Tallennustilaa 2GB
Tallennusmedia? Flash -muisti
Muistikorttipaikka? Ei muistikorttipaikkaa
Radio Ei
Näyttö? Kyllä
Näytön koko? 1,5"
Resoluutio? 176 x 132
Kosketusnäyttö Ei
Kuulokeliitäntä? 3,5mm kuulokeliitäntä
PC-liitäntä? USB / USB2
Tuetut musiikkiformaatit MP3 / FLAC / Ogg Vorbis / AAC / AAC (FairPlay) / WMA (ilman DRM:ää) / WMA (DRM)
Videotoisto Ei
Akkukesto (musiikki) 24 h
WLAN? Ei
Paino 40g
Ulkoiset mitat (L x K x S) 40mm / 90mm / 6,5mm
Lisätietoja Sisäänrakennettu akku (ei vaihdettavissa itse). Myyntipakkauksessa mukana nappikuulokkeet, iPod-telakka-sovitin sekä USB-datakaapeli Applen iPod dock -liittimellä.

 
 • Näyttö (Näyttö)

  Laitteen näyttö helpottaa sisällön selaamista ja haluttujen kappaleiden löytämistä. Näytöltä voi tarkistaa esimerkiksi soitetun kappaleen tai esiintyjän nimen, säätää asetuksia tai, laitteesta riippuen, esimerkiksi katsella videoita tai valokuvia.

 • Näytön koko (Näytön koko)

  Näytön halkaisija tuumina.

 • Resoluutio (Näytön tarkkuus (muodossa nnn x nnn))

  Resoluutio tarkoittaa laitteen näytön sisältämien vaaka- ja pystysuuntaisten pisteiden määrää ja ilmoitetaan muodossa vaakapikselit x pystypikselit (leveys x korkeus).

 • PC-liitäntä (Tietokoneliitäntä)

  Soitin liitetään tietokoneeseen yleensä joko tavallisen USB- tai Firewire-johdon avulla. Usein soittimen päässä vaaditaan kuitenkin valmistajan oma erikoisliitin, mikä pitää huomioida myös esimerkiksi liitettäessä soitinta autoon.

 • Tallennusmedia (Tallennusmedian tyyppi)

  MP3-soittimissa musiikki tallennetaan joko flash-tyyppiseen muistiin tai kovalevylle. Flash-muisti ei sisällä lainkaan liikkuvia osia, joten se kuluttaa kovalevyä vähemmän virtaa. Lisäksi flash on kevyempi ja voi kestää paremmin iskuja, kuten putoamista. Tallennuskapasiteetissa flash-pohjaiset soittimet yleensä häviävät kovalevysoittimille, sillä suurin flashin tarjoama kapasiteetti on tällä hetkellä 32 gigatavua, kun taas kovalevyn koko voi kannettavissa soittimissa olla satoja gigoja (200-300 gigatavua).

 • MP3 (MP3 -tuki)

  Yleensä kaikki digitaaliset musiikkisoittimet osaavat toistaa DRM-suojaamatonta MP3-musiikkia. Sen sijaan DRM-suojattujen musiikkitiedostojen toistomahdollisuus vaihtelee laitevalmistajittain. Samoin erikoisempien tiedostomuotojen, kuten FLAC:n, Ogg Vorbisin, AAC:n ja WMA:n toisto on mahdollista vain osalla soittimista.

 • Kuulokeliitäntä (Kuulokeliitännän tyyppi)

  Tavallisin kannettavissa mp3-soittimissa käytetty kuulokeliitäntä on halkaisijaltaan 3,5 millimetriä. Joissain laitteissa on käytössä myös erikoisempi 2,5 millimetrin pienoisliitäntä, johon kuulokkeiden liittäminen vaatii usein sovittimen. Osa valmistajista käyttää omia erikoisliittimiään.

 • WLAN (Sisäänrakennettu WLAN)

  Joissain uusissa soittimissa on mukana langaton WLAN-yhteys. Yhteyttä voi kuitenkaan harvoin hyödyntää tiedostojen/tietojen synkronointiin, vaan sitä hyödynnetään internetiyhteyden tai valmistajan omien palveluiden käytössä.

 • Muistikorttipaikka (Muistikorttipaikka)

  Joissain MP3-soittimissa voi olla paikka ulkoiselle muistikortille. Liitännän ansiosta soittimella voi soittaa myös musiikkia, joka on tallennettu muistikortille.

  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Tuppaa kaatuleimaan/jäätyilemään
Todella hyvä soitin ominaisuuksiin, äänenlaadun kannalta. Itse jouduin hakemaan sen albumin kuvan vähän liiankin hankalasti mutta toimii ja plussat siitä.

Kai jokainen tietää miten resetoidaan iPod? Jos joku ei niin painaa menu ja keskinäppäin pohjassa vähän aikaa.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

Ipod Nanon ruutu naarmuttuu suhteellisen helposti. Kaatuilee aika useasti. Mutta silti hyvä mp3 soitin. Pieni ruutu antaa miinuksia ja Itunes pakko. Vaikka onhan niitä plugineja muihin soittimiin. Musiikin laadussa ei kummempaa ja paketissa tulleet kuulokkeet täyttä sukkaa. Mutta todellakin hyvä mp3 soitin kaikilta osin. Oma nano kävi vessanpöntössä ja toimii vieläkin! Kumarrukset applelle

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
0%
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

aivan mahtava soitin!!
siis applen insinöörit on kyllä hionut tästä niin loppuunsa hiotun kokonaisuuden (muotoilun, ominaisuuksien, käyttömukavuuden, helppoiden -puolesta) että peittoaa kilpailijansa kevyesti.

Hinta ei omaa päätä paina, korkeintaan jotain köyhiä teinejä jotka ostavat sitte creativen ja katuvat.

virtapiuha jos vielä mukana tulis ni hinta/laatu olis täydet 5, vaikka eihän tommonen maksa ku jotai 15e...

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Todella hyvä soitin, joka kokonsa ja painonsa puolesta kulkee hyvin mukana lenkeilläkin! Peruskäytössä laite on erittäin hyvä, ja clickwheel on toimiva ratkaisu ohjaukseen. Jämäkkä ja laadukas kokonaisuus, jota ei turhaan ole kehuttu.

Täydellinen ei tämäkään laite tietenkään ole. Shuffle löytyy, mutta hankalasti ainoastaan päävalikon kautta. Laitteen käyttö "sokkona" on vaikeaa, sillä pelkästään ohjauspyörää on hipelöimällä mahdoton tietää, missä tilassa laite on ja mitä napin painallus tulee tekemään (vaihtuuko kappale, säätyykö äänenvoimakkuus jne.). Ja Applemaiseen tyyliin laitteen mukaan ei ole pakattu mitään "ylimääräistä", kuten verkkolaturia tai suoja-/ kuljetuspussia.

Kokonaisuutena laite on kuitenkin erittäin hyvä ja täysin hintansa arvoinen. Ostopäätös ei ole kaduttanut kertaakaan. =)

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Loistava äänenlaatu ja taajuusvaste.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.