Canon Pixma iP4500

Canon Pixma iP4500
Mustesuihku / A4
Valmistaja: Canon | Kategoria: Tulostimet
Tulostustapa Mustesuihkutulostin
Max tulostusnopeus (väri/teksti&kuva) 24 ppm
Keskim. tulostusnopeus (värikuva/-teksti) 11,7 ppm
Väritulostuksen maksimitarkkuus 9600 dpi x 2400 dpi
Mustesäiliöt Yksi musta / Viisi erillistä värisäiliötä
Max tulostusnopeus (m/v -teksti) 31 ppm
Keskim. tulostusnopeus (m/v -teksti) 14,9 ppm
Mustavalkotulostuksen tarkkuus 9600 dpi x 2400 dpi
Suurin arkkikoko A4
Tuetut liitännät USB
Muistikortinlukija Ei
Äänenvoimakkuus 34 dB
Mitat (L x K x S) 445 mm x 303 mm x 160 mm
Paino 6,9 kg
Valmistajan tuotekoodi(t) 2171B009 / 2171B009
Tuotteen EAN-koodi(t) 4960999454528 / 4960999537634

  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

Wanha tulostin (Canon S330 Photo) laukesi lopullisesti tuossa muutama kuukausi takaperin ja tämä tuli hankittua tilalle vajaa kuukausi takaperin.

Oma tulostus on pitkälti kahdentyyppistä: paljon mustavalkoista asiakirjatulostamista ja toisaalta paljon A4-koon valokuvalaadun tulostamista.

Tärkein syy laitteen hankintaan oli luotto Canoniin -- aiempi printteri palveli erittäin hyvin yli 5 vuoden ajan -- ja se, että tulostimessa on erilliset värisäiliöt kullekin värille (ja lisäksi vielä oma "valokuvamustan" säiliö perusmustan lisäksi). Sen kummemmin en laitetta skoutannut. Mutta hankinta on ollut omasta mielestäni näin 4vkon kokemuksen perusteella erittäin, erittäin hyvä.

Jotain plussia ja miinuksia:

+lasertulostin -tyyppinen paperisäiliö ns. peruspaperille laitteen pohjassa, jonne menee suht hurja nippu paperia.

+erillinen paperinsyöttö laitteen päällä (tuossa oleva kuva ei näytä sitä, tuo kansi on kuvassa kiinni), josta syötän A4-kokoiset valokuvapaperit silloin kun valokuvia tulostan.

+nopea. En sammuta koskaan tulostinta, mutta monissa tulostimissa "päällä, mutta lepotilassa"-moodista printtauksen aloittaminen kestää aivan järkyttävän kauan. Tässä ei, vaan tulostusta -- todella isoistakin kuvista -- alkaa tulemaan melkein samantien "Tulosta"-napin painamisesta.

+Hiljainen. Tässä vertailukohtana toki aiempi 5v wanha tulostin, mutta todellakin, erittäin hiljainen alle satasen kotitulostimeksi, IMO.

+Laatu vaikuttaa ainakin omaan silmään erittäin hyvältä, oli sitten glossy- tai mattatulostus. Tosin en ole mikään hifisilmillä varustettu tapaus :-)

+Tukevan ja "hyvän oloinen" kaikenkaikkiaan, ei tule mikään lelu mieleen.

+Paketissa tuli täydet musteet kaikkiin väreihin _SEKÄ_ vielä toinen setti musteita. Aiemmin mitä olen budjettiprinttereitä asennellut tutuille, on mukana ollut puolityhjät "ensimmäiset" musteet eikä mitään muuta.

+Syö ainakin oman mittapuuni mukaan vähän mustetta. Tulostettuna alun toistasataa A4-valokuvatulostetta parhaalla laadulla glossypaperille, kuvat ovat 95% muuta kuin valkoista pintaa ja lisäksi noin sata mv-asiakirjaa ja "asiakirjamusta" näyttää edelleen täyttä tankkia ja väreistä "valokuvamuste" lähes täyttä ja muut värit nekin vielä yli puolenvälin tilannetta.

Ja ne ainoat toistaiseksi keksimäni miinukset:

-Koko. Verrattuna moneen A4-printteriin, laite on iso. Käytännössä samankokoinen kuin A4-tasoskannerilla varustettu ns. monitoimitulostin olisi, eli suht kookas ottaen huomioon, että laite on oikeasti vain tulostin.

-Stand-alone -verkkotulostus puuttuu. Kotona on kolme konetta ja jotenkin aina juuri se kone, jossa tulostin on kiinni, sattuu olemaan sammuksissa. Eli kaipaisin mahdollisuutta kytkeä laitteen "itsenäisenä" verkkoon, pelkän LANipiuhan avulla, ilman USB-johtoja. Mutta toki tiedän, että tuo verkkotulostinominaisuus kuuluu lähinnä bisnestulostimiin. Saan silti rutista sen puutteesta ;-)

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
  Arvosana: 4 / 5 Vastine rahoille: 5 / 5

Hyvä tulostin suht halpaan hintaan. Tulostaa hyvää jälkeä, etenkin valokuvapaperilla, mutta kun tulostimen käynnistää, saa odotella muutaman kymmenen sekuntia että se rupeaa tulostamaan. Muuten ihan nopea tulostaja. CD-levyihin tulostuksesta plussaa.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%
  Arvosana: 5 / 5 Vastine rahoille: 4 / 5

On kyllä hyvä laite, erittäin hiljainen, nopea ja hyvää tulostuslaatua. Musteitakaan ei ole tarvinnut lukuisista tulostuksista huolimatta vaihtaa, ollut käytössä pari kk. Suosittelen.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen?
100%

Arvostele tämä tuote

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.


"AfterDawn"-nimen viides kirjain?:

Onko laitteen tiedoissa puutteita tai jotain vikaa? Ehdota korjauksia laitteen tietoihin

Kysymyksiä tähän laitteeseen liittyen? Keskustele tästä ja muista laitteista keskustelualueillamme.