HP Deskjet 640C

HP Deskjet 640C
Mustesuihku / A4
Valmistaja: HP | Kategoria: Tulostimet
Tulostustapa Mustesuihkutulostin
Max tulostusnopeus (väri/teksti&kuva) 4 ppm
Keskim. tulostusnopeus (värikuva/-teksti) 3 ppm
Väritulostuksen maksimitarkkuus 600 dpi x 600 dpi
Mustesäiliöt Yksi musta / Yksi kaikille muille väreille
Max tulostusnopeus (m/v -teksti) 6 ppm
Keskim. tulostusnopeus (m/v -teksti) 5 ppm
Mustavalkotulostuksen tarkkuus 600 dpi x 600 dpi
Suurin arkkikoko A4
Tuetut liitännät USB / Sarjaportti
Muistikortinlukija Ei
Mitat (L x K x S) 440 mm x 200 mm x 380 mm
Paino 9,5 kg

  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Oma deskjettini on 840C mutta siinä ei ole tuohon muuta eroa kuin että maksimitarkkuus on jotain 1200x600. Jostain syystä windows xp:n ajuri ei anna käyttää tuota vaan antaa vaihtoehdoiksi 600x600 tai 2400x1200. Käytännössä joutuu siis tyytymään 600dpi tarkkuuteen.

Ensimmäisenä tulostimena minulla oli paljon pienempi canonin mustesuihkutulostin mutta se hajosi puolen vuoden käytön jälkeen. Joku piti saada ja HP oli halvin, sen sai 499 markalla.

Tällä on jo kohta kymmenen vuotta tulosteltu eikä mitään vikaa ole. Tulostin oli aikaisemmin kytketty pöytäkoneeseen lpt-portin kautta. Tulostimessa on myös USB-liitäntä ja nyt olen käyttänyt sitä. Tuntuu tulostavan vähän nopeammin usb:n kautta.

Ajureita ei tarvitse asentaa kun ne löytyy valmiina jokaisesta windowsista ja linuxista, ei muutakuin tökkää kiinni koneeseen ja kone tunnistaa deskjetin heti.

Tuo oli jo ostaessa vanhan, ison ja ruman näköinen laite, mutta hyvin se on täyttänyt tehtävänsä. Mustekasettien koko on paljon isompi kuin uudemmissa tulostimissa joten niitä ei tarvitse niin usein vaihtaa.

Mustekasetit on vaan sen verran kalliita, värikasetti 40 euroa, musta 30 euroa, että olen joutunut luopumaan kokonaan väritulostamisesta. Kasetit kun tahtovat kuivua jos ovat käyttämättä ja harvoin tulee väriä tulosteltua. Tekstitulostukseen tämä on ihan riittävä ollut tähän asti. Olen pitkään harkinnut ostaisinko lasertulostimen deskjetin tilalle, mutta toisaalta ehkä tätä voisi käyttää niin kauan kuin se vaan toimii eikä aina ostaa uutta. En usko että uudet tulostimet ovat enää yhtä kestäviä.

Mustesuihkutulosteiden laatu ja kestävyys on todella heikkoa, ei tarvitse kuin vesipisara tippua paperin päälle niin muste leviää.

HP:n kanssa olen huomannut, että tulostinta ei kannata kytkeä virrat päällä, ja toisaalta kannattaa tarkistaa että tulostin on päällä ennenkuin painaa tietokoneohjelmasta tulosta painiketta. Muuten saattaa tehdä sen kuten itselläni pari kertaa, että tulostin sekoaa ja alkaa työntää jotain ihme merkkejä paperille ja tekee sitä niin kauan kuin vaan arkinsyöttölaitteessa paperia riittää.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Ostettiin silloin, kun kyseinen laite oli sitä uusinta uutta. Nyt n. 5 vuotta käytössä olleella laitteella ei olla nähty minkäänlaisia ongelmia ja kaikki toimii juuri, niinkuin pitääkin. Miinusta tulee kuitenkin hitaasta tulostuksesta ja värimusteen kulutuksesta.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 2 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

Kuten sanonta kertoo, halvalla ei saa hyvää. Tämä tulostin on mielestäni kaukana hyvästä, itsellä ei toista vuotta kestänyt. Toimi tasan vuoden jonka jälkeen sanoa finiitto.

No, muutenkin jo vanha laite, jota tuskin enää missää on edes myytävänä.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Tämä on nykyään jo näitä halpoja kelpo vehkeitä.

Ongelmia ei ole ollut.
Kelpaa ihan hyvin normaaliin koti käyttöön.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.