PiP? Ei
Tallentava? Ei
Virittimiä? 1
Conax? Kyllä
CI 0
SCART 1? RGB, CVBS
SCART 2 RGB, CVBS
HDMI? Ei
Digitaalinen ääni Toslink ja RCA
MHP? Ei
AC3? Kyllä
Ajastus Kyllä
teksti-tv? Kyllä
Tekstitys? Kyllä
USB? Ei
RS-232? Kyllä
FireWire Ei
Ethernet Ei
DVDR Ei
Lisätietoja 2100 sivun tekstitv, suomenkieliset valikot

 
 • PiP (Picture-in-picture)

  Mahdollistaa kahden TV-kanavan samanaikaisen katselun (yleensä toinen kanavista näkyy ns. pikkuruudussa pääkanavan kuvan yläkulmassa).

 • RS-232 (RS-232 -liitin)

  Yleensä RS-232 -liittimen avulla laitteeseen voidaan päivittää uusi firmware. RS-232 -liitäntää ei yleensä voi käyttää videoiden siirtoon laitteelta tietokoneelle.

 • USB (USB-liitin)

  USB-liitin mahdollistaa nopean tiedonsiirron digiboksin ja tietokoneen välillä. Tätä liitintä käytetään yleisimmin tallettavissa digibokseissa mahdollistamaan talletettujen videoiden siirto digiboksilta tietokoneelle.

 • Tallentava (Onko laite tallentava digiboksi?)

  Tallettava digiboksi tekee käytännössä ulkoiset tallennustavat, kuten videonauhurit, tarpeettomiksi, mahdollistaen digilähetysten tallettamisen suoraan laitteen sisäiselle kovalevylle. Digitaalisesti talletettu TV-kuva on täsmälleen samalla laadulla talletettu kuin vastaanotettaessa, joten normaalia kuvan huonontumista tallennusvaiheessa ei tapahdu.

 • MHP (MHP-tuki)

  MHP on yhtenäinen, pääasiassa Pohjoismaissa (myös Suomessa) käytössä oleva standardi interaktiivisille toiminnoille, kuten ns. supertekstitelevisiolle.

 • AC3 (Dolby Digital -tuki)

  Tuki vaaditaan, jotta laite osaa purkaa Dolby Digital (eli AC3) -muodossa olevia monikanavaista lähetyksiä.

 • teksti-tv (Sisäänrakennettu teksti-tv)

  Sisäänrakennettu teksti-tv mahdollistaa teksti-tv:n käytön suoraan digiboksin avulla ja on siis riippumaton siitä, tukeeko televisio teksti-tv:tä vai ei.

 • Conax (Sisäänrakennettu Conax-korttipaikka)

  Conax-korttipaikkaa vaaditaan, jotta laitteella voidaan katsoa maksullisia TV-kanavia.

 • Virittimiä (Virittimien määrä laitteessa)

  Mikäli laitteesta löytyy useampi viritin, se mahdollistaa esim. eri kanavanipussa sijaitsevan kanavan tallennuksen katsottaessa toisessa kanavanipussa sijaitsevaa kanavaa.

 • SCART 1 (Ensimmäisen SCART-liittimen ulostulo)

  SCART-liitin on yleisin Euroopassa käytetty televisioiden ja videolaitteiden kytkentätapa. Vaikka kaikki SCART-liittimet näyttävätkin samalta keskenään, on niissä merkittäviä eroja. Paras kuvanlaatu saavutetaan SCART-liitintä käyttäen saavutetaan, kun sekä kuvaa tuottava laite (esim. digiboksi) ja kuvaa toistava laite (esim. televisio) käyttävät ns. YUV -kuvasignaalia. SCART-liittimestä saatava toiseksi paras kuvanlaatu tulee RGB-signaalia käytettäessä ja huonoin kuvanlaatu saadaan CVBS-signaalin kanssa.

 • HDMI (HDMI -ulostulo)

  Kertoo löytyykö laitteesta HDMI-liitäntää, jonka avulla laite voidaan kytkeä digitaalisesti mm. teräväpiirtotelevisioihin.

 • Tekstitys (Tuki DVB -tekstityksille)

  DVB-tekstitysten tuki vaaditaan, jotta esim. Ylen kanavilla käytetyt tekstitykset näkyisivät laitteella.

 • Cable Ready HD (Cable Ready HD -hyväksytty)

  Cable Ready HD -hyväksyntä on suomalaisten kaapelitelevisioyhtiöiden antama sertifikaatti siitä, että laite on todettu toimivaksi teräväpiirtolähetysten vastaanottoon kaapelitelevisioverkossa. Hyväksyntä vaatii laitteelta mm. MPEG-4/AVC -tuen sekä tuen Conax -korttilinkitykselle.

  Arvosana: 1 / 5 Vastine rahoille: 1 / 5

Ok laite,toiminut ongelmitta. Kaukosäätimen toiminnoissa pieni viive. 8kk vanhana meni vaihtoon kun vilkutti punaista lediä eikä lähtenyt käyntiin. Seuraava laite kesti 11kk ja jälleen pimeni. Takuuta on vielä 5kk jäljellä joten vielä kerran vaihtuu. En osta enää ikinä Digiality merkkistä tuotetta.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
uffe70
Inactive
  Arvosana: 2 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

Melko paska laite paitsi kauppiaalle. Meni täysin mykäksi sopivasti takuuajan umpeuduttua...

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
pezkuu
Inactive
  Arvosana: 1 / 5 Vastine rahoille: 1 / 5

niin surkee ku olla ja voi... en kyllä enää osta näitä laatikoita

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 1 / 5 Vastine rahoille: 1 / 5

Tänään jouduin käydä vaihtamassa kun vanha ei enään käynnistynyt. Ekat oireet oli kun kuva jäi johonki kohtaan ja ääni vaan kuulu. Numerotaulustakin katos kaikki. Ainut vaihtoehto oli ottaa johto seinästä.

Tätä jatku ehk pari kk ja tänään koko boksi ei enään käynnistynyt ton jälkeen kun vedin johdon seinästä.

Virhe ostos.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 1 / 5 Vastine rahoille: 1 / 5

En suosittele kenellekkään kyseisen laitteen ostoa. Ostimme ensimmäisen laitteen n. vuosi sitten, toimi puolisen vuotta kunnes ei lähtenyt enää päälle, vilkutti vaan valoa. Oli huollossa n. kuukauden, ei saatu korjattua joten saatiin uusi samanlainen boxi. Samalla kun haimme boxin niin näky joku muukin asiakas olevan palauttamassa samaa laitetta ja vaati myös uutta. Tämä uusi boxi toimi ihan ok myös sen puolisen vuotta. (mitä nyt on hidasta ollut vaihtaa kanavia ja tekstitykset ei oikeen ylen kanavilla ole toimineet) viime viikolla se sitten alkoi jämppimään aina kun kanavaa vaihto. Piti vetää töpseli aina seinästä että sai vaihettua kanavan. Sitte alko tekeen sitä ettei menny ollenkaan päälle tai jos meni niin mikään kanava ei näkyny, tuli vaan että "ei signaalia" tai "ei valtuuksia" Äsken käytiin viemässä boxi ostopaikkaan, sanoivat että eivät voi korvata sitä millään muulla boxilla, että samanlainen tulee takaisin jos lähettää huoltoon. Mieheni sanoki että mieluummin kattoo ku se palaa ku ottaa enää uutta samanlaista paskaa, kun ei se kuitenkaan toimi kauaa. Joku toinen asiakas sano siinä vieressä miehelleni että et kai oo menny ostaan tollasta paskaa, että oli itekki erehtyny ostaan sellasen. Nyt ei sit katota tv:tä ku ei oo boxiakaan. Pitäs käydä uus ostamassa...

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 1 / 5 Vastine rahoille: 1 / 5

Lähtee palautukseen mokoma laatikko aika vauhdilla. En suosittele kenellekään. Tänään sen ostin, hinta 80e, huomenna palautan. Kokeillessa totesin kaikkien Ylen kanavien valittavan, että "Ei valtuuksia: Ei korttia.". Tämän mukavan pikkuseikan lisäksi EPG ei toimi, ei näytä minkään kanavan tietoja.

Tämän lisäksi kanavien asennus tuntui kestävän ikuisuuden. Kanavat eivät asettuneet normaaliin tunnettuun järjestykseen (ykkönen on yle1 ja kakkonen yle2 jne).

Liekö sitten boksissa ennustajan vikaa, jos vaikka Yle päätyisi siirtämään kanavansa maksukorttien taakse. Eli sitä odotellessa.

Nimim. Onnellinen omistaja

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Mulla on kolmas tollanen menossa. Molemmat edelliset teki saman, eli ei suostunut enää käynnistymään. Joskus taas pitää ottaa virtajohto hetkeksi irti ja asentaa kanavat uudestaan, koska se ei käynnisty tai ei löydä millään kanavia.

Ja hidashan se on.

Plussana hyvät tekstitykset ja teksti tv.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 2 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

Mulla on ollut laite käytössä toista vuotta. Alkuun laite toimi ihan ok. Teksti-tv varsin asiallinen, mutta sitten ennen takuun umpeutumista alkoivat omituiset pikselöitymisongelmat. Laite meni takuuhuoltoon ja oli siellä vajaan kuukauden (!). Toimi sen jälkeen taas moitteetta, mutta nyt n. 6 kk jälkeen alkoivat taas pikeselöitymisongelmat uudelleen eikä takuu ole enää voimassa. Laitteella voisi koittaa heittää pihalla juoksevia oravia...

En suosittele laitteen hankintaa kenellekään.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 3 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

Ostin laitteen nopean teksti-tv:n takia.Alasivujen selaus ei toimi niin kuin pitäisi.Laite nollaa parin minuutin välein tekstisivun,jolloin latautumassa olevat alasivut aloittavat taas alusta.Monia alasivuja sisältäviä sivuja ei tällä laitteella saa esille kuin tuurilla.Eipä ole mainittu näistä "ominaisuuksista" esitteissä.Ajastin on myös "yksilöllinen".Jos ajastuksen laittaa esim.2.9.2007 niin ruutuun tulee 3.9.2007.Toimii kuitenkin kuten ol tarkoitus.Minusta laite suorastaan huutaa päivitystä mutta näyttää että tämä versio 2.04 on kiveen kirjoitettu.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
kolho
Inactive
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

On toiminut hyvin kokoajan. On ollut käytössä noin 7 kuukautta. Kanavan vaihto on hidas ja välillä ylen tekstit ei näy, muuten on toiminut kuin junan vessa. Todella hyvä perus boxi. Se kuumuuskin on vain sivuseikka. Suosittelen.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Ko. laite on ollut nyt käytössä 2 päivää ja seuraavia ajatuksia on herättänyt:

Teksti-tv:
Syy miksi ostin tämän laitteen on juuri teksti-tv ominaisuudet. Eli noin 2000 sivun muisti. Tämä ominaisuus tuntuu pelittävän kohtuudella. Pääsivut ovat käytettävissä välittömästi kun avaat teksti-tv:n, eli näppäilet sivunumeron ja se lävähtää välittömästi ruudulle. Kaikki alasivut on selattavissa sen jälkeen, kun kanava on ollut päällä jonkin aikaa (muutama minuutti / riippuu alasivujen määrästä), sen jälkeen niitäkin voi selailla rajoituksetta. Jostain syystä teksti-tv menee välillä pimeäksi, eli tekstit häviävät 5-15 sekunniksi, mutta palaavat sitten itsestään jos jaksaa odotella räpläämättä kaukista. Pimenemisen jälkeen täytyy alasivujen päivittyminen odottaa uudelleen. Tuo pimeneminen ilmenee pahimmillaan 5-10 minuutin välein, useimmiten kuitenkin niin harvoin ettei se suuremmin harmita.

EPG:
Boxin ehdottomasti huonoin ominaisuus. Jos haluat boxilta hyvät EPG ominaisuudet, niin unohda tämä boxi. Painamalla EPG-näppäintä saat heti näkyville kaikkien kanavien meneillään olevan ja seuraavan ohjelman. Ylös/alas näppäimellä voit valita tietyn kanavan EPG:stä ja ok näppäimellä vahvistat valinnan. Näin saat näkyviin kyseisen kanavan ohjelmat pidemmältä ajalta. Ohjelmatietojen päivittyminen kestää vain noin 30-60 sek. Kun katsastat ohjelmatarjontaa tietyltä kanavalta pidemmältä aikaväliltä, boxi ei lähetä samaan aikaan kuvaa eikä ääntä. TM:n digioppaassa sanotaan, että "ohjelmien ohessa lähetetään muitakin palveluita. Näistä TÄRKEIN on EPG. Sen ansiosta katsoja saa yhdellä napin painalluksella ruudulleen tiedot kaikista tv ohjelmista seuraavan viikon ajalta." Tällä boxilla tuota ominaisuutta ei käytännössä ole. Hyvä teksti-tv korvaa jonkin verran huonoa EPG:tä.

Kauko-ohjain ja toiminta:
Kanavasurffarihevijuuserille en myöskään tätä boksia suosittele. Kanavan vaihto kestää noin sekunnin, mikä kanavasurffarille tuntuu tunnilta. Joskus sattuu vahinko näppäilyjä, eli luulee, että kapula ei käskyä välittänytkään ja painaa perään toisen kerran, jolloin hypätäänkin iloisesti yhden kanavan yli. Vaatii maltillista käyttöä. Samoin ääntä säädettäessä, kun pidät volyyminäppäintä pohjassa jonkin aikaan ja päästät irti, niin volyymit muuttuu vielä pari sekuntia sen jälkeen. Tämä ei tosin ole kovin häiritsevä ominaisuus.

Boxin käyttöönotto sujui kohtuudella, vaikkakin tekniikkaan tottumattomalle esim. suosikkilistan teko voi olla vaikeaa. Perusominaisuuksien käyttöönotossa ei ongelmia.

Tekstitys on pelannut ilman ongelmia. Samoin kuva on ollut hyvä, eikä ole pätkinyt tai mitään muutakaan.

Yhteenvetona:
Hyvä teksti-tv, erittäin huono EPG, hidas kanavanvaihto. Muut ominaisuudet ok.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 1 / 5 Vastine rahoille: 1 / 5

Hyvä lukija, älä ihmeessä osta tätä digiboksia:
1. kuuma kuin patteri, sähkölaskusi nousee pilviin (vaikka laite on stand-by tilassa)
2. saat odottaa puoli päivää kanavan vaihdossa
3. kortin kannssa on ollut vaikeuksia
4. hidas ku etana, kestää ikuisuuden käynnistyä
5. mummo-ystävälliset menyyt, aivan sekavat
6. kaukosäädin on ruma ja epäkäytännöllinen(liian monta nappulaa ja muute on isohko)

hyviä asioita on digitaalinen kello ja voit nauhoittaa ohjelman vhs:sälle(kuka niitä enää käyttää?)

OSTA VAIKKA MOKiA

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 2 / 5 Vastine rahoille: 2 / 5

Todellakin kaukosäätimen käyttö on hidasta ja vaivalloista, ja pitääpä vielä tähdätä jotta kanava vaihtuu. Kuva pätkii aika ajoittain niin paljon että tekee mieli sammuttaa koko laite leffan katsomisen ajaksi.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 3 / 5

Olen kuullut monenlaista winetystä ko. laitteesta, mutta ainakaan itsellä ei ole ollut mitään ongelmia. Ainoa miinus tulee kaukosäätimen ajoittaisesta "hitaudesta".

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.