BenQ G2400WD

BenQ G2400WD
24" / 1920x1200 / 16:10 / 2ms
Valmistaja: BenQ | Kategoria: Litteät näytöt
Koko? 24"
Resoluutio? 1920x1200
Kuvasuhde? 16:10
Kontrasti? 4000:1
Kirkkaus? 250 cd/m²
Vasteaika (GtG)? 2ms
VGA-sisääntuloja? 1
DVI-D -sisääntuloja? 1
DVI-I -sisääntuloja 0
HDMI-sisääntuloja 1
HDCP? Kyllä
USB-hubi? Ei
Kaiuttimet Ei
Pivot? Ei
Virrankulutus 55 W
Paino 6,1kg
Tuotteen EAN-koodi(t) 4718755200748

 
 • Koko (Tuumakoko)

  Näytön halkaisija tuumina.

 • Kontrasti (Kontrastisuhde)

  Kontrasti (englanniksi contrast) tarkoittaa kuvan tummimman ja vaaleimman kohdan valoisuuden eroa. Kontrasti ilmoitetaan suhdelukuna, esim. 800:1. Mitä suurempi suhdeluku on, sitä parempi kontrasti. Lue lisää täältä.

 • Kuvasuhde (Kuvasuhde)

  Kuvasuhde ilmaisee näytön leveyden suhteen sen korkeuteen. Esimerkiksi 16:10 tarkoittaa, että mikäli näyttö olisi 10cm korkea, olisi kuva 16cm leveä. Lue lisää täältä.

 • Resoluutio (Näytön ominaistarkkuus)

  Näytön tarkkuus eli kuvapisteiden määrä ilmoitettuna muodossa pisteiden lkm vaakasuunnassa x pisteiden lkm pystysuunnassa. Litteät näytöt on suunniteltu toimimaan ainoastaan käyttäen kyseistä resoluutiota, joten mikäli monitorilla käytetään muuta tarkkuutta, täytyy monitorin muuntaa tarkkuus vastaamaan sen omaa resoluutiota.

 • Kirkkaus (Näytön kirkkaus)

  Näytön kirkkaus mitataan paneelin pinnan tietystä pisteestä lähtevän valon määrällä. Mittayksikkönä käytetään kandelaa (yhden kynttilän kirkkaus) per neliömetri (cd/m2). Yleensä monitoria pidetään sitä parempana mitä kirkkaamman kuvan se kykenee tuottamaan. Kirkkaus on tarpeen esimerkiksi valoisissa tiloissa tai ulkona sekä esimerkiksi elokuvia katsottaessa.

 • Vasteaika (GtG) (Vasteaika)

  Vasteajalla tarkoitetaan aikaa, joka yksittäisellä pikselillä kestää vaihtaa toiseen väriin ja sitten takaisin samaan väriin. Vasteaikojen mittaukseen on monta tapaa, laitevertailun tiedoissa on ilmoitettu ns. harmaa-harmaa (Gray-To-Gray, GtG) -muutoksen nopeus. Vasteaika ilmoitetaan millisekunteina, mitä pienempi arvo sen parempi. Liian suuri vasteaika aiheuttaa häntimistä, eli kuva ei päivity tarpeeksi nopeasti, jolloin edellinen kuva näkyy nykyisen kuvan taustalla haamukuvana. Lue lisää täältä.

 • VGA-sisääntuloja (VGA-sisääntulojen (D-sub) määrä)

  VGA-liitin (toiselta nimeltään D-sub 15) on analoginen liitäntäportti, joka löytyy käytännössä kaikista tietokoneista. Liittimessä on 15 pinniä kolmessa rivissä.

 • DVI-D -sisääntuloja (DVI-D -sisääntulojen määrä)

  DVI-D on DVI:n malli, jossa voi siirtää vain digitaalista videota. DVI-D voi olla joko yhden kanavan versio, joka pystyy siirtämään 1920x1080-resoluution kuvaa, tai kahden kanavan versio, joka kykenee siirtämään 2048x1536-resoluution kuvaa. Mikäli ostat monitorin, jossa on ainoastaan DVI-D-liitin, varmista, että grafiikkakorttisi tukee joko DVI-D:tä tai DVI-I:tä. Lisätietoa DVI:stä täällä.

 • USB-hubi (Onko laitteessa sisäänrakennettua USB-hubia)

  Joissain näytöissä on integroituna USB-hubi, joka mahdollistaa USB-lisälaitteiden kytkemisen esimerkiksi näytön kylkeen tai alustaan.

 • Pivot (Onko laitteessa mahdollisuus kääntää näyttö 90 astetta (ns. pivot-toiminto))

  Pivot -mahdollisuus tarkoittaa sitä, että näyttö voidaan, jalustan pysyessä paikoillaan, kääntää 90 astetta, eli kääntää normaalista vaakatasosta pystyyn.

 • HDCP (Tuki HDCP:lle)

  HDCP (High-Bandwith Digital Content Protection) on DRM-menetelmä, jota käytetään HDMI- ja digitaalisten DVI-näyttölaitteiden kanssa. Jotta HDCP:tä käyttävän kuvalähteen (esim. blu-ray-elokuvan) katselu onnistuisi monitorilla, täytyy sen tukea HDCP:tä. Mikäli näyttölaite ei tue HDCP:tä, voi toistolaite olla näyttämättä videota, näyttää sen huonommalla kuvan- ja äänenlaadulla tai näyttää videon normaalisti. Lue lisää täältä.

 • Paneelin tyyppi (Näyttöpaneelin tyyppi)

  Paneelin tyyppi kertoo, mitä tekniikkaa käyttäen LCD-monitorin varsinainen näyttöosa on rakennettu. Tarjolla on useita eri paneelityyppejä, jotka ovat tekniseltä toteutustavaltaan ja ennen kaikkea ominaisuuksiltaan sekä laadultaan erilaisia. Paneelin tyyppi kannattaa selvittää, sillä se vaikuttaa monitorin soveltuvuuteen haluttuun käyttötarkoitukseen, eikä käytettyä paneelia voi aina päätellä hinnasta. Eri tyyppiset paneelit soveltuvat toisiaan paremmin eri käyttötarkoituksiin. Paneelien kolme päätyyppiä ovat (karkeasti parhaasta huonoimpaan) S-IPS, SPVA/MVA ja TN.

  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Vuoden ollut, hyväksi osoittautunut.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Aivan loistava näyttö kahdensadan euron hintaan.

+Loistava kuva ja resoluutio, hyvä wasteaika.
+Liitännät (HDMI,DVI,VGA)
+Helppo käyttää (Yhdellä painalluksella input vaihtoon)

-Kontrasti

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
alex86
Inactive
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Hinta/Laatu-suhde kunnossa, 200 euroa kannatti maksaa! Tyylikäs musta ulkoasu ilman mitään turhia koristeluja sekä hyvät liitännät.

Ollut käytössä pari kuukautta eikä mitään ongelmia tai heikkouksia ole ilmennyt. Ainoana miinuksena keksin katselukulmat... mutta plussia en jaksa edes alkaa listaamaan.

Suosittelen lämpimästi!

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Itselläni on nyt ollut muutaman päivän käytössä kyseinen näyttö. Itse olen nyt käyttäny näyttöä aktiivisesti peli ja leffa käytössä ja on toiminut aivan erinomaisesti!
Omasta mielestäni hintakin oli naurettavat 200e 24 tuumaisesta näytöstä!
Liitännät ovat myös hyvät kun voi olla vaikka 360:kin kyljessä eikä tarvi näpertää johtojen kanssa. En ole hetkeäkään katunut ostostani:)

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Hyvä näyttö varsinkin hintaansa nähden (200e). Näytön asetukset ovat helposti säädettävissä, vaikka sille ei oikeastaan ole tarvetta minun käytössäni. Hyvät liitännät (HDMI, DVI), hyvä resoluutio hyvän kuvan kera antavat elämyksiä varsinkin elokuvia katsellessa sekä pelatessa. Valovuotoa kyseisessä näytössä on havaittavissa vähän, mutta ei todellakaan häiritsevästi. Katselukulmat voisivat olla paremmat. Kaverin sattuessa kylään voi sivusta olla vähän haittaa katselukulmien suppeudesta.
Jotkut valittaa monitorin heilumisesta. On se kumma jos 24" näyttö ei vähän heilu, kun sitä alkaa ravistamaan. Ei ole missään vaiheessa minulla heilunut häiritsevästi!

+ Kuva (resoluutio, vasteaika)
+ Liitännät
+ Tehdasasetukset ja säätelyominaisuudet
+ Hinta
+ Tukeva

- Pieni valovuoto
- Katselukulmat?

Hyvä näyttö kenen tahansa kotiin, varsinkin kukkaron osalta. Suosittelen +++

Näyttö ollut vasta päivän, joten käyttökokemukset voisivat olla laajemmat. Kerron toki lisää jos ajan myötä jotain lisättävää näyttöä koskien on.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Oikein laadukas näyttö ja kun vielä sai hintaan 219€, niin ei voi kun olla tyytyväinen! Kuva on hyvä ja huonoa sanottavaa ei oikeastaan ole kuin, että näyttö heiluu helposti, jos siihen koskee kovaa. 5 tähteä!

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Itselläni ollut jonkin aikaa käytössä, ja hyvin pelaa. Hiehon värinen ja etupaneli on sopivan lainen. Parempaa saa etsiä.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Näin hienossa hinta/laatu suhteessa saisi olla jokainen tietokone komponentti.Hyvä vasteaika,hyvä resoluutio,hieno kuva joita ei edes löydy kaikista näytöistä tällä hinnalla.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Nyt ollut käytössä muutaman päivän (Tietoasemalta hain pikselitakuulla). Ei ole valittamista, hyvin mahtuu tavaraa työpöydälle. Säätöihin en ole juurikaan koskenut, mutta ainakaan omasta mielestäni niihin ei tarvitse edes koskea.

Liitännät on hyvät, jos vaikka joskus tekee mieli kytkee ps3 kiinni. Valovuotoa ei omassa yksilössäni ole juuri ollenkaan.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.