TomTom One XL

TomTom One XL
4.3" / Vakiomuotoinen (4:3) / 208g /
Valmistaja: TomTom | Kategoria: GPS-navigaattorit
Näytön koko 4,3"
Näytön muoto? Vakiomuotoinen (4:3)
Kosketusnäyttö? Kyllä
Näytön tarkkuus? 480x272
Mitat (L x K x S) 119mm x 86mm x 27mm
Paino 208g
SD -muistikorttipaikka Kyllä
MemoryStick -tuki Ei
CompactFlash-lukija Ei
Sisäänrakennettu antenni? Kyllä
Tuki ulkoiselle antennille? Kyllä
USB? Kyllä
Bluetooth? Kyllä
Tiekäyttöön Kyllä
Maastokäyttöön Ei
Veneilykäyttöön Ei
Valmistajan tuotekoodi(t) 164934 / 1EE0.021.00 / 1EG1.021.01 / 1EG1.054.01 / 1S00.012 / 1S00.012 TomTom / 1S00.090 / 1S00012
Tuotteen EAN-koodi(t) 0636926016483 / 0636926016544 / 0636926027618 / 0636926027625 / 636926016483 / 636926016544 / 636926017732

 
 • Kosketusnäyttö (Kosketusnäyttö)

  Mikäli laitteessa on kosketusnäyttö, voi sitä ohjata suoraan näyttöä koskettamalla.

 • Näytön tarkkuus (Näytön tarkkuus)

  Resoluutiolla tarkoitetaan näytön kuvan muodostavien yksittäisten kuvapisteiden kokonaismäärää. Resoluutio ilmoitetaan muodossa "leveyssuunnassa olevat pisteet x korkeussuunnassa olevat pisteet" ("leveys x korkeus").

 • Sisäänrakennettu antenni (Sisäänrakennettu antenni)

  Mikäli laitteessa on sisäinen antenni, ei ulkoiselle antennille ole tarvetta.

 • Tuki ulkoiselle antennille (Tuki ulkoiselle antennille)

  Joissain oloissa laitteen sisäinen antenni ei välttämättä kykene vastaanottamaan satelliittien dataa. Tällöin vahvemman ulkoisen antennin käyttö voi olla perusteltua.

 • Bluetooth (Tuki Bluetoothille)

  Bluetooth-yhteydellä GPS-laite voidaan yhdistää muihin Bluetooth-laitteisiin tiedonvaihtoa varten. Yhteyttä voi käyttää esimerkiksi paikannustiedon siirtämiseen kännykkään, PDA-laitteeseen tai tietokoneeseen.

 • Tallennusmedia kartoille (Karttojen pääasiallinen tallennusmedia)

  Navigaattori voi käyttää karttojen tallentamiseen joko sisäistä (flash- tai kiintolevy) tai ulkoista (CD, DVD tai muistikortti) tallennusmediaa. Navigaattori voi tukea myös useamman tallennusmedian käyttöä, mikä helpottaa uusien ja/tai rinnakkaisten karttojen lisäämistä.

 • DGPS -tuki (Tuki DGPS:lle)

  DGPS (Differential Global Positioning System) tarkoittaa menetelmää, jossa käytetään sijainnin määrittämisen apuna tunnetussa pisteessä sijaitsevaa tukiasemavastaanotinta. Menetelmän ansiosta paikannuksen tarkkuutta saadaan parannettua sekä muutamia GPS-järjestelmän virheitä karsittua.

 • Sisäänrakennettua tallennustilaa (Sisäänrakennetun tallennustilan määrä)

  Sisäisen tallennusmedian kapasiteetti voi vaihdella paljon, mutta niin myös tallennustilan tarve. Mikäli tallennustilaa tarvitaan ainoastaan karttoja varten, ei tarve ole kovinkaan suuri. Mikäli laitetta käytetään myös viihteen, kuten musiikin, kuvien ja videoiden taltioimiseen, kasvaa myös tallennustilan tarve.

 • USB (USB-liitin)

  USB-liitintä käytetään yleensä liittämään navigaattori tietokoneeseen, jonka avulla laitteeseen voi sitten ladata sisältöä (esimerkiksi karttoja, ohjelmistopäivityksiä tai musiikkia).

 • Näytön muoto (Näytön muoto)

  Laitteen näytön kuvasuhde kertoo näytön leveyden suhteessa korkeuteen (leveys:korkeus). Yleensä kuvasuhde on joko 4:3 (tavallinen) tai 16:9 (laajakuva), sillä suurin osa näytöistä valmistetaan tähän kuvasuhteeseen. Koska navigaattoreiden kohdalla kuvasuhteella ei kuitenkaan ole suurtakaan merkitystä, voi suhde olla lähes mikä tahansa.

 • TMC -tuki (Tuki TMC -liikennetiedotuspalvelulle (ilman lisälaitetta))

  TMC (Traffic Message Channel) on liikennetiedotuspalvelu, joka välittää hyödyllistä ja ajantasaista tietoa esimerkiksi tietöistä, onnettomuuksista, ruuhkista ja kelistä. Mikäli navigaattorissa on TMC-ominaisuus, voi sitä hyödyntää liikenteen ongelmakohtien välttämiseksi.

jkstone
Inactive
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Hyvä ja selkeä laite, peltipoliisi varoitukset ovat kätevät. Toimii moitteettomasti lukuunottamatta satelliitien haku aikaa.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Ollut jo parisen vuotta kutakuinkin ja toimii kuin unelma! Ei minkäänlaisia vikoja. Päivitys onnistuu helposti ja vaivattomasti netin kautta ja on muutenkin helppokäyttöinen. Sateliiteista olen edellisen käyttäjän kanssa samaa mieltä. Auton ollessa autokatoksessakin vaikuttaa merkittävästi sateliittien paikantamiseen. Joitain paikkoja ei päivittämisestä huolimatta TOMTOM XL ONE kuitenkaan löytänyt...mutta suunnistamisen kannalta se ei merkittävää ollut. (Ei tuo kaikkia korpeja tunne) :D

Kuitenkin, suosittelen niille, jotka haluavat hyvän, perusominaisuuksilla ja selkeillä ominaisuuksilla olevan navigaattorin.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Viikon verran käyttökokemusta Euroopasta ja pakko sanoa, että laite oli varsin hyvä -- navigointiohjeet olivat selkeät, näyttöä/karttaa pystyi käyttämään myös kirkkaassa päivänvalossa, kosketusnäyttö oli toimiva ratkaisu ja menut olivat muutamaa poikkeusta lukuunottamatta selkeät.

Plussat:

+selkeä ja iso näyttö, näkyy hyvin myös kirkkaassa päivänvalossa
+toimiva kosketusnäyttö
+satelliittit löytyivät hyvin (kts. myös miinukset)
+hyvät ja selkeät ääniopasteet
+selkeä 3d-kartta
+hyvä reittiautomatisointi

Negat:

-laivasta, parkkihallista, jne satelliittien katvealueelta ulostultaessa siten, että laite oli valmiiksi päällä, kesti satelliittien löytyminen tuhottoman kauan (4-10 minuuttia), joka esim. laivasta ulostultaessa uudessa paikassa pakotti käytännössä vetämään auton sivuun parkkipaikalle, kunnes satelliitit löytyivät. Sitten kun satelliittit löytyivät, ne eivät kyllä katoa esim. talojen katveessa.
-kosketusnäyttö "perus"-navigointitilassa oli hieman turhauttava iPod touchiin/iPhoneen tottuneille, kun karttanäkymä suorastaan huusi sitä, että sitä olisi voinut liikutella sormilla -- sormillä käpälöinti sen sijaan vei menuun. Erillisen, menun takaa löytyvän karttanäkymän kautta toki em. feature toimi, mutta paha miinus silti käyttöliittymässä.
-pari kertaa menujen logiikka aiheutti hieman harmaita hiuksia, mutta tuohon tottui aika nopeasti.

Summaryna, ihan hyvä vehje, ehdottomasti hintansa arvoinen Euroopan reissulle tms kunnon karttapaketilla varustettuna.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.