LG 32LE2R

LG 32LE2R
LCD / 32" / 1366 x 768 / 1600:1 / PAL
Valmistaja: LG | Kategoria: Taulutelevisiot
Tyyppi LCD
Koko? 32"
Resoluutio? 1366 x 768
Kontrasti? 1600:1
Kirkkaus (cd/m²) 500 cd/m²
Vasteaika 8ms
Paino 20kg
Mitat (LxKxS) 811mm x 586mm x 123mm
Formaatti PAL (Eurooppa)
DVB-T -virittimiä? 0
DVB-C -virittimiä? 0
DVB-S -virittimiä 0
Analogisia virittimiä 1
CI 0
Conax? Ei
VideoGuard Ei
DVB-tekstitys? Ei
MHP? Ei
SCART 1? RGB, S-Video, CVBS
SCART 2 S-Video, CVBS
SCART 3 Ei SCART-liitäntää
HDMI? 1
DVI 0
VGA 1
Komponentti? Kyllä
Analoginen RCA Kyllä
Digitaalinen RCA Ei
Toslink Ei
Analoginen RCA-ulostulo Kyllä
Digitaalinen RCA-ulostulo Ei
Toslink-ulostulo Ei
PiP Kyllä
Kaiuttimet Kyllä
Valmistajan tuotekoodi(t) 32LE2R

 
 • Koko (Näytön tuumakoko (valmistajan ilmoittama))

  Näytön tuumakoko kertoo, kuten nimikin sanoo, television kuvaruudun halkaisijan kulmasta kulmaan, tuumia käyttäen.

 • Resoluutio (Näytön natiiviresoluutio (tarkkuus pikseleissä))

  Näytön natiiviresoluutio kertoo sen, kuinka monta kuvapistettä television näytöllä on. Näytön resoluutio ilmaistaan yleensä vaakarivin kuvapisteiden ja pystyrivin kuvapisteiden kertomana (esim. 1920x1080), mutta teräväpiirtotelevisioissa käytetyt formaatit ilmaistaan tämän sijaan käyttämällä joko termiä 1080i (1920x1080), 1080p (1920x1080) tai 720p (1280x720). Nämä kolme ovat teräväpiirtotelevision kolme standardia tarkkuutta ja mikäli televisio käyttää jotain näistä kolmesta tarkkuudesta ns. natiivitarkkuutenaan, ei kyseistä tarkkuutta käyttäviä teräväpiirtolähetyksiä katsottaessa tarvita kuvan laatua huonontavaa tarkkuuden skaalausta. Kärjistäen voidaan sanoa, että mitä suurempi näytön natiiviresoluutio on, sen parempi kuvanlaatu sillä voidaan saavuttaa.

 • HDMI (HDMI-sisääntulojen määrä)

  HDMI-liitin on uusi, täysin digitaalinen kytkentätapa eri audio- ja videolaitteiden välille. Mikäli taulutelevisioon liitetään HDMI-liitännällä digitaalinen kuvanlähde, kuten esim. digiboksi tai DVD-soitin pysyy kuva virheettömänä, koska kuvaa ei tarvitse muuttaa välillä analogiseen muotoon.

 • Kontrasti (Kontrastisuhde (esim: 3000:1))

  Kontrastisuhde kertoo siitä, miten selkeästi televisio pystyy erottelemaan eri värien ja valoisuuksien eroja. Mitä suurempi kontrastisuhde on, sen parempi värien ja kirkkauden erottelu televisiossa on.

 • DVB-T -virittimiä (Sisäänrakennettujen DVB-T -virittimien määrä)

  Mikäli televisiossa on yksi tai useampia sisäänrakennettuja DVB-T -virittimiä, toimii televisio itsessään myös ns. antenniverkon digiboksina, eli antennivastaanottoa käytettäessä laite ei tarvitse erillistä digiboksia.

 • DVB-C -virittimiä (Sisäänrakennettujen DVB-C -virittimien määrä)

  Mikäli televisiossa on yksi tai useampia sisäänrakennettuja DVB-C -virittimiä, toimii televisio itsessään myös kaapeliverkon digiboksina, eli kaapelitelevisioverkkoon kytkettynä laite ei tarvitse erillistä digiboksia.

 • Conax (Sisäänrakennettu Conax-kortinlukija)

  Sisäänrakennettu Conax -korttipaikka mahdollistaa maksullisten kanavien katseluun tarkoitetun maksukortin liittämisen laitteeseen.

 • SCART 1 (Ensimmäisen SCART-liittimen tyyppi)

  SCART-liitin on yleisin Euroopassa käytetty televisioiden ja videolaitteiden kytkentätapa. Vaikka kaikki SCART-liittimet näyttävätkin samalta keskenään, on niissä merkittäviä eroja. Paras kuvanlaatu saavutetaan SCART-liitintä käyttäen saavutetaan, kun sekä kuvaa tuottava laite (esim. digiboksi) ja kuvaa toistava laite (esim. televisio) käyttävät ns. YUV -kuvasignaalia. SCART-liittimestä saatava toiseksi paras kuvanlaatu tulee RGB-signaalia käytettäessä ja huonoin kuvanlaatu saadaan CVBS-signaalin kanssa.

 • Komponentti (Komponentti-sisääntulo (Y/Pb/Pr))

  Komponentti-liitäntä on analoginen videolaitteiden kytkentätapa, jossa kuva erotellaan eri väreiksi ja nämä värit välitetään omissa johtimissaan lähtölaitteelta (esim. DVD-soittimelta tai digiboksilta) televisioon. Komponentti-liitäntä on analogisista liitäntämuodoista kuvanlaadultaan paras, mutta sen rinnalle ja ohi ovat nousseet täysin digitaaliset kytkentätavat kuten DVI ja ennenkaikkea HDMI -liitännät.

 • Cable Ready HD (Cable Ready HD -hyväksytty)

  Cable Ready HD -hyväksyntä on suomalaisten kaapelitelevisioyhtiöiden myöntämä hyväksyntä laitteille, jotka yhtiöt ovat tutkineet ja todenneet yhteensopivaksi em. standardin kanssa. Cable Ready HD -hyväksyntä vaatii laitteelta mm. sisäänrakennetun kaapeliverkon virittimen, sisäänrakennetun Conax -moduulin, tuen teräväpiirtolähetyksille, tuen Conax -korttilinkitykselle sekä tuen MPEG-4/AVC -videomuodolle.

 • 3D (3D-tuki)

  3D-tuella varustetut televisiot osaavat toistaa 3D-videota ja sisältävät yleensä liitännät 3D-laseille. Huomionarvoista on kuitenkin se, että yleensä pelkkä 3D-televisio ei riitä esim. Blu-ray 3D-elokuvien katseluun, vaan myöskin Blu-ray -soittimen täytyy tukea 3D-elokuvien toistoa. Nykytekniikkaa käyttäen kaikilla 3D-elokuvaa seuraavilla katselijoilla tulee kullakin olla omat 3D-lasit päässään.

 • 3D-tekniikka (3D-lasien tekniikka)

  Antenna Ready HD -hyväksyntä tarkoittaa sitä, että televisio on riippumattoman testauslaitoksen puolesta hyväksytty antenniverkon teräväpiirtolähetysten vastaanottoon. Käytännössä siis tämä tarkoittaa sitä, että Antenna Ready HD -tarralla varustettu televisio toimii, takuulla, antenniverkon HD-lähetysten kanssa.

  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Toimii Topfieldin ja Playstation3:sen jatkona erittäin mainiosti.
1 HDMI on kyllä ainoa miinus.
Värimaailma voisi olla runsaampi (ps3 käytössä huomaa väripinnoissa pieniä rajoja)

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Olimme tyttöystävämme kanssa olleet vailla televisiota noin kaksi viikkoa ja itse tarkkana poikana olin käynyt jo varmaan kymmenessä kaupassa ihmettelemässä töllöttimiä ja viettänyt aikaa netissä lukuisia tunteja tehden laitevertailua.

Lopuksi tunteet alkoivat kuumeta siihen pisteeseen, että oli vain pakko ostaa jokin ruutu, että vältyttäisiin sanasodalta. Hintaa sai laitteella olla 700 euroa, mutta sitäkään ei mennyt. LG kannettiin ONOFFin tarjouksesta kotiin 599 eurolla ja leffa saatiin kaupanpäälle.

Ihmetys oli suuri digiboksin kautta tulevaa kuvaa katsoessamme: mitköhän sillä 1300 euron Panasonicin plasmalla olisi saanut enemmän? Tietenkin musta oli hieman tukossa, mutta kuvanlaatu ei paljon hävinnyt aikaisemmalle Sonyn 32":lle trinitronillemme. Ylen lähetyksien pakkauslaatikot näkyivät toki, mutta se ei taida olla LG:n vaan ylen vika ;)

Iskimme HDMI:n kautta skaalattua DVD-kuvaa ruudulle ja johan pomppasi! 720p skaalauksella varustetun soittimen kuva näytti erittäin namilta, taatusti paremmalta kuin putkitöllön kautta scartilla. Ällikällä löi tarkkuus, värimaailma ja varsinkin parannus kontrastissa. Animaatioelokuvat, kuten Cars ja Yhden miehen orkesteri olivat täynnä yksityiskohtia, mitkä kuvaputkitöllön kautta jäivät näkemättä.

Kaksi päivää sitten kävin vk.comista hakemasta 10m vga-piuhaa ja kytkin tietokoneen VGA:n kautta telkkuun kiinni. Samanlainen kokemus kuin HDMI käytettäessä. CS:S sai hieman uuden luenteen kotiteatterin ja 32" näytön yhteydessä.

Jos ei ole valmis maksamaan tonnia telkkarista, mutta haluaa vastinetta rahoilleen, niin ostaa LG:n LE2R:n. Kokoja löytyy 32"/37" ja hinnat noin 599/888 euroa. Yläsavon toimistotarvike ainakin myy 599 + postikulut tätä telsua, joten sieltä vaan jos onoffin tarjous jäi käyttämättä!

Plussat
+HINTA
+Tarkkuus
+Liiketoisto
+Värit
+HDMI:n ja VGA:n kuvanlaatu
+Ulkonäkö (mattamusta kehys hopeisella liuskalla)

Miinukset
-Ääni epätasainen, basso kumisee oudosti
-SCARTin kuvanlaatu
-Kontrasti voisi olla hivenen parempi
-Vain yksi HDMI, mutta tähän hintaan se on ymmärrettävää
-Kömpelö kaukosäädin, onneksi kuitenkin musta väriltään, toisin kuin yleensä esim. Sonyn laitteissa >:|

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.