Tallennustilaa 8GB
Tallennusmedia? Flash -muisti
Muistikorttipaikka? Ei muistikorttipaikkaa
Radio Ei
Näyttö? Kyllä
Näytön koko? 2"
Resoluutio? 320 x 240
Kosketusnäyttö Ei
Kuulokeliitäntä? 3,5mm kuulokeliitäntä
PC-liitäntä? USB / USB2
Tuetut musiikkiformaatit MP3 / FLAC / Ogg Vorbis / AAC / AAC (FairPlay) / WMA (ilman DRM:ää) / WMA (DRM)
Videotoisto Kyllä
Tuetut videoformaatit MPEG-1
Tuetut videoformaatit MPEG-2
Tuetut videoformaatit MPEG-4/H.264 / AVC
Akkukesto (video) 4 h
Akkukesto (musiikki) 24 h
WLAN? Ei
Paino 36,79g
Ulkoiset mitat (L x K x S) 38,7mm / 90,7mm / 6,2mm
Valmistajan tuotekoodi(t) MB748ZP/A

 
 • Näyttö (Näyttö)

  Laitteen näyttö helpottaa sisällön selaamista ja haluttujen kappaleiden löytämistä. Näytöltä voi tarkistaa esimerkiksi soitetun kappaleen tai esiintyjän nimen, säätää asetuksia tai, laitteesta riippuen, esimerkiksi katsella videoita tai valokuvia.

 • Näytön koko (Näytön koko)

  Näytön halkaisija tuumina.

 • Resoluutio (Näytön tarkkuus (muodossa nnn x nnn))

  Resoluutio tarkoittaa laitteen näytön sisältämien vaaka- ja pystysuuntaisten pisteiden määrää ja ilmoitetaan muodossa vaakapikselit x pystypikselit (leveys x korkeus).

 • PC-liitäntä (Tietokoneliitäntä)

  Soitin liitetään tietokoneeseen yleensä joko tavallisen USB- tai Firewire-johdon avulla. Usein soittimen päässä vaaditaan kuitenkin valmistajan oma erikoisliitin, mikä pitää huomioida myös esimerkiksi liitettäessä soitinta autoon.

 • Tallennusmedia (Tallennusmedian tyyppi)

  MP3-soittimissa musiikki tallennetaan joko flash-tyyppiseen muistiin tai kovalevylle. Flash-muisti ei sisällä lainkaan liikkuvia osia, joten se kuluttaa kovalevyä vähemmän virtaa. Lisäksi flash on kevyempi ja voi kestää paremmin iskuja, kuten putoamista. Tallennuskapasiteetissa flash-pohjaiset soittimet yleensä häviävät kovalevysoittimille, sillä suurin flashin tarjoama kapasiteetti on tällä hetkellä 32 gigatavua, kun taas kovalevyn koko voi kannettavissa soittimissa olla satoja gigoja (200-300 gigatavua).

 • MP3 (MP3 -tuki)

  Yleensä kaikki digitaaliset musiikkisoittimet osaavat toistaa DRM-suojaamatonta MP3-musiikkia. Sen sijaan DRM-suojattujen musiikkitiedostojen toistomahdollisuus vaihtelee laitevalmistajittain. Samoin erikoisempien tiedostomuotojen, kuten FLAC:n, Ogg Vorbisin, AAC:n ja WMA:n toisto on mahdollista vain osalla soittimista.

 • Kuulokeliitäntä (Kuulokeliitännän tyyppi)

  Tavallisin kannettavissa mp3-soittimissa käytetty kuulokeliitäntä on halkaisijaltaan 3,5 millimetriä. Joissain laitteissa on käytössä myös erikoisempi 2,5 millimetrin pienoisliitäntä, johon kuulokkeiden liittäminen vaatii usein sovittimen. Osa valmistajista käyttää omia erikoisliittimiään.

 • WLAN (Sisäänrakennettu WLAN)

  Joissain uusissa soittimissa on mukana langaton WLAN-yhteys. Yhteyttä voi kuitenkaan harvoin hyödyntää tiedostojen/tietojen synkronointiin, vaan sitä hyödynnetään internetiyhteyden tai valmistajan omien palveluiden käytössä.

 • Muistikorttipaikka (Muistikorttipaikka)

  Joissain MP3-soittimissa voi olla paikka ulkoiselle muistikortille. Liitännän ansiosta soittimella voi soittaa myös musiikkia, joka on tallennettu muistikortille.

  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Todella hyvä soitin, kätevä ottaa mukaan, itselläni on 16gb malli. Miinusta siitä, että kappaleita ei pysty siirtämään ilman itunesia/muuta ohjelmaa, koska ipodin musiikkikansiot on tyyliin jotain F01, F02, yms.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Kaikenkaikkiaan toimiva peli. Sopii hyvin taskuun ja helppo käyttää.
Kuori kestää vaikka mitä. Apple laatua

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

Täytyy sanoa, että musiikinlaadussa ipodissa ei mielestäni ole muutoksi (hyvällä että pahalla). CoverFlow osoittautunut mielestäni vain visuaaliseksi nannaksi jonka hohto häviää nopeasi, sitä paitsi huomasin sen kuluttavan akkua aivan älyttömästi. Tämä "liikkumis sensori" on myös ITSELLENI turha, olen tottunut valitsemaan lempikappaleeni tai painamaan sitä |> nappulaa muutenkin, joten tämä sekoitus vaan sekoittaa pääni, huomasin sen kuluttavan akkua nopeasti myös. Pelit tuntuivat myös kuluttavan akkua suhteellisen nopeasti. Eli jos haluaa pitkän ajan kuunnella musiikkia ilman, että joutuu useasti mennä koneelle pelkästään lataamaan ipodin akku, kannattaa noita lisä härpäkkeitä välttää. Näyttö tosin on todella tarkka, jos ei pieni koko aiheuta ongelmia, voi tästä mieluusti katsella jotain vaikkapa bussissa. Itse kuitenkin huomasin tämän aiheuttavan "notredamea" eli nojauduin automaattisesti lähemmäksi ruutua nähdäkseni paremmin :D. Olen kiitollinen kuitenkin winampille uudesta pluginista, sillä sen avulla voi kytkeä ipodin ja hoitaa asiansa winampista. Suffle ärsyttää osalta, sillä tuntuu aina siltä, että ne tietyt biisit soi ihan kokoajan ja niistä ei pääse eroon. Ja eihän tällä ipodilla pysty poistamaan kappaleita, kun vasta koneeseen kytkettynä. Korkea hintansa on myös ehkä jotain mistä pitäisi mainita, jos verrataan muihin mp3 soittimiin. Ipod saa kuitenkin paljon plussaa vankkaudesta, jonka takia päätin tämän ostaakkin, metalli kuoret ovat iso plussa. Ruutukaan ei naarmuunnu helposti, taskussa pyöriessäkään. Muutamaan otteeseen unohtanut avaimet samaan taskuun.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

mahtava laite 5 tähteä tulee akku kestää jopa 24 tuntia cover flow:issa
on kiva seikkailla vaikka se vie akkua
ääni on mahtava jopa vakio kuulokkeilla
laitetta on vaikea saada naarmuun tumaan no kun koulu alkaa nähdään kuinka hyödyllinen laitteesta tulee eikä ole edes kallis kun ostaa netistä uutena esim huuto.net:istä mahtavaa työtä apple

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Ensimmäinen MP3-soittimeni ja myös parhain. Ainakaan en usko tätä parempaa olevan markkinoilla tällä hetkellä. No ehkä Touch, mutta se painiikin ihan eri liigassa. Neljännen sukupolven Nanossa siis 8gt ja 16gt mallit, itsellä tuo jälkimmäinen. Soitin on siro, mutta kestävän tuntuinen. Näyttöä kuitenkin käy vähän sääliksi kun on sen verran iso tuollaiseen soittimeen. Onneksi se on lasia, eikä siis tunnu naarmuuntuvan kovinkaan helposti. Jonkun suojan siihen kuitenkin ajattelin ostaa. Ehkä Switcheasyn.
Kiihtyvyysanturi ihan jees lisä. Akun kestosta sen verran, että se tuntuu paranevan käytön myötä. Tai sitten luulen vain. No kuitenkin koulupäivän päätteeksi on vielä abaut 80% latausta jäljellä. Jos tykkää selailla biisilistaa lävitse 24/7 tai seikkailla Cover Flowssa, se tietenkin kuluttaa enemmän akkua.

Soittimeen kannattaa todellakin ostaa jonkinlainen suojakotelo. Ohjauspyörä ja soittimen takapuoli tykkäävät nimittäin ottaa hittiä taskussa pyöriessä, eikä noin nättiä soitinta tohdi naarmuttaa alkuunsa. Ostinkin tuollaisen Belkinin silikonikuoren, mutta se osoittautuikin huonoksi vaihtoehdoksi. Ehkä suojakotelonkin saralla turvaudun seuraavaksi Switcheasyn tuotteeseen.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Eilen hain postista kyseisen soittimen. Aluksi iTunesin käyttäminen aiheutti jonkinlaista kumpurointia mutta opettelun jälkeen se alkoi sujua hyvin. Tämän päivän pidin koulussa mukana ja akku oli melkein täysi, verratuna edelliseen soittemeeni mistä akku oli puolessa kun koulu loppui. Mahtava soitin!

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Mahtava soitin! Vanhalla mpman merkkisellä romulla oli niin vaikea jo vaihtaa biisiä ettei sitä viitsinyt käyttää, mutta tällä biisien selaus on erittäin helppoa ja voi keskittyä musiikkiin eikä laitteen kanssa tappelemiseen.

Ainoana miinuksena ilmeisesti 4Gen mallien mallivika, eli ohjauspyörä "naksuu" kun sitä painaa tietystä kohdasta eli ihan kuin pyörä olisi hiukan ylempänä siitä kohdasta ja painettaessa siitä tulee tämä ääni. Ei kyllä häiritse loppuenlopuksi mutta kumminkin.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.