen tallennusmedian kapasiteetti voi vaihdella paljon, mutta niin myös tallennustilan tarve. Mikäli tallennustilaa tarvitaan ainoastaan karttoja varten, ei tarve ole kovinkaan suuri. Mikäli laitetta käytetään myös viihteen, kuten musiikin, kuvien ja videoiden taltioimiseen, kasvaa myös tallennustilan tarve.

 • USB (USB-liitin)

  USB-liitintä käytetään yleensä liittämään navigaattori tietokoneeseen, jonka avulla laitteeseen voi sitten ladata sisältöä (esimerkiksi karttoja, ohjelmistopäivityksiä tai musiikkia).

 • Näytön muoto (Näytön muoto)

  Laitteen näytön kuvasuhde kertoo näytön leveyden suhteessa korkeuteen (leveys:korkeus). Yleensä kuvasuhde on joko 4:3 (tavallinen) tai 16:9 (laajakuva), sillä suurin osa näytöistä valmistetaan tähän kuvasuhteeseen. Koska navigaattoreiden kohdalla kuvasuhteella ei kuitenkaan ole suurtakaan merkitystä, voi suhde olla lähes mikä tahansa.

 • TMC -tuki (Tuki TMC -liikennetiedotuspalvelulle (ilman lisälaitetta))

  TMC (Traffic Message Channel) on liikennetiedotuspalvelu, joka välittää hyödyllistä ja ajantasaista tietoa esimerkiksi tietöistä, onnettomuuksista, ruuhkista ja kelistä. Mikäli navigaattorissa on TMC-ominaisuus, voi sitä hyödyntää liikenteen ongelmakohtien välttämiseksi.

  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Hyvä perusnavi.
+helppokäyttöinen
+halpa
+hyvä teline
+akkukesto
-pieni näyttö

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Ihan käyttökelpoiselta tuntuu,hyvin osaa perille ja sepäs taitaa olla navigaattorin ykköstehtävä ja kun käyttöön ja navigointiin liittyvät ominaisuudet on kunnossa niin tätä voin kyllä suositella. Eikä ikkunakiinnikkeen kanssa ole ollut mitään ongelmaa, kiristää vaan sen lukon niin pysyy hyvin kiinni. Suositeltava laite!

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Oli käytössä reissussa Suomen ympäri ja hyvin osasi neuvoa oikeaan suuntaan. Helppokäyttöinen ja toimiva. Laskee saapumisajat yleensä liian pitkiksi.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Perus navigaattori. helppo ja nopea käyttää. Kosketuspinnassa saa kyllä olla määrätietoinen ote. Lisäksi tomtomiin saa useita käyttäjien suunnittelemia ja valmistamia ohjelmia median ja esim. polttoainekulutuksen hallintaan. Itse käytän lataukseen autossa usb paikkaista Alpine radiota, joten en tarvitse edes tupakansytytinlaturia. Jos jotain noottia pitää antaa, tulee se juurikin jalustasta. Viisto tuulilasi ei helpota navigaattorin irroittamista jalustasta, ja imukuppijalan on kuitenkin annettava olla tuulilasissa kun sen kerran siihen saa kunnolla, jotta se pysyy.

kymmennen pistettä, mutta papukaijamerkki jäi saamatta.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
sutba
Inactive
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Erittäin toimiva perus navigaattori. Ei turhia ominaisuuksia, hoitaa hommansa eli ohjaa perille. Tuulilasin oltava puhdas ennen telineen kiinnittämistä. Itselläni laite roikkunut 8kk tuulilasissa eikä kertaakaan ole pudonnut.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

Muuten hyvä mutta toi ikkunateline. Pohjanoteeraus. Siis toi vaan tökätään ikkunaan, tippuilee siitä ajon aikana monta kertaa. En tiedä miten hyvin toi imukuppi tarttuu jos koko härveliä ei ota ajon jälkeen pois ikkunasta, vaan jättää telineen. Garmineissa ja monissa muissa, samoin tomtomin vanhoissa go malleissa oli se lukitusvipu siinä jalassa, jolla pystyi kiristämään ikkunaa vasten telineen. Itse vaihdoin laitteen juuri tuon tippuilen ikkunatelineen ja viron karttojen puutten vuoksi.
Lisäksi edes jonkunlainen baltianmaiden kartta olisi hyvä näin suomalaisen kannalta.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Tom tom toimii muuten oikeinkin loistavasti, mutta yksi suuri valitettava vika kuitenkin löytyy. Laite määrittelee ajoajan ihan liian pitkäksi esim. lähdettäessä ajamaan hiekkateitä pitkin. Jos vertaa esmes garminiin niin garmin osaa arvioida ajettavaan matkaan kuluvan ajan huomattavasti paremmin.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Toiminut ilman minkäänlaisia ongelmia.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.