PiP? Kyllä
Tallentava? Kyllä
Kovalevy (GB) 250GB
Virittimiä? 2
HDTV Ei
Conax? Kyllä
CI 0
SCART 1? RGB, CVBS
HDMI? Kyllä
Digitaalinen ääni Toslink
MHP? Ei
AC3? Kyllä
Ajastus Kyllä
teksti-tv? Kyllä
Tekstitys? Kyllä
USB? Kyllä
Kaksisuuntainen USB Kyllä
RS-232? Kyllä
FireWire Ei
Ethernet Ei
DVDR Ei
Valmistajan tuotekoodi(t) KCF-N660
Tuotteen EAN-koodi(t) 8809218900001

 
 • PiP (Picture-in-picture)

  Mahdollistaa kahden TV-kanavan samanaikaisen katselun (yleensä toinen kanavista näkyy ns. pikkuruudussa pääkanavan kuvan yläkulmassa).

 • RS-232 (RS-232 -liitin)

  Yleensä RS-232 -liittimen avulla laitteeseen voidaan päivittää uusi firmware. RS-232 -liitäntää ei yleensä voi käyttää videoiden siirtoon laitteelta tietokoneelle.

 • USB (USB-liitin)

  USB-liitin mahdollistaa nopean tiedonsiirron digiboksin ja tietokoneen välillä. Tätä liitintä käytetään yleisimmin tallettavissa digibokseissa mahdollistamaan talletettujen videoiden siirto digiboksilta tietokoneelle.

 • Tallentava (Onko laite tallentava digiboksi?)

  Tallettava digiboksi tekee käytännössä ulkoiset tallennustavat, kuten videonauhurit, tarpeettomiksi, mahdollistaen digilähetysten tallettamisen suoraan laitteen sisäiselle kovalevylle. Digitaalisesti talletettu TV-kuva on täsmälleen samalla laadulla talletettu kuin vastaanotettaessa, joten normaalia kuvan huonontumista tallennusvaiheessa ei tapahdu.

 • MHP (MHP-tuki)

  MHP on yhtenäinen, pääasiassa Pohjoismaissa (myös Suomessa) käytössä oleva standardi interaktiivisille toiminnoille, kuten ns. supertekstitelevisiolle.

 • AC3 (Dolby Digital -tuki)

  Tuki vaaditaan, jotta laite osaa purkaa Dolby Digital (eli AC3) -muodossa olevia monikanavaista lähetyksiä.

 • teksti-tv (Sisäänrakennettu teksti-tv)

  Sisäänrakennettu teksti-tv mahdollistaa teksti-tv:n käytön suoraan digiboksin avulla ja on siis riippumaton siitä, tukeeko televisio teksti-tv:tä vai ei.

 • Conax (Sisäänrakennettu Conax-korttipaikka)

  Conax-korttipaikkaa vaaditaan, jotta laitteella voidaan katsoa maksullisia TV-kanavia.

 • Virittimiä (Virittimien määrä laitteessa)

  Mikäli laitteesta löytyy useampi viritin, se mahdollistaa esim. eri kanavanipussa sijaitsevan kanavan tallennuksen katsottaessa toisessa kanavanipussa sijaitsevaa kanavaa.

 • SCART 1 (Ensimmäisen SCART-liittimen ulostulo)

  SCART-liitin on yleisin Euroopassa käytetty televisioiden ja videolaitteiden kytkentätapa. Vaikka kaikki SCART-liittimet näyttävätkin samalta keskenään, on niissä merkittäviä eroja. Paras kuvanlaatu saavutetaan SCART-liitintä käyttäen saavutetaan, kun sekä kuvaa tuottava laite (esim. digiboksi) ja kuvaa toistava laite (esim. televisio) käyttävät ns. YUV -kuvasignaalia. SCART-liittimestä saatava toiseksi paras kuvanlaatu tulee RGB-signaalia käytettäessä ja huonoin kuvanlaatu saadaan CVBS-signaalin kanssa.

 • HDMI (HDMI -ulostulo)

  Kertoo löytyykö laitteesta HDMI-liitäntää, jonka avulla laite voidaan kytkeä digitaalisesti mm. teräväpiirtotelevisioihin.

 • Tekstitys (Tuki DVB -tekstityksille)

  DVB-tekstitysten tuki vaaditaan, jotta esim. Ylen kanavilla käytetyt tekstitykset näkyisivät laitteella.

 • Cable Ready HD (Cable Ready HD -hyväksytty)

  Cable Ready HD -hyväksyntä on suomalaisten kaapelitelevisioyhtiöiden antama sertifikaatti siitä, että laite on todettu toimivaksi teräväpiirtolähetysten vastaanottoon kaapelitelevisioverkossa. Hyväksyntä vaatii laitteelta mm. MPEG-4/AVC -tuen sekä tuen Conax -korttilinkitykselle.

  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Täällä on niin kattavasti kaikki positiiviset puolet jo kerrottu, että pannaampa nyt mainitsemattomat negatiiviset puolet sitten yhteen läjään.

Tämä perustuu 01.01.41 firmwareen. Uusia firmwareja ei ole näkynyt sinä aikana, kun olen boxin omistanut. (about vuoteen)

Kevyesti raivostuttavin ominaisuus on mielestäni se, että kun nauhoitus alkaa, niin toistetttavana oleva leffa katkeaa siihen paikkaan. Yleensä ohjelmaluettelossa kuitenkin toisto näyttäisi olevan päällä, mutta sen joutuu kuitenkin uudelleen käynnistämään. Leffa myös tässä yhteydessä pomppaa muutaman sekunnin eteenpäin. Sitten taas kun ohjelman nauhoitus loppuu, niin laite rupeaa kyselemään sammutetaanko digiboxi vaikka toisto on edelleen käynnissä. Nämä kun sattuvat pariin otteeseen kesken saman leffan, niin helposti tulee mieleen että eikö niitä kehittäjiä voisi jotenkin tuomita käyttämään tekemiään laitteita edes viikoksi.

Satunnaista kaatuilua boxi harrastaa, mutta varsin kohtuullisissa määrissä. Nauhoitusten epäonnistuminen on myös harvinaista, mutta sitäkin kismittävämpää kun se sattuu silloin kun olet päättänyt nauhoittaa sarjan kaikki osat ennen katsomista. Joskus nauhoitus on saattanut alkaa väärään aikaan ja joskus taas nauhoitus on onnistunut, mutta toisto ei sitten enää onnistukaan. On tuo laite joskus ystävällisesti vaan bootannutkin, kun olisi pitänyt nauhoittamaan ruveta. Joskus nauhoituksen nimi on myös napattu edellisestä ohjelmasta. Viimeaikoina uusimmat nauhoitukset eivät myöskään ole tulleet enää nauhoituslistan kärkeen vaan about puolivälin kohdille... tiedä sitten mistä se johtuu...

Kaukosäätimen logiikka on myös joissain valikoissa täysin käsittämätöntä. Esimerkiksi kanavien järjestäminen sellaiseen järjestykseen johon ne haluat onnistuu kyllä, mutta vaatii kokoillan pituisen näppis akrobaatio suorituksen, jossa siirrät kanavia siirtolistalle ja sieltä pois sekä lisäät maksukanavia ohituslistalle. Nauhoitetun ohjelman poisto tapahtuu "luonnollisesti" painamalla TUNER + Ok + Keltainen + Ok + TUNER ... tämän operaation yhteydessä boxi ottaa myös ottaa sellaisen puolen minuutin kahvitauon.

Myös ohjelmakuvausten lukeminen vaatii hermoja, koska nähdäksesi loppuosan ohjelmakuvauksesta sinun pitää painaa "volume -" nappulaa ja sinulla on sitten koko sekunti aikaa lukea rivit. Jonkin verran myös aika omituisia bugeja on softaan jäänyt... Jos esimerkiksi aloitat leffan toistamisen mutella, niin ääniä et saakkaan ennenkuin lopetat leffan katsomisen.

Kaukosäätimen vastaanottokulmassa on myös jonkun verran toivomisen varaa... Kaukosäätimen pitää olla aika suoraan laitetta kohti.

"Game Station"-ominaisuus ei ole kovin mainostettu ja siihen on syynsä. Ruudunpäivitys on tiputettu about 10 frameen sekunnissa, joten pelin edistyminen pitää lähinnä arvata ruudulla pyörivästä slideshowsta... tästä huolimatta pelit pyörivät vain about puolinopeudella tarkoitetusta. Kontrollitkin on ryssitty aika pahasti. Kaukosäätimessä on nappuloita enemmän kuin tarpeeksi, mutta vain muutama itseasiassa toimii. Esim vihreä nappula ei ihan oikeasti ole mapattu mihinkään inputtiin vaikka ruutu toisin väittää ja muutenkaan kaukosäädin ei ole mikään toimiva peliohjain.

Yli 48K pelien kanssa mapperin valinta myös suoritetaan jollain arvonnalla, joka useammin päätyy boxin boottaamiseen kuin pelin käynnistymiseen. Koodi perustunee johonkin antiikkiseen fMSX versioon. Tästä ominaisuudesta siis yhteenvetona: Sairaan hyvä idea, mutta ei toimi. Joku Griels Quest for the Sangraal tai Shokoban voisi ehkä olla pelattavakin... täytynee koittaa joku päivä.

Kaikesta tästä nillittämisestä huolimatta, niin joo... on tuo ihan ok kone hintaisekseen, vaikka ajaakin seinille aina välillä.

[päivitys]
Tänään kokeilin Griels Quest for the Sangraal peliä ja se todella toimii kohtuullisen pelattavasti hyvin pienillä muutoksilla... Tarkemmin ottaen ladatkaa alkuperäinen peli (Extended edition) osoitteesta:
http://karoshi.auic.es/index.php?topic=906.0
... ja muutakaa seuraavat kolme tavua ROM-tiedostoon HEX-editorilla:
Offset #BB8: #06
Offset #BBC: #E6,02
... nyt aijemmin puuttunut luovutusnappi on keltaisessa nappulassa. Tämä peli sopii mielestäni Kaonille erittäin hyvin.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Ostin laitteen väliajan malliksi (HD-boksien valikoiman laajentumista odotellessa) kun reilu 5 vuotta vanha Toppy rupesi hieman kaatuilemaan. Hintaa laitteelle tuli Koneboxin tarjouksesta ostettuna 168euroa, joten lähti heräteostoksena mukaan. (Johan sitä Toppyn temppuilua oli hetken tullut ihmeteltyä).

Pienen alkuihmettelyn jälkeen:
+ Erittäin helppo käyttöönotto
+ Nopea valikko
+ Nopea kanavanvaihto
+ Näkyy suoraan ulkoisena kovaalevynä USB:n kautta, ei tarvitse erillisiä ohjelmia kuten Toppy (Siirtonopeuksia en ole vielä kokeillut)
+ 250GB Kovalevy tämän hintaisessa laitteessa

- EPG vain usean kanavan samanaikainen EPG, olen tottunut käyttämään kanavakohtaista... Tai ainakaan en ole keksinyt mistä sen saisi vaihdettua
- Kuvanlaatu ei ehkä niin hyvä kuin HDMIn kautta olisi odottanut. Mutta ei kai sitä liikoja voi tämän hintaiselta odottaa..
- Tallennuksissa ei voi suoraan EPG:stä pistää esim. päivittäistä tallennusta, pitää vierailla tallennusvalikossa.
- Tallennuksissa ei mahdollista esim. "Joka arkipäivä" tai "Viikonloppuisin" kuten Toppyssä. Löytyy vain "joka Päivä", "Viikottain", "Kerran"

Kuten sanottu, tämä tuli minulle väliajan malliksi (n ½v-1v ajalle) joten tähän hintaan ei kannata turhia valittaa, ja laite varmasti täyttää tarkoituksensa. Toppy kun ei nyt kestänytkään loputtomiin moitteettomasti. :(

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Cittarista ostin myös 249 euron hintaan. Olen käyttänyt sitä muutama päivä ja tähän asti olen ihan tyytyväinen.

Plussat:
- Nopea kanavanvaihto
- Helppo valikko
- Nopea tiedonsiirto USB kaapelilla
- Edullinen ominaisuuksiin nähden

Miinukset
- Digiboksi käynnistyy uudelleen joka kerta kun USB yhteys katkee (ehkä päivitys auttaisi)
- Päivitys nollamodeemikaapelilla turhan vaikea, kun pitää erikseen ostaa kaapeli ja nykään semmoinen portti ei löydy tietokoneissa
- HDMI ulostulosta verrattuna Scartiin en huomannut suurempia eroja

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

Ei ole itsellä käytösssä, mutta testattu lähes läpikotaisin

Miinukset
-Lomituksenpoisto 720p kuvassa tökkii omiin silmiin.
-Bugeja bugeja ja lisää bugeja.
-Äänet katoaa, mutta saa takaisin venkslaamalla mutea ja ääntä
-Kanavalistat sekoilee. Päivittää niitä vähän välein ja listat menee uusiksi. Suoksikkilistojen toimintavarmuus on surkea.
+Ei mitään toiminnan kannalta todella kriittistä
-Muksituki heikko. Pystyy kahdella virittimellä tallentamaan ainoastaan kahta kanavaa vaikka olisi samasta muksista kaikki.
-Omia MPEG-2-videoita varten saa säätä konffifiluja ja muksailla mpegts:n. Ei siinä mitään, mutta hankalasti ovat sen toteuttaneet.
-Massamuisti toimii vain telkun kautta valikosta kytkettäessä. Ei siis paras mahdollinen juttu, jos pitää siirtää tavaraa pöytäkoneelle.
-Tekstitv on syvältä tässä

Plussia
+HDMI + RF + SCART
+ Rivakka kanavanvaihto

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Laite tuli napattua impulssiostoksena Cittarista 249 euron hintaan. Olen ollut laitteeseen melko tyytyväinen. Maksamaani hintaan nähden, erittäin hyvä ostos. Mainittakoon että boksin käyttöönotto yskähteli ensimmäisillä kerroilla. Boksi kaatui pari kertaa kun virrat siihen iskin. Sen koommin laite ei ole temppuillut.

Käyttöliittymä on suhteellisen selkeä joskin itse Menu -valikko on aika lapsellinen turhalla grafiikalla höystettynä. Käyttöliittymä vaatii vähän totuttelua koska osa toiminnoista poikkeaa hieman esim. Topfieldeistä. Perustoiminnaltaan laite on ollut luotettava. Tallennukset ovat onnistuneet ongelmitta. En tosin ole onnistunut löytämään kuinka menossa olevan ohjelman tallennuksen loppumisajankohdan voi määritellä yksinkertaisesti.

Laitteen, muuten melko toimivan ulkonäön pilaa järkyttävän kirkas sinisillä LEDeillä varustettu rengas joka välkähtää laitteen ottaessa vastaan komennon kaukosäätimeltä. VFD -näyttö on ihan OK.

Plussat:

+ Toimii hyvin suoraan paketista vedettynä
+ Nopeahko kanavanvaihto
+ Lisää automaattisesti tallennuksen alkuun ja loppuun käyttäjän määrittämät extraminuutit.
+ HDMI-skaalain varauksin
+ Muistaa kesken jääneen tallenteen katselun sijainnin ja jatkaa siitä vaikka laite käy virrattomana

Miinukset:

- Rajattu ajastuksien määrä (15kpl)
- HDMI -skaalain ei parhainta laatua
- Käyttöliittymä vaatii totuttelua
- Turha sininen LED-rinkula
- Menossa olevan ohjelman tallennuksen päättymisen määritteleminen ei ole kovin yksinkertaista
- Käyttöliittymän grafiikat

Yhteenveto

Toimiva perusPVR hyvillä ominaisuuksilla ja oivalluksilla varustettuna. Toimii suoraan laatikosta vedettynä!

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.