Acer AL1916AS

Acer AL1916AS
19" / 1280x1024 / 5:4 / 8ms
Valmistaja: Acer | Kategoria: Litteät näytöt
Koko? 19"
Resoluutio? 1280x1024
Kuvasuhde? 5:4
Kontrasti? 700:1
Kirkkaus? 300 cd/m²
Vasteaika (GtG)? 8ms
Paneelin tyyppi? TN + Film
VGA-sisääntuloja? 1
DVI-D -sisääntuloja? 0
DVI-I -sisääntuloja 0
HDMI-sisääntuloja 0
HDCP? Ei
USB-hubi? Ei
Kaiuttimet Ei
Pivot? Ei
Virrankulutus 60 W
Paino 5kg
Lisätietoja Katselukulmat (h/v): 140/140
Suojaustaso (TCO): 99
Valmistajan tuotekoodi(t) ET.1916P.040 / ET.1916P.209

 
 • Koko (Tuumakoko)

  Näytön halkaisija tuumina.

 • Kontrasti (Kontrastisuhde)

  Kontrasti (englanniksi contrast) tarkoittaa kuvan tummimman ja vaaleimman kohdan valoisuuden eroa. Kontrasti ilmoitetaan suhdelukuna, esim. 800:1. Mitä suurempi suhdeluku on, sitä parempi kontrasti. Lue lisää täältä.

 • Kuvasuhde (Kuvasuhde)

  Kuvasuhde ilmaisee näytön leveyden suhteen sen korkeuteen. Esimerkiksi 16:10 tarkoittaa, että mikäli näyttö olisi 10cm korkea, olisi kuva 16cm leveä. Lue lisää täältä.

 • Resoluutio (Näytön ominaistarkkuus)

  Näytön tarkkuus eli kuvapisteiden määrä ilmoitettuna muodossa pisteiden lkm vaakasuunnassa x pisteiden lkm pystysuunnassa. Litteät näytöt on suunniteltu toimimaan ainoastaan käyttäen kyseistä resoluutiota, joten mikäli monitorilla käytetään muuta tarkkuutta, täytyy monitorin muuntaa tarkkuus vastaamaan sen omaa resoluutiota.

 • Kirkkaus (Näytön kirkkaus)

  Näytön kirkkaus mitataan paneelin pinnan tietystä pisteestä lähtevän valon määrällä. Mittayksikkönä käytetään kandelaa (yhden kynttilän kirkkaus) per neliömetri (cd/m2). Yleensä monitoria pidetään sitä parempana mitä kirkkaamman kuvan se kykenee tuottamaan. Kirkkaus on tarpeen esimerkiksi valoisissa tiloissa tai ulkona sekä esimerkiksi elokuvia katsottaessa.

 • Vasteaika (GtG) (Vasteaika)

  Vasteajalla tarkoitetaan aikaa, joka yksittäisellä pikselillä kestää vaihtaa toiseen väriin ja sitten takaisin samaan väriin. Vasteaikojen mittaukseen on monta tapaa, laitevertailun tiedoissa on ilmoitettu ns. harmaa-harmaa (Gray-To-Gray, GtG) -muutoksen nopeus. Vasteaika ilmoitetaan millisekunteina, mitä pienempi arvo sen parempi. Liian suuri vasteaika aiheuttaa häntimistä, eli kuva ei päivity tarpeeksi nopeasti, jolloin edellinen kuva näkyy nykyisen kuvan taustalla haamukuvana. Lue lisää täältä.

 • VGA-sisääntuloja (VGA-sisääntulojen (D-sub) määrä)

  VGA-liitin (toiselta nimeltään D-sub 15) on analoginen liitäntäportti, joka löytyy käytännössä kaikista tietokoneista. Liittimessä on 15 pinniä kolmessa rivissä.

 • DVI-D -sisääntuloja (DVI-D -sisääntulojen määrä)

  DVI-D on DVI:n malli, jossa voi siirtää vain digitaalista videota. DVI-D voi olla joko yhden kanavan versio, joka pystyy siirtämään 1920x1080-resoluution kuvaa, tai kahden kanavan versio, joka kykenee siirtämään 2048x1536-resoluution kuvaa. Mikäli ostat monitorin, jossa on ainoastaan DVI-D-liitin, varmista, että grafiikkakorttisi tukee joko DVI-D:tä tai DVI-I:tä. Lisätietoa DVI:stä täällä.

 • USB-hubi (Onko laitteessa sisäänrakennettua USB-hubia)

  Joissain näytöissä on integroituna USB-hubi, joka mahdollistaa USB-lisälaitteiden kytkemisen esimerkiksi näytön kylkeen tai alustaan.

 • Pivot (Onko laitteessa mahdollisuus kääntää näyttö 90 astetta (ns. pivot-toiminto))

  Pivot -mahdollisuus tarkoittaa sitä, että näyttö voidaan, jalustan pysyessä paikoillaan, kääntää 90 astetta, eli kääntää normaalista vaakatasosta pystyyn.

 • HDCP (Tuki HDCP:lle)

  HDCP (High-Bandwith Digital Content Protection) on DRM-menetelmä, jota käytetään HDMI- ja digitaalisten DVI-näyttölaitteiden kanssa. Jotta HDCP:tä käyttävän kuvalähteen (esim. blu-ray-elokuvan) katselu onnistuisi monitorilla, täytyy sen tukea HDCP:tä. Mikäli näyttölaite ei tue HDCP:tä, voi toistolaite olla näyttämättä videota, näyttää sen huonommalla kuvan- ja äänenlaadulla tai näyttää videon normaalisti. Lue lisää täältä.

 • Paneelin tyyppi (Näyttöpaneelin tyyppi)

  Paneelin tyyppi kertoo, mitä tekniikkaa käyttäen LCD-monitorin varsinainen näyttöosa on rakennettu. Tarjolla on useita eri paneelityyppejä, jotka ovat tekniseltä toteutustavaltaan ja ennen kaikkea ominaisuuksiltaan sekä laadultaan erilaisia. Paneelin tyyppi kannattaa selvittää, sillä se vaikuttaa monitorin soveltuvuuteen haluttuun käyttötarkoitukseen, eikä käytettyä paneelia voi aina päätellä hinnasta. Eri tyyppiset paneelit soveltuvat toisiaan paremmin eri käyttötarkoituksiin. Paneelien kolme päätyyppiä ovat (karkeasti parhaasta huonoimpaan) S-IPS, SPVA/MVA ja TN.

  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Ostin käytettynä vuosi sitten tämän Acerin näytön. Katsoin silloin nämä arvostelut ja ne näyttävät pitävän paikkansa. Näyttö on jo vähän vanha, mutta ikäisekseen ihan käyttökelpoinen. Kuvasuhde ei oikein sovi elokuvien katseluun, mutta eipä niitä oikein muutenkaan tietokoneen ruudulta viitsi katsella. Nettikäytössä on hyvä kun tilaa on enemmän pystysuunnassa niin ei tarvitse sivua vierittää jatkuvasti.

Pieniä tuon ajan näytöille tyypillisiä puutteita on kapea katselukulma ja lievä valovuoto, mutta ne ei paljoa haittaa. Väritasapainosäädöillä sai hieman korjattua tuota katselukulmaa isommaksi. Näyttö vaan kadottaa harmillisesti väriasetukset jos virtajohdon irrottaa.

Kuva ei ole ihan niin tarkka kuin läppärin näytöllä. VGA-johto ilmeisesti aiheuttaa pientä häiriötä jos tarkemmin kuvaa katselee. Normaalilta katseluetäisyydeltä ei huomaa.

Tämän Acerin kuvanlaatu on selvästi parempi kuin vanhemmissa 17" Acerin TFT-näytöissä.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Toiminut hyvin monta vuotta, mutta nyt on vähän värit kadonneet mutta olen saanut eri ohjelmilla lähes entiselleen. Suosittelen.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Perus näyttö. Katson paljon elokuvia tietokoneelta, ja ehkä sen takia 19" Wide screen olisi parempi. Vasteaikakin näin pienessä näytössä voisi olla edes 5ms. Ei kuitenkaan mitään pahaa sanottavaa, vaikka omiin tarpeisiini ei ole täydellinen. Pari vuotta ollut päällä yötä päivää ja vasta 1 kuollut pikseli. Enpä tule tästä näytöstä luopumaan, ennen kuin hajoaa.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Todella hyvin palvellut jo 2 vuotta

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Erittäin hyvä näyttö. Ei mitään pahaa sanottavaa tästä.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Hyvä näyttö ei siihen muuta osaa sanoa. Ei mitään ongelmia.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Todella hyvä, ei mitään ongelmia ollut näyttö noin 1,5 vuotta

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Huippulaadukas! Itselläni ei ole ollut mitään vikaa eikä kirkkaita kuvapisteitä.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
Hz4
Inactive
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Ei pahaa sanottavaa. Viimevuoden kesäkuussa hommattu ja edelleen täyttää meikäläisen vaatimukset.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

pari viikkoa kyseinen näyttö ollut käytössä ja todella mainiosti on pelannut! eikä edes maksanut kauheasti. Värit ovat todella hyvät vaikka onkin vain VGA-liitäntäinen.
Peleissä toimii myös todella hyvin (8ms mielestäni aivan riittävä peleihin)

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Itse käyttänyt kyseistä näyttöä nyt muutaman viikon ja ei mitään valittamista mistään. Parempi näyttö kuin vanha syncmasterin 957p

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.