Samsung SyncMaster 2494HM

Samsung SyncMaster 2494HM
24" / 1920x1080 / 16:9 / 5ms
Valmistaja: Samsung | Kategoria: Litteät näytöt
Koko? 24"
Resoluutio? 1920x1080
Kuvasuhde? 16:9
Kontrasti? 1000:1
Kirkkaus? 300 cd/m²
Vasteaika (GtG)? 5ms
VGA-sisääntuloja? 1
DVI-D -sisääntuloja? 1
HDMI-sisääntuloja 1
HDCP? Kyllä
USB-hubi? Kyllä
Kaiuttimet Kyllä
Pivot? Kyllä
Virrankulutus 48 W
Paino 8,4kg
Valmistajan tuotekoodi(t) LS24KIQRBQ/EN / LS24KIQRFV/EDC / LS24KIQRFV/EDC?RETAIL
Tuotteen EAN-koodi(t) 7330381683916 / 8808993074815 / 8808993321971

 
 • Koko (Tuumakoko)

  Näytön halkaisija tuumina.

 • Kontrasti (Kontrastisuhde)

  Kontrasti (englanniksi contrast) tarkoittaa kuvan tummimman ja vaaleimman kohdan valoisuuden eroa. Kontrasti ilmoitetaan suhdelukuna, esim. 800:1. Mitä suurempi suhdeluku on, sitä parempi kontrasti. Lue lisää täältä.

 • Kuvasuhde (Kuvasuhde)

  Kuvasuhde ilmaisee näytön leveyden suhteen sen korkeuteen. Esimerkiksi 16:10 tarkoittaa, että mikäli näyttö olisi 10cm korkea, olisi kuva 16cm leveä. Lue lisää täältä.

 • Resoluutio (Näytön ominaistarkkuus)

  Näytön tarkkuus eli kuvapisteiden määrä ilmoitettuna muodossa pisteiden lkm vaakasuunnassa x pisteiden lkm pystysuunnassa. Litteät näytöt on suunniteltu toimimaan ainoastaan käyttäen kyseistä resoluutiota, joten mikäli monitorilla käytetään muuta tarkkuutta, täytyy monitorin muuntaa tarkkuus vastaamaan sen omaa resoluutiota.

 • Kirkkaus (Näytön kirkkaus)

  Näytön kirkkaus mitataan paneelin pinnan tietystä pisteestä lähtevän valon määrällä. Mittayksikkönä käytetään kandelaa (yhden kynttilän kirkkaus) per neliömetri (cd/m2). Yleensä monitoria pidetään sitä parempana mitä kirkkaamman kuvan se kykenee tuottamaan. Kirkkaus on tarpeen esimerkiksi valoisissa tiloissa tai ulkona sekä esimerkiksi elokuvia katsottaessa.

 • Vasteaika (GtG) (Vasteaika)

  Vasteajalla tarkoitetaan aikaa, joka yksittäisellä pikselillä kestää vaihtaa toiseen väriin ja sitten takaisin samaan väriin. Vasteaikojen mittaukseen on monta tapaa, laitevertailun tiedoissa on ilmoitettu ns. harmaa-harmaa (Gray-To-Gray, GtG) -muutoksen nopeus. Vasteaika ilmoitetaan millisekunteina, mitä pienempi arvo sen parempi. Liian suuri vasteaika aiheuttaa häntimistä, eli kuva ei päivity tarpeeksi nopeasti, jolloin edellinen kuva näkyy nykyisen kuvan taustalla haamukuvana. Lue lisää täältä.

 • VGA-sisääntuloja (VGA-sisääntulojen (D-sub) määrä)

  VGA-liitin (toiselta nimeltään D-sub 15) on analoginen liitäntäportti, joka löytyy käytännössä kaikista tietokoneista. Liittimessä on 15 pinniä kolmessa rivissä.

 • DVI-D -sisääntuloja (DVI-D -sisääntulojen määrä)

  DVI-D on DVI:n malli, jossa voi siirtää vain digitaalista videota. DVI-D voi olla joko yhden kanavan versio, joka pystyy siirtämään 1920x1080-resoluution kuvaa, tai kahden kanavan versio, joka kykenee siirtämään 2048x1536-resoluution kuvaa. Mikäli ostat monitorin, jossa on ainoastaan DVI-D-liitin, varmista, että grafiikkakorttisi tukee joko DVI-D:tä tai DVI-I:tä. Lisätietoa DVI:stä täällä.

 • USB-hubi (Onko laitteessa sisäänrakennettua USB-hubia)

  Joissain näytöissä on integroituna USB-hubi, joka mahdollistaa USB-lisälaitteiden kytkemisen esimerkiksi näytön kylkeen tai alustaan.

 • Pivot (Onko laitteessa mahdollisuus kääntää näyttö 90 astetta (ns. pivot-toiminto))

  Pivot -mahdollisuus tarkoittaa sitä, että näyttö voidaan, jalustan pysyessä paikoillaan, kääntää 90 astetta, eli kääntää normaalista vaakatasosta pystyyn.

 • HDCP (Tuki HDCP:lle)

  HDCP (High-Bandwith Digital Content Protection) on DRM-menetelmä, jota käytetään HDMI- ja digitaalisten DVI-näyttölaitteiden kanssa. Jotta HDCP:tä käyttävän kuvalähteen (esim. blu-ray-elokuvan) katselu onnistuisi monitorilla, täytyy sen tukea HDCP:tä. Mikäli näyttölaite ei tue HDCP:tä, voi toistolaite olla näyttämättä videota, näyttää sen huonommalla kuvan- ja äänenlaadulla tai näyttää videon normaalisti. Lue lisää täältä.

 • Paneelin tyyppi (Näyttöpaneelin tyyppi)

  Paneelin tyyppi kertoo, mitä tekniikkaa käyttäen LCD-monitorin varsinainen näyttöosa on rakennettu. Tarjolla on useita eri paneelityyppejä, jotka ovat tekniseltä toteutustavaltaan ja ennen kaikkea ominaisuuksiltaan sekä laadultaan erilaisia. Paneelin tyyppi kannattaa selvittää, sillä se vaikuttaa monitorin soveltuvuuteen haluttuun käyttötarkoitukseen, eikä käytettyä paneelia voi aina päätellä hinnasta. Eri tyyppiset paneelit soveltuvat toisiaan paremmin eri käyttötarkoituksiin. Paneelien kolme päätyyppiä ovat (karkeasti parhaasta huonoimpaan) S-IPS, SPVA/MVA ja TN.

  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Hyvä monitori työskentelyyn sekä pelaamiseen. Itsellä tämä on päivittäisessä käytössä 8h koodaus työssä ja iltaisin pelaillaan.

Liitännät riittävät, katselukulmien sekä kuvan säätö helppo. Miinusta on oikeastaan aika vaikea tästä monitorista on hakea. Hankinta aikaan hinta oli suolainen 330eur.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Tuli viime viikolla ostettua tämä hyvältä erityistä plussaa kuvakulman muokattavuuten...

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
0%
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Tällainen näyttö tuli hankittua PC:n ja PS3:n kaveriksi. Muutama viikko tullut näyttöä käytettyä, joten voisin heittää muutamat arviot tästä:

+ liitännät
+ kuvanlaatu
+ korkeussäätö
+ ulkonäkö (mattaversio)
+ kosketunäppäimet oikeasti toimivat, helppo käyttää
+ vaikka mitä muuta

PC:llä FPS-tyylisiä pelejä pelattaessa (mm. COD4, Mirrors Edge) näyttö ei ehkä ole kaikkein parhaimmillaan, kuvittelen ainakin havaitsevani lievää häntimistä. Muuten näyttö toimii täydellisesti pelatessa ja myös PS3:n kanssa toimii erinomaisesti.

Joidenkin netissä liikkuvien huhujen mukaan tämä näyttö pitäisi meteliä ollessaan päällä, mutta oma näyttöni on ainakin täysin hiljainen, tiedä sitten olisiko vanhoissa malleissa ollut jotakin ongelmaa tuon kanssa. Tämä näyttö on ainakin uudempaa erää, valmistunut marraskuussa 2009.

Kaikin puolin hyvä näyttö.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Lähinnä työpöytä käytttöä ja elokuvien katselua varten ostettu.

+liitännät
+Full HD
+kuvanlaatu hyvä
+katselukulmien säädöt pysty ja vaakatasossa, pivot
+tukeva jalusta
+työskentely tilaa
+ulkonäkö

Hinta OK

Miinuksia näytöstä on paha lähteä etsimään sillä näyttö on ollut käytössä vasta muutaman päivän.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
Iloac
Inactive
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

Ostin tänään tälläisen 268e hintaan ja vaikuttaa erittäin hyvältä. Lukuunottamatta ensimmäistä, joka oli DOA. :D Muuten olisi voinut ollakin erinomainen.

Hinta oli suhteeliisen hyvä, muutaman kympin siitä olisi ehkä voinut pois puristaa. Liitännät erinomaisia, kuva normaalin ihmisen silmään erinomainen. Katselukulmat, jotka yleensä tämän hintaluokan laitteissa ovat pielessä, ovat yllättävän hyvät. Jalusta ei heilu ja näytön saa käännettyä myös pystyasentoon. Myös korkeuden säätö on plussan arvoinen.

Katsotaan kun ehditään, miten pelikäytössä käyttäytyy. Arvio siis työpöytäkäytöstä.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.