Canon EOS 7D

Canon EOS 7D
Prosumer / 18Mpix / 50X / 820g
Valmistaja: Canon | Kategoria: Digikamerat
Tyyppi? Prosumer
Tehollisia pikseleitä? 18Mpix
Kuvasuhde? 3:2
Kennon koko? 22.3 x 14.9 mm CMOS sensor"
Kennon tyyppi? CMOS
ISO-herkkyys ISO Auto , ISO 100 , ISO 200 , ISO 400 , ISO 800 , ISO 1600 , ISO 2000 , ISO 3200 , ISO 6400 , ISO High
Kuvanvakain Optinen, Kenno
Suljinnopeus (min-max) 1/8000s - 30s
Optinen zoom? 50X
Digitaalinen zoom? 13X
Valovoima (laaja-tele) F220 - Aukkoluku (tele)?
Näyttö Kiinteä 3"
Näytön tarkkuus 920 px
Etsin Optinen
Salamavalo Ei
Erillinen salama Kyllä
Videokuvaus Kyllä
Häviötön tallennus? Ei
Tuetut muistikortit CF Type-I , CF Type-II , MicroDrive
Liittimet Videolähtö , USB 2.0 , Firewire?
Koko (LxKxS) 148,2mm x 110,7mm x 73,5mm
Paino 820g
Lisätietoja Kamerassa on myös Full-HD videokuvaus mahdollisuus monoänityksellä sekä stereoäänitys ulkoisella mikrofonilla. Suurin kuvausnopeus 8kuvaa/s. Lisäksi kamerassa on sääsuojaus sekä kaksi- prosessoria.
Valmistajan tuotekoodi(t) 3814B023 / 3814B025 / 3814B025AA / 3814B029 / 3814B031 / 3814B037 / 3814B071 / 3814B078
Tuotteen EAN-koodi(t) 8714574542577 / 8714574542584 / 8714574542591 / 8714574542638 / 8714574542652 / 8714574542690 / 8714574542713

 
 • Tyyppi (Tyyppi)

  Kamerat on jaoteltu kolmeen eri kategoriaan: ultrakompakteihin, kompakteihin ja prosumer-kameroihin. Ultrakompakteiksi kameroiksi lasketaan erityisen pienikokoiset, kevyet kamerat. Valtaosa ns. digipokkareista luokitellaan kompaktikameroiksi. Kamerat, joista löytyy esimerkiksi käsisäätöjä, salamakenkä, RAW-kuvausmuoto tai erityisen pitkä zoom-linssi, luokitellaan prosumer (pro-consumer) -kameroiksi.

 • Kuvasuhde (Kuvasuhde)

  Kuvasuhde on kuvan leveyden suhde korkeuteen (leveys:korkeus). Yleensä kuvasuhde on digikameroilla 4:3 (1.33:1) ja digijärjestelmäkameroilla 3:2 (1.5).

 • Tehollisia pikseleitä (Tehollisia pikseleitä)

  Kamerat eivät yleensä hyödynnä kaikkia kennon pikseleitä, sillä esimerkiksi reunoilla olevat pikselit voivat jäädä optiikan ulkopuolelle tai niitä hyödynnetään esimerkiksi eri mittausten tekemiseen. Tämän vuoksi termiä teholliset pikselit käytetään ilmaisemaan sitä pikselimäärää, jota todellisuudessa käytetään kuvan ottamiseen.

 • Kennon koko (Kennon koko)

  Kuvapisteiden määrän ohella myös kennon fyysinen koko vaikuttaa kuvanlaatuun. Pienissä digikameroissa kenno on yleensä huomattavasti pienempi kuin kinofilmien 35mm:n ruutu (noin 5-10% ruudun koosta). Kameran hinnan noustessa myös kennon koko yleensä kasvaa. Fyysisiltä mitoiltaan suurempi kenno tarvitsee vähemmän valoa, minkä seurauksena kuva ei ole yhtä herkkä kohinalle kuin pienikennoiset kamerat.

 • Kennon tyyppi (Kennon tyyppi)

  Kenno on tyypiltään joko valoherkkä CMOS- tai CCD-kenno. Valoherkät kennot ovat suorituskyvyltään ja toimintatavaltaan erilaisia. CCD tuottaa tarkemman ja terävämmän kuvan, mutta on kalliimpi kuin CMOS-kenno. CMOS on halvempi ja energiatehokkaampi vaihtoehto. Lisäksi CMOS-kennot kehittyvät nopeaa tahtia, ja niitä käytetään jatkuvasti enemmän myös edistyneimmissä kameroissa.

 • Zoom laaja (Zoom laaja (35mm))

  Kameran polttoväli kertoo, kuinka leveän alueen objektiivi kuvaa kameran kennolle. Koska digikameroissa kennon leveys vaihtelee, suhteutetaan polttoväli 35mm:n leveydelle vertailun helpottamiseksi. Mikäli objektiivin polttoväli on alle kennon leveyden (35mm) puhutaan laajakulmaobjektiivista, ja mikäli polttoväli on yli kennon leveyden, puhutaan teleobjektiivista.

 • Optinen zoom (Optinen zoom-kerroin)

  Optinon zoom tarkoittaa objektiivia, jonka polttoväliä voidaan muuttaa optisesti eli linssejä säätämällä. Optinen zoom helpottaa esimerkiksi kuvan rajaamista ilman, että etäisyyttä kuvattavaan kohteeseen tarvitsee muuttaa. Optinen zoom ei myöskään vaikuta kuvan laatuun.

 • Digitaalinen zoom (Digitaalinen zoom-kerroin)

  Digitaalinen zoom perustuu siihen, että koko kennon kuva-alasta rajataan osa-alue, joka sitten suurennetaan taas koko kuvatilan täyttäväksi. Tämä luonnollisesti johtaa kuvanlaadun heikkenemiseen, sillä käytettyjen pikseleiden määrä vähenee sitä mukaa, kun kuvaa rajataan.

 • Häviötön tallennus (Häviötön tallennus)

  Kertoo voiko kameralla tallentaa kuvia häviöttömässä muodossa (esim. RAW tai TIFF).

 • USB 2.0 (USB 2.0)

  Yleensä kameroissa on joko USB tai FireWire-liitin (tai molemmat), joiden avulla kameran saa liitettyä tietokoneeseen kuvien siirtoa varten. Joissain kameroissa on myös video- ja/tai audioliittimet, joilla kameran saa liitettyä ulkoiseen näyttöön (kuten esimerkiksi televisioon).

 • ISO Auto (ISO Auto)

  ISO-herkkyys tarkoittaa valoherkkyyttä ja kuvaa digitaalikennon herkkyyttä eli kykyä kerätä valoa. Mitä suurempi ISO-herkkyyden arvo, sitä herkempi filmi on kyseessä. Herkkä filmi tarvitsee vähemmän valoa valottuakseen, kun taas epäherkkä filmi tarvitsee pidemmän valotusajan. Digikameroissa herkkyyttä on mahdollista säätää.

 • CF Type-I (CF Type-I)

  Muistikortti on digikameroiden filmin korvike, eli kamera tallentaa otetut kuvat (ja videot) muistikortille. Kortit eroavat toisistaan lähinnä fyysisten ominaisuuksien, tallennuskapasiteetin ja hinnan suhteen.

  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Canon 7D kameramallilla valmistaja aloitti tavallaan uuden sarjan, koska aiemmat croppi-kenno(1.6) kamerat olivat nimetty kymmenluvuilla(10,20,30,40). Ammattilaisten yleisesti käyttämä Canon EOS 1D Mark III käyttää 1.3 croppi-kerrointa(mallista ilmestyi lokakuussa uusiversio Mark IV).

Yleisesti voidaan sanoa, että 7D on saanut markkinoilla hiukan ristiriitaisen vastaanoton. Kuluttajat selvästi odottivat Canonin julkaisevan 7D:n 35mm(36 x 24 mm)kuvakennolla, joten siihen nähden 7D croppi-kennolla oli eräässä mielessä yllätys. Canon 7D on ominaisuuksiltaan selvästi ammattilaiskäyttöön tehty - siihen viittaa erityisesti erinomainen sääsuojaus, erittäin runsaat kameran säätö mahdollisuudet sekä suuri kuvausnopeus(8k/s), kokonaan uusi AF-tarkennusjärjestelmä sekä parannettu videokuvaus(FullHD) mahdollisuus jne.

Itseasiassa 7D on ominaisuuksiltaan enemmän ammatilaiskäyttöön tehty kuin Canon 5D mk II, joka ilmestyi viime vuonna, viimeksimainitusta puuttuvat, tuplaprosessori, suuri kuvausnopeus sekä sen sääsuojaus ei ole yhtä hyvä kuin ammattilaismalleissa jne. Toisaalta taasen 7D:stä puuttuvat kahden muistikortin käyttömahdollisuus sekä muistipuskuri selvästi on pienempi kuin 1D mk III.

Canonilla on 7D:tä suunnitellessa on ollut kovat tavoitteet. Itselläni kamera on ollut kokeiltavana. Kamerassa on todella paljon hyviä ominaisuuksia-uutuuksia, mitä esim. 5D mk II ei ole. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että kamerassa on paljon enemmän opeteltavaa kuin normaalisti ostaa uuden rungon. Kameran rakenne on todella vankka ja luotettavan oloinen. Käytössäni päivitin kameran viimeisempään firmwareen versioon 1.09.

Käyttökokemuksissa olen laittanut merkille, että maisema kuvat ovat hiukan pehmeitä ja toisaalta jotkut lähikuvat todella teräviä, mutta en tiedä johtuuko yllämainittu: kameran säädöistä, firmwaresta, onko se objektiivi kohtainen, ohjelma kohtainen, runkokohtainen vai onko asiassa takana jotain muuta? Mutta jatkossa asia saadaan varmaan kuntoon, jolloin Canon 7D pääsee edustamaan sitä mihin se on suunniteltu!

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
50%

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.