Vastaanotto? Antenniverkko (DVB-T)
Liitäntä? USB/USB2
MPEG-2 purku? Kyllä
MPEG-4 purku? Kyllä
HDTV? Kyllä
HDTV (MPEG-4)? Kyllä
Conax? Kyllä
CI? 1
Analoginen? Ei
Kaukosäädin? Kyllä
VideoIn? Ei
Lisätietoja Laite toimii sekä kaapeli- että antenniverkossa.
Valmistajan tuotekoodi(t) 60271017 / PST4-60271017
Tuotteen EAN-koodi(t) 880 916903 012 3

 
 • Vastaanotto (Vastaanottomuoto)

  DigiTV-sovitin voi vastaanottaa yhtä monista digitaalisen television lähetysstandardeista. Mahdollisia vaihtoehtoja ovat DVB-T, DVB-S, DVB-C ja ATSC.

 • Conax (Sisäänrakennettu Conax-korttipaikka)

  Conax-korttipaikkaa vaaditaan, jotta laitteella voidaan katsoa maksullisia TV-kanavia.

 • CI (CI-modulipaikkojen määrä)

  CI- eli Common Interface-liitäntä on digitaalisten vastaanottimien standardisoitu rajapinta erilaisten salauksenpurkujärjestelmien liittämiseksi. Jotta CI-liitännällä varustettuihin laitteisiin saadaan kytkettyä Suomen maksutelevisioiden salaukseen käytetty Conax-kortti, tarvitaan vielä lisäksi CI-liitäntään asennettava CA-moduuli.

 • Liitäntä (Liitäntätapa)

  Liitäntätapa kertoo sen, miten digisovitin kytketään tietokoneeseen. Yleisimmin käytetyt liitäntätavat ovat joko PCI tai USB. PCI-liitännällä kytkettävät digisovittimet sijoitetaan tietokoneen sisään, PCI-korteille varattuun korttipaikkaan, kun taas USB-liitäntäiset laitteet kytketään tietokoneen ulkoiseen USB-väylään. Eli PCI-liitännällä varustettuja digisovittimia ei voida käyttää kannettavissa tietokoneissa.

 • Analoginen (Sisältää myös analogisen virittimen)

  TV tuners can be connected via PCI-bus, PCIe (PCI Express) bus, FireWire or USB/USB2. The last two alternatives are used by external digital TV tuners.

 • HDTV (MPEG-2 HDTV -tuki)

  Mikäli TV-korttia halutaan käyttää MPEG-2-pakattujen HDTV-lähetysten (High-Definition Television) vastaanottamiseen, pitää kortin tukea tätä ominaisuutta.

 • HDTV (MPEG-4) (MPEG-4 HDTV -tuki)

  HDTV (lyhenne sanoista High-Definition Television) ja tarkoittaa teräväpiirtotelevisiolähetyksiä. Mikäli TV-korttia haluaa käyttää MPEG-4-pakattujen HD-lähetysten vastaanottamiseen, pitää kortissa olla HDTV MPEG-4-tuki.

 • Kaukosäädin (Löytyykö laitteesta kaukosäädin?)

  Joidenkin TV-korttien mukana toimitetaan kaukosäädin, jolla pystyy ohjaamaan TV-kortin toimintaa (katseluohjelman kautta) sekä muita tietokoneen ohjelmia.

 • MPEG-2 purku (Rautapohjainen MPEG-2 -purku)

  MPEG-2 on yleisin televisiolähetyksissä käytetty pakkausstandardi ja on yleisesti käytössä DVB-T, DVB-S, DVB-C ja ATSC-lähetyksissä. MPEG-2-pakkausta käytetään sekä tavallisissa että teräväpiirtolähetyksissä. Mikäli kortti ei sisällä purkupiiriä, puretaan MPEG-2 -signaali tietokoneen omalla suorittimella.

 • MPEG-4 purku (Rautapohjainen MPEG-4 (tai AVC) -purku)

  MPEG-4 on edistyksellinen video- ja äänenpakkauksen säiliöformaatti, jota käytetään erityisesti teräväpiirtolähetyksissä. Mikäli kortti ei sisällä purkupiiriä, puretaan MPEG-4 -signaali tietokoneen omalla suorittimella.

 • VideoIn (Analogisen videon sisääntuontiliitäntä (esim. S-Video))

  Joissain televisiokorteissa on sisääntulo videosignaalille. Liitännän kautta korttiin saa kytkettyä ulkoisen videolähteen ja kaappaamaan ja muuntamaan kuvan digitaaliseen muotoon.

  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

Toimii kakkoslaitteena.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 1 / 5 Vastine rahoille: 1 / 5

Hirveä pa..a. Kannatta pitää rahat taskussa tai jopa juoda pois saa enemmän vastinetta rahoille. En ole lukenut yksistäkään toimivista kokoonpanosta(niistä kun ei kirjoiteta). Vaikutti aluksi hyvältä(2pv), kunnes alkoi ongelmat. Hukkaa kanavat, pätkii "ei signaalia", muut boksit(2kpl) samassa linjassa toimii oikein. Ihan sama onko AS yksinään ekana vai jossain välissä sama juttu. Kytkettynä kaapeliverkkoon. Nykyisin on toi tukikin WindowsMediaCenerille se ei vaan tue ylen TXT, mutta tuntupa toimivan, en silti sanoisi että olisi alkuperäistä parempi.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 2 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

Plussat:
+ Kaukosäädin toimii.
+ YLE:n tekstit toimii.
+ Analoginen, DVB-T ja DVB-C yhdistelmä vastaanotin.
+ HDTV vastaanotin (mpeg4).

Miinukset:
- Ei pääasiallisesti tue kolmannen osapuolen katseluohjelmia (kuten Nero Home).
- Oma katseluohjelma huomattavan tehosyöppö. (3,2GHz P4 noin 40% prosessoritehoista). Tuskin pyörii siis pakkauksessa ilmoitetulla minimi kokoonpanolla.
- Ääni pätkii. Valmistajan mukaan johtuu riittämättömästä USB virtasyötöstä. Ei kuitenkaan mahdollisuutta ulkoiselle virtalähteelle...
- Monikielilähetykset kaatavat katseluohjelman. (ver 1.3.3)
- Kuva ja ääni pätkäisevät satunnaisesti, jonka jälkeen ääni alkaa seuraamaan muutaman sekunnin osan viiveellä. Kanavan vaihto korjaa ongelman joksikin aikaa.

Muuta:
Anyseen oma katseluohjelma ei periaatteessa ole se kaikkein huonoin. Mutta koska tuki kolmannen osapuolen ohjelmille puuttuu, saisi se olla sitä myöten kyllä aika PALJON parempi!

Iltalehden testi:
http://www.iltalehti.fi/digi/200811068536587_du.shtml

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.