LG 37SL8000

LG 37SL8000
LG 37SL8000 on 37" FullHD -taulutelevisio. Liitännöistä löytyy mm. 4 HDMI-sisääntuloa.
Valmistaja: LG | Kategoria: Taulutelevisiot
Tyyppi LCD
Koko? 37"
Resoluutio? 1080p (1920x1080, progressivinen)
24p -tuki Kyllä
Dynaaminen kontrasti 150000:1
Vasteaika 2ms
Formaatti PAL (Eurooppa)
DVB-C -virittimiä? 1
HDTV-viritin Kyllä
CI 1
Cable Ready HD? Kyllä
DVB-tekstitys? Kyllä
HDMI? 4
Kaiuttimet Kyllä
Valmistajan tuotekoodi(t) 37SL8000

 
 • Koko (Näytön tuumakoko (valmistajan ilmoittama))

  Näytön tuumakoko kertoo, kuten nimikin sanoo, television kuvaruudun halkaisijan kulmasta kulmaan, tuumia käyttäen.

 • Resoluutio (Näytön natiiviresoluutio (tarkkuus pikseleissä))

  Näytön natiiviresoluutio kertoo sen, kuinka monta kuvapistettä television näytöllä on. Näytön resoluutio ilmaistaan yleensä vaakarivin kuvapisteiden ja pystyrivin kuvapisteiden kertomana (esim. 1920x1080), mutta teräväpiirtotelevisioissa käytetyt formaatit ilmaistaan tämän sijaan käyttämällä joko termiä 1080i (1920x1080), 1080p (1920x1080) tai 720p (1280x720). Nämä kolme ovat teräväpiirtotelevision kolme standardia tarkkuutta ja mikäli televisio käyttää jotain näistä kolmesta tarkkuudesta ns. natiivitarkkuutenaan, ei kyseistä tarkkuutta käyttäviä teräväpiirtolähetyksiä katsottaessa tarvita kuvan laatua huonontavaa tarkkuuden skaalausta. Kärjistäen voidaan sanoa, että mitä suurempi näytön natiiviresoluutio on, sen parempi kuvanlaatu sillä voidaan saavuttaa.

 • HDMI (HDMI-sisääntulojen määrä)

  HDMI-liitin on uusi, täysin digitaalinen kytkentätapa eri audio- ja videolaitteiden välille. Mikäli taulutelevisioon liitetään HDMI-liitännällä digitaalinen kuvanlähde, kuten esim. digiboksi tai DVD-soitin pysyy kuva virheettömänä, koska kuvaa ei tarvitse muuttaa välillä analogiseen muotoon.

 • Kontrasti (Kontrastisuhde (esim: 3000:1))

  Kontrastisuhde kertoo siitä, miten selkeästi televisio pystyy erottelemaan eri värien ja valoisuuksien eroja. Mitä suurempi kontrastisuhde on, sen parempi värien ja kirkkauden erottelu televisiossa on.

 • DVB-T -virittimiä (Sisäänrakennettujen DVB-T -virittimien määrä)

  Mikäli televisiossa on yksi tai useampia sisäänrakennettuja DVB-T -virittimiä, toimii televisio itsessään myös ns. antenniverkon digiboksina, eli antennivastaanottoa käytettäessä laite ei tarvitse erillistä digiboksia.

 • DVB-C -virittimiä (Sisäänrakennettujen DVB-C -virittimien määrä)

  Mikäli televisiossa on yksi tai useampia sisäänrakennettuja DVB-C -virittimiä, toimii televisio itsessään myös kaapeliverkon digiboksina, eli kaapelitelevisioverkkoon kytkettynä laite ei tarvitse erillistä digiboksia.

 • Conax (Sisäänrakennettu Conax-kortinlukija)

  Sisäänrakennettu Conax -korttipaikka mahdollistaa maksullisten kanavien katseluun tarkoitetun maksukortin liittämisen laitteeseen.

 • SCART 1 (Ensimmäisen SCART-liittimen tyyppi)

  SCART-liitin on yleisin Euroopassa käytetty televisioiden ja videolaitteiden kytkentätapa. Vaikka kaikki SCART-liittimet näyttävätkin samalta keskenään, on niissä merkittäviä eroja. Paras kuvanlaatu saavutetaan SCART-liitintä käyttäen saavutetaan, kun sekä kuvaa tuottava laite (esim. digiboksi) ja kuvaa toistava laite (esim. televisio) käyttävät ns. YUV -kuvasignaalia. SCART-liittimestä saatava toiseksi paras kuvanlaatu tulee RGB-signaalia käytettäessä ja huonoin kuvanlaatu saadaan CVBS-signaalin kanssa.

 • Komponentti (Komponentti-sisääntulo (Y/Pb/Pr))

  Komponentti-liitäntä on analoginen videolaitteiden kytkentätapa, jossa kuva erotellaan eri väreiksi ja nämä värit välitetään omissa johtimissaan lähtölaitteelta (esim. DVD-soittimelta tai digiboksilta) televisioon. Komponentti-liitäntä on analogisista liitäntämuodoista kuvanlaadultaan paras, mutta sen rinnalle ja ohi ovat nousseet täysin digitaaliset kytkentätavat kuten DVI ja ennenkaikkea HDMI -liitännät.

 • Cable Ready HD (Cable Ready HD -hyväksytty)

  Cable Ready HD -hyväksyntä on suomalaisten kaapelitelevisioyhtiöiden myöntämä hyväksyntä laitteille, jotka yhtiöt ovat tutkineet ja todenneet yhteensopivaksi em. standardin kanssa. Cable Ready HD -hyväksyntä vaatii laitteelta mm. sisäänrakennetun kaapeliverkon virittimen, sisäänrakennetun Conax -moduulin, tuen teräväpiirtolähetyksille, tuen Conax -korttilinkitykselle sekä tuen MPEG-4/AVC -videomuodolle.

 • 3D (3D-tuki)

  3D-tuella varustetut televisiot osaavat toistaa 3D-videota ja sisältävät yleensä liitännät 3D-laseille. Huomionarvoista on kuitenkin se, että yleensä pelkkä 3D-televisio ei riitä esim. Blu-ray 3D-elokuvien katseluun, vaan myöskin Blu-ray -soittimen täytyy tukea 3D-elokuvien toistoa. Nykytekniikkaa käyttäen kaikilla 3D-elokuvaa seuraavilla katselijoilla tulee kullakin olla omat 3D-lasit päässään.

 • 3D-tekniikka (3D-lasien tekniikka)

  Antenna Ready HD -hyväksyntä tarkoittaa sitä, että televisio on riippumattoman testauslaitoksen puolesta hyväksytty antenniverkon teräväpiirtolähetysten vastaanottoon. Käytännössä siis tämä tarkoittaa sitä, että Antenna Ready HD -tarralla varustettu televisio toimii, takuulla, antenniverkon HD-lähetysten kanssa.

  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Ensimmäinen LCD televisio talouteen tuli pitkän harkinnan jälkeen tästä mallista. Harkitsin eri mallien välillä melkein kuukauden päivät ennen lopullista valintaa.

Loppujen lopuksi 37SL8000 valikoitui lähinnä uusimman tekniikan (200hz motionflow) ja hyvien käyttäjäkokemusten perusteella. Tärkeää valinnassa minulle oli myös hyvä tuki USB laitteille jotta esimerkiksi internetistä saadut videot toimivat. Ainut tuki mitä tämä televisio ei USB puolelle tarjoa on DTS äänet. Kaikki muu on toiminut USB:n kautta moitteetta, ulkoinen kiintolevy itsellä TV:ssä kiinni. Huonoa USB toistossa on että et pysty muuttamaan kuva asetuksia toistettaessa videota USB:ltä eli 200hz on täysillä ja aiheuttaa tiettyä häntimistä välillä. Sen tietyissä kohdissa huomaa pienenä blurrina mutta itse olen joko sokea tai en muuten sitä paljoa huomaa, arvostelujen perusteella voisi pelätä tätä enemmänkin.

Plussat:
-USB toisto ja tuki eri formaateille
-"Mustan taso" on tyydyttävällä tasolla (Parempi vain eräässä samsungissa)
-Koko (Paksuus vain 4cm)
-Kuva on todella nättiä myös SD puolella eli normaalit digi lähetykset ja DVD elokuvatkin näyttävät todella hyvältä!
-Hinta erittäin hyvä näin laadukkaalle tv:lle. Vastaava hyvä samsung omilla vastaavilla ominaisuuksilla (ja tietyillä samsungin tyyppivioilla) maksaa n. 1200 euroa

Miinukset
-Heijastusta on, en suosittele kovin "heijastaviin tiloihin"
-USB-toistossa kuva asetuksia ei voi muuttaa
-200hz MotionFlow ei täysillä toimi hyvin, aiheuttaa häntimistä/blurria

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 2 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

Paperilla kaikki on kunnossa ja ulkonäkö on hieno, koska etuosa periaatteessa samaa paneelia (mustat reunat kuitenkin paneelin alla).

Omassa käytössä kuva "hänti" scartilla liitettyjen oheislaitteiden kanssa erityisesti kuvan tummissa kohdissa. Eri säädöt ja LG:n tuotetuki eivät saaneet vikaa korjaantumaan. LG:tä testattiin kahdella eri DVD-soittimella ja digiboxilla. Kaikkien laitteiden kanssa tätä häntimis-ongelmaa esiintyi. Kahden muun valmistajan LCD:n kanssa testeissä oheislaitteiden kanssa virheitä ei esiintynyt. TV lähti huollon tarkistukseen ja mitään vikaa ei todettu. Huolto ilmoitti häntimisen syyksi kuvanparannustekniikat (mm.200Hz:n Truemotion), joista oma ostopäätökseni osittain johtui. Kuvanparannustekniikoitten poisto asetuksista ei siis korjannut ongelmaa.. Myös muita asetuksia säädettiin (mm.kohinan poisto jne) tuloksettomasti.

Periaatteessa ongelman syyksi jäi(?) oheislaitteiden ja LG:n yhteensopimattomuus. Omat oheislaitteeni olivat mm. Sonyn n. 3-vuotta vanha dvd-soitin ja Humaxin digiboxi. LG:n omilla virittimillä ongelmia kuvassa ei juuri esiintynyt. Televisioon oli laitettu kuitenkin scart-liittimet, joten tuotteen pitäisi tukea myös näitä "vanhoja" liitäntöjäkin.. Ei.

Teoriassa tv on teknisiltä ominaisuuksiltaan ja muotoilultaan hintansa tasalla, mutta käytännössä varsinkin tekniset ominaisuudet (minun kohdalla) eivät todellakaan vastanneet odotuksia! Myös tv:n huollon ja palautuksen järjestely ja asenne oli sen verran vaikeata ettei minun talouteeni enää LG:n merkkiä huolita.

Televisiota ei ehditty testata pelikäytössä, kun ilmaantui heti muita ongelmia, jotka vaikuttivat tv:n palautukseen.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

  Keskustelualue Viimeisin viesti
  LG 37SL8000: Sopiva pelikäyttöön? ( 2 ) Kotiteatteri / Televisiot ja videoprojektorit 8.2.2010 04:02

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.