Canon PowerShot A720 IS

Canon PowerShot A720 IS
Kompakti / 8Mpix / 6X / 200g
Valmistaja: Canon | Kategoria: Digikamerat
Tyyppi? Kompakti
Tehollisia pikseleitä? 8Mpix
Kuvasuhde? 4:3
Kennon koko? 1/2,5"
Kennon tyyppi? CCD
ISO-herkkyys ISO Auto , ISO 80 , ISO 100 , ISO 200 , ISO 400 , ISO 800 , ISO 1600 , ISO High
Kuvanvakain Optinen, Kenno
Suljinnopeus (min-max) 1/2000s - 15s
Polttoväli (35mm) 35mm - 210mm
Optinen zoom? 6X
Digitaalinen zoom? 4X
Valovoima (laaja-tele) F28 - F48
Näyttö Kiinteä 2,5"
Näytön tarkkuus 230000 px
Etsin Optinen
Salamavalo Kyllä
Erillinen salama Kyllä
Videokuvaus Kyllä
Häviötön tallennus? Ei
Tuetut muistikortit SD , MMC
Liittimet Videolähtö , USB 2.0 , Firewire
Koko (LxKxS) 97,3mm x 67mm x 41,9mm
Paino 200g
Valmistajan tuotekoodi(t) 2092B008 / 2092B008 / 2092B009 / 2092B009AA / DMO3-2092B009
Tuotteen EAN-koodi(t) 8714574505534 / 8714574505541 / 8714574505541

 
 • Tyyppi (Tyyppi)

  Kamerat on jaoteltu kolmeen eri kategoriaan: ultrakompakteihin, kompakteihin ja prosumer-kameroihin. Ultrakompakteiksi kameroiksi lasketaan erityisen pienikokoiset, kevyet kamerat. Valtaosa ns. digipokkareista luokitellaan kompaktikameroiksi. Kamerat, joista löytyy esimerkiksi käsisäätöjä, salamakenkä, RAW-kuvausmuoto tai erityisen pitkä zoom-linssi, luokitellaan prosumer (pro-consumer) -kameroiksi.

 • Kuvasuhde (Kuvasuhde)

  Kuvasuhde on kuvan leveyden suhde korkeuteen (leveys:korkeus). Yleensä kuvasuhde on digikameroilla 4:3 (1.33:1) ja digijärjestelmäkameroilla 3:2 (1.5).

 • Tehollisia pikseleitä (Tehollisia pikseleitä)

  Kamerat eivät yleensä hyödynnä kaikkia kennon pikseleitä, sillä esimerkiksi reunoilla olevat pikselit voivat jäädä optiikan ulkopuolelle tai niitä hyödynnetään esimerkiksi eri mittausten tekemiseen. Tämän vuoksi termiä teholliset pikselit käytetään ilmaisemaan sitä pikselimäärää, jota todellisuudessa käytetään kuvan ottamiseen.

 • Kennon koko (Kennon koko)

  Kuvapisteiden määrän ohella myös kennon fyysinen koko vaikuttaa kuvanlaatuun. Pienissä digikameroissa kenno on yleensä huomattavasti pienempi kuin kinofilmien 35mm:n ruutu (noin 5-10% ruudun koosta). Kameran hinnan noustessa myös kennon koko yleensä kasvaa. Fyysisiltä mitoiltaan suurempi kenno tarvitsee vähemmän valoa, minkä seurauksena kuva ei ole yhtä herkkä kohinalle kuin pienikennoiset kamerat.

 • Kennon tyyppi (Kennon tyyppi)

  Kenno on tyypiltään joko valoherkkä CMOS- tai CCD-kenno. Valoherkät kennot ovat suorituskyvyltään ja toimintatavaltaan erilaisia. CCD tuottaa tarkemman ja terävämmän kuvan, mutta on kalliimpi kuin CMOS-kenno. CMOS on halvempi ja energiatehokkaampi vaihtoehto. Lisäksi CMOS-kennot kehittyvät nopeaa tahtia, ja niitä käytetään jatkuvasti enemmän myös edistyneimmissä kameroissa.

 • Zoom laaja (Zoom laaja (35mm))

  Kameran polttoväli kertoo, kuinka leveän alueen objektiivi kuvaa kameran kennolle. Koska digikameroissa kennon leveys vaihtelee, suhteutetaan polttoväli 35mm:n leveydelle vertailun helpottamiseksi. Mikäli objektiivin polttoväli on alle kennon leveyden (35mm) puhutaan laajakulmaobjektiivista, ja mikäli polttoväli on yli kennon leveyden, puhutaan teleobjektiivista.

 • Optinen zoom (Optinen zoom-kerroin)

  Optinon zoom tarkoittaa objektiivia, jonka polttoväliä voidaan muuttaa optisesti eli linssejä säätämällä. Optinen zoom helpottaa esimerkiksi kuvan rajaamista ilman, että etäisyyttä kuvattavaan kohteeseen tarvitsee muuttaa. Optinen zoom ei myöskään vaikuta kuvan laatuun.

 • Digitaalinen zoom (Digitaalinen zoom-kerroin)

  Digitaalinen zoom perustuu siihen, että koko kennon kuva-alasta rajataan osa-alue, joka sitten suurennetaan taas koko kuvatilan täyttäväksi. Tämä luonnollisesti johtaa kuvanlaadun heikkenemiseen, sillä käytettyjen pikseleiden määrä vähenee sitä mukaa, kun kuvaa rajataan.

 • Häviötön tallennus (Häviötön tallennus)

  Kertoo voiko kameralla tallentaa kuvia häviöttömässä muodossa (esim. RAW tai TIFF).

 • USB 2.0 (USB 2.0)

  Yleensä kameroissa on joko USB tai FireWire-liitin (tai molemmat), joiden avulla kameran saa liitettyä tietokoneeseen kuvien siirtoa varten. Joissain kameroissa on myös video- ja/tai audioliittimet, joilla kameran saa liitettyä ulkoiseen näyttöön (kuten esimerkiksi televisioon).

 • ISO Auto (ISO Auto)

  ISO-herkkyys tarkoittaa valoherkkyyttä ja kuvaa digitaalikennon herkkyyttä eli kykyä kerätä valoa. Mitä suurempi ISO-herkkyyden arvo, sitä herkempi filmi on kyseessä. Herkkä filmi tarvitsee vähemmän valoa valottuakseen, kun taas epäherkkä filmi tarvitsee pidemmän valotusajan. Digikameroissa herkkyyttä on mahdollista säätää.

 • CF Type-I (CF Type-I)

  Muistikortti on digikameroiden filmin korvike, eli kamera tallentaa otetut kuvat (ja videot) muistikortille. Kortit eroavat toisistaan lähinnä fyysisten ominaisuuksien, tallennuskapasiteetin ja hinnan suhteen.

  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Tämän hintaisissa kameroissa harvoin on näin tarkkaa zoomia, siksi tämä ostettiin. Erinomaisia kuvia tällä saa, vaikka ei nyt olekaan mikään erityisen kompakti.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Kuvanlaatu hyvä. Erityisesti miellyttää sisätiloissa zoomilla otetut kuvat joissa käytettiin salamaa - kuvat ovat todella hyviä. 3X zoomiin verrattuna 6X antaa paljon enemmän mahdollisuuksia kuvaamiseen. Vielä jos olisi 10X niin avot! Kuvanvakain toimii hyvin. Kasvojentunnistus hyvä.

Olen käyttänyt 2,5 vuotta tätä mallia ja edelleen on pätevä kamera. Nyt tietysti kaipaisi vähän edistyneempää videokuvausta, mutta stillkuvaukseenhan nämä on ensisijaisesti tehtykin.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Erinomainen kuvanlaatu ja varmasti riittävät ominaisuudet luokassaan. Itse olen mieltynyt Canonin kuvien lämpöiseen perussävyyn. Pientä (näkymätöntä) miinusta lähikuvauksen tarkennuksesta (joka pokkareilla muutenkin hankalaa), ja satunnaisesta punasilmäisyydestä (joka sekin taitaa olla ongelma niin kauan kun salama ja linssi suunnilleen samassa tasossa).

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Erinomainen kamera,
Vakiona tule muistikortti naurettavan pieni .
Onneksi sopii myös 16Gt kortit.

Valitettavasti tarkemmat käyttöohjeet ovat pakkauksen mukana tulevalla CD- rompulla.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Erittäin hyvä kamera!
Pikseleitä riittää ja zoomia.
Voisin sanoa että olen erittäin tyytyväinen kameraani.

Plussat:
+ erittäin hyvä kuvanlaatu
+edullinen hinta ominaisuuksiin nähden
+Zoom on erittäin riittävä
+kuvanvakain toimii hyvin
+Käynistyy nopeasti,vaikka kamerassa on iso optiikka.
+kamerassa olevasta kahvasta saa hyvän kuvausotteen

Miinukset:

-näytössä näkyy helposti pikselit
-näyttö ei ole tarkka
muuten hyvä kamera

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
yourJoost
Inactive
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Ostin kaverilta alta puolentoista sadan ja siihen nähden ylivoimaisen hyvä kaikenlaiseen kuvaukseen.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Itse tykkäsin tämän kameran kuvanvakaimesta toimii hintaisekseen kohtuu hyvin. Ilman suurempaa säätämistä lähes vakioasetuksilla väritasapaino ainakin käyttämässäni yksilössä miellytti ja kennon herkkyys ja kohina hämärissä oloissa hintaan nähde kohdillaan. 8mpix on varmasti riittävästi, jopa liikaakin jos kuvataan perus 10 kokoa varten, kuvatiedostojen koko ja siirtoaika kasvaa suotta. ei se kuvanlaatu parane yhtään pelkkiä piksellejä lisäämällä, niitä kenon ja kameran ominaisuuksia pitää parantaa. kannattaa miettiä millä resolutiolla kuvat tullaan katsomaan miettiä sitten mikä hyöty lisäpikselleistä on?

Akkuja tuntuu rohmuavan aika lailla, eli tarvitsee parikseen kunnolliset "AA" akut. Itse en tule ostamaan sellaista kameraa johon ei saa akkua vaihdettua ja ladattua sitä akkua erillään kamerasta, Se akku loppuu kumminkin aina kesken kuvaamisen ja silloin tarvitaan se vaihtoakku. sellaista digi kameraa ei ole vielä tehty mikä kestäisi kuvata 5-6 tuntia putkeen yhdellä latauksella.

Suosittelen edullisen hinta/ominaisuus suhteen myötä tätä kameraa. Käsisäätöjä löytyy kaikille perinteisille valukuvauksen parametreille ja automaattisäädöt kelpaa varmasti hyvin tämän kameran kohderyhmälle. Jos parempaa kuvaa meinaa saada niin silloin pitää siirtyä pykälää tuhdimpaan optiikkaan ja erilliseen salamalaitteeseen jolloin hintakin helposti vähintään kaksin-kolminkertaistuu.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Minusta erittäin hyvä kamera, jos varat eivät riitä järkkäri kameraan. Itse ostin kyseisen kameran eikä ole nurkumista!

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

  Keskustelualue Viimeisin viesti
  M: Kamera - Canon A720 IS (Salo) MYYTY ( 4 ) Markkinapaikka / Myydään 4.12.2009 19:38

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.