Hakkapeliitta GPS

Hakkapeliitta GPS
4.3" / Laajakuva (16:9) / 230g / Muistikortti
Kategoria: GPS-navigaattorit
Näytön koko 4,3"
Näytön muoto? Laajakuva (16:9)
Kosketusnäyttö? Kyllä
Näytön tarkkuus? 480 x 272
Mitat (L x K x S) 120mm x 90mm x 22mm
Paino 230g
Tallennusmedia kartoille? Muistikortti
SD -muistikorttipaikka Kyllä
MemoryStick -tuki Ei
CompactFlash-lukija Ei
Sisäänrakennettu antenni? Kyllä
Tuki ulkoiselle antennille? Kyllä
USB? Kyllä
Bluetooth? Ei
TMC -tuki? Ei
Tiekäyttöön Kyllä
Maastokäyttöön Kyllä
Veneilykäyttöön Kyllä
Valmistajan tuotekoodi(t) 6017 / WP-431

 
 • Kosketusnäyttö (Kosketusnäyttö)

  Mikäli laitteessa on kosketusnäyttö, voi sitä ohjata suoraan näyttöä koskettamalla.

 • Näytön tarkkuus (Näytön tarkkuus)

  Resoluutiolla tarkoitetaan näytön kuvan muodostavien yksittäisten kuvapisteiden kokonaismäärää. Resoluutio ilmoitetaan muodossa "leveyssuunnassa olevat pisteet x korkeussuunnassa olevat pisteet" ("leveys x korkeus").

 • Sisäänrakennettu antenni (Sisäänrakennettu antenni)

  Mikäli laitteessa on sisäinen antenni, ei ulkoiselle antennille ole tarvetta.

 • Tuki ulkoiselle antennille (Tuki ulkoiselle antennille)

  Joissain oloissa laitteen sisäinen antenni ei välttämättä kykene vastaanottamaan satelliittien dataa. Tällöin vahvemman ulkoisen antennin käyttö voi olla perusteltua.

 • Bluetooth (Tuki Bluetoothille)

  Bluetooth-yhteydellä GPS-laite voidaan yhdistää muihin Bluetooth-laitteisiin tiedonvaihtoa varten. Yhteyttä voi käyttää esimerkiksi paikannustiedon siirtämiseen kännykkään, PDA-laitteeseen tai tietokoneeseen.

 • Tallennusmedia kartoille (Karttojen pääasiallinen tallennusmedia)

  Navigaattori voi käyttää karttojen tallentamiseen joko sisäistä (flash- tai kiintolevy) tai ulkoista (CD, DVD tai muistikortti) tallennusmediaa. Navigaattori voi tukea myös useamman tallennusmedian käyttöä, mikä helpottaa uusien ja/tai rinnakkaisten karttojen lisäämistä.

 • DGPS -tuki (Tuki DGPS:lle)

  DGPS (Differential Global Positioning System) tarkoittaa menetelmää, jossa käytetään sijainnin määrittämisen apuna tunnetussa pisteessä sijaitsevaa tukiasemavastaanotinta. Menetelmän ansiosta paikannuksen tarkkuutta saadaan parannettua sekä muutamia GPS-järjestelmän virheitä karsittua.

 • Sisäänrakennettua tallennustilaa (Sisäänrakennetun tallennustilan määrä)

  Sisäisen tallennusmedian kapasiteetti voi vaihdella paljon, mutta niin myös tallennustilan tarve. Mikäli tallennustilaa tarvitaan ainoastaan karttoja varten, ei tarve ole kovinkaan suuri. Mikäli laitetta käytetään myös viihteen, kuten musiikin, kuvien ja videoiden taltioimiseen, kasvaa myös tallennustilan tarve.

 • USB (USB-liitin)

  USB-liitintä käytetään yleensä liittämään navigaattori tietokoneeseen, jonka avulla laitteeseen voi sitten ladata sisältöä (esimerkiksi karttoja, ohjelmistopäivityksiä tai musiikkia).

 • Näytön muoto (Näytön muoto)

  Laitteen näytön kuvasuhde kertoo näytön leveyden suhteessa korkeuteen (leveys:korkeus). Yleensä kuvasuhde on joko 4:3 (tavallinen) tai 16:9 (laajakuva), sillä suurin osa näytöistä valmistetaan tähän kuvasuhteeseen. Koska navigaattoreiden kohdalla kuvasuhteella ei kuitenkaan ole suurtakaan merkitystä, voi suhde olla lähes mikä tahansa.

 • TMC -tuki (Tuki TMC -liikennetiedotuspalvelulle (ilman lisälaitetta))

  TMC (Traffic Message Channel) on liikennetiedotuspalvelu, joka välittää hyödyllistä ja ajantasaista tietoa esimerkiksi tietöistä, onnettomuuksista, ruuhkista ja kelistä. Mikäli navigaattorissa on TMC-ominaisuus, voi sitä hyödyntää liikenteen ongelmakohtien välttämiseksi.

  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Laite on mielestäni hintansa värtti. Vaikka Verkkokauppa.com:issa maksaa 95, ostin itse sellaisen tehdasvaihdetun huuto.netistä.
Käyttöliittymää on helppo muokata. Itsekkin asesin laskimen ja media soittimen. Voin katsoa elokuvia, kuunella musiikkia jne. SmartGo kartta ohjelmisto ei ole parhaimpia mutta kyllä sille perille pääse. Tämä on oiva vaihtoehto jollei halua kallista GPS.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Ihan kelpo navigaattori, muutamia pikkuvikoja lukuunottamatta.

Laitteen käyttöliittymä on melko epäselvä. Kaikki pitää tehdä huomattavasti hankalammin kuin esim. Tomtomeissa, joissa käytettävyys on huippuluokkaa.

Laite päästelee äänikomentoja kummallisissa paikoissa, esim. moottoritiellä reitti näkyi aivan oikein, eikä mitään komentoja tullut ruudulle. Kaiuttimesta kajahti kuitenkin ilmoille "kääny oikealle". Muutamia kertoja on tullut myös "tee u-käännös" suoralla tiellä vaikka ihan oikein on reittiä menty.

Osoitetta kirjoittaessa saattaa painalluksesta kuulua ääni, mutta kirjainta ei tule.

Kannattaa mielummin ostaa tomtom one tai one XL.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.